Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hluboko v lesích mimo civilizaci vychovává svérázný a charismatický otec (Viggo Mortensen) svých šest dětí podle vlastních představ. Jejich život připomíná letní tábor v ráji, plný neotřelých pravidel a her. Dokud nepřijde zpráva, která všechno změní. Začíná překvapivá a zábavná cesta, při které jsou zásady této volnomyšlenkářské rodiny vystaveny zkouškám našeho světa. (Aerofilms)

(více)

Videa (12)

Trailer 5

Recenze (566)

Flego 

všechny recenze uživatele

Film nastoluje mnoho otázok okolo alternatívnej výchovy detí a som rád, že ide o počin objektívny. Nemal som pocit, žeby tvorcovia upredňostňovali akúkoľvek z foriem, hoci sa to sprvu možno zdá. Polemizovať by sa dalo okolo danej témy do rána, v každom prípade po filmárskej stránky ide o slušné nezávislé dielko hodné povšimnutia. Záverečná štvrťhodinka je však na smolu úplne, úplne zbytočná, hoci vzhľadom k úvodu filmu je technicky veľmi pekná. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na tak málo maximálnych hodnotení dám prednosť emóciám pred racionalitou a ohodnotím plným počtom. Logické nedostatky plynú zo samotného námetu, ale nakoniec je dôležitá samotná scéna v supermarkete a jej vyznenie, než premýšľanie nad tým, kedy začne prípad riešiť polícia, čo sa týka aj iných scén filmu. Ono ani záver nie je "absolútny", život je tiež iba sled zážitkov s neustálymi zmenami, všetko je skrátka otvorené, ako aj interpretácia, akú si divák v hlave sám vytvorí. Je to dojímavé, inteligentné, kvalitne zahrané, neponúka to jednoduché otázky a ani jednoduché odpovede. A možno je to trochu aj mierny indie feelgood gýč, ale prečo kritizovať film, ktorý osvojí diváka srdcom aj rozumom zároveň. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Není to tak dlouho, co jsem viděl tenhleten film o fousatým pošukovi, co se svou submisivní ženou a tlupou dětí žije alternativně v lese na Šumavě (i když teda alternativně a nezávisle žije jenom vocaď pocaď, protože chodit si pro sociální dávky mu až tak nevadilo). Některé rysy tu ve filmu jsou taky, některé ne - třeba to, že Viggo vlastně svoje okolí terorizuje, je tu spíš lehce naznačené. Zato asociálnost dětí v kontaktu s reálným světem tu taky je docela pěkně vidět a v pár místech se stává i zdrojem humoru, kdy nejstarší syn žádá slečnu o ruku namísto toho, aby ji standardně požádal jen o pohlavní styk. Je docela sympatické, že tvůrci lesnímu muži až zas tak moc nefandí a třeba děda, který by mu děti nejradši nechal odebrat, je tady podaný jako docela slušný a rozumný chlap, co měl holt smůlu na potrhlou dceru a ještě potrhlejšího zetě. PS: Noam Chomsky je pitomec. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

S obavami som si púšťal film, o ktorom som niečo vedel iba z krátkeho obsahu. Moje obavy sa naplnili, pretože film o ktorého určení som nemal tušenia, ma svojou falošnosťou rozčuľoval aj keď nie až tak, aby som ho vypol pred koncom. Neviem, či má význam v odmietavej nálade niečo písať o Viggovi Mortensenovi a jeho Kelly Family.  Viem iba to, že nebudem mať problém vypudiť tento čudný film veľmi skoro z pamäti. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Původně jsme chtěli jít na Suicide Squad, ale nakonec padla volba na kino Aero a novej Mortensenův snímek a jsem za to rád. Dlouho se mi žádnej film tolik nedostal pod kůži jako tenhle, emoce se střídaly jako na horský dráze a při sledování jsem měl pocit, že sleduju opravdu něco výjimečnýho. První půlka se nese spíš v pozitivním duchu, pak to Mortensen začne kupovat a bylo mi ho občas fakt líto. Spolu s Everybody Wants Some se jedná o film, co se mi v posledních pár letech nejvíc zavrtal pod kůži. 100% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (25)

  • Před natáčením absolvovala herecká rodina dvoudenní pobyt v přírodě – spali společně ve stanu, který si postavili z kapradí, učili se stopovat zvěř a rozdělat oheň pomocí tětivy luku. Také hodně četli a studovali světové politické režimy. (HellFire)
  • Všech šest herců, kteří si zahráli děti Bena (Viggo Mortensena) a Leslie (Trin Miller), muselo svým podpisem slíbit, že během natáčení nebudou nosit na plac elektronická zařízení a omezí konzumaci průmyslově vyráběných potravin a cukru. (HellFire)
  • Ke konci filmu nosí Ben (Viggo Mortensen) tričko s textem: „Jesse Jackson 88.“ Jesse Jackson byl americký aktivista zabývající se lidskými právy a baptistický kazatel. V letech 1984 a 1988 byl jedním z kandidátů demokratické strany na amerického prezidenta. (HellFire)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

69. ročník MFF Cannes

69. ročník MFF Cannes

23.05.2016

V neděli skončil 69. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes, který přinesl mnoha tvůrcům různá ocenění za jejich tvůrčí činnost v oblasti filmu. Patronem tohoto ročníku stal francouzský… (více)

Reklama

Reklama