Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Film vypráví o životě dvou výstředních hledačů s detektory kovu (Mackenzie Crook a Toby Jones), kteří tráví veškeré dny na zoraných a otevřených polích. Každodenní nudu kompenzují největší nadějí, že odhalí své životní bohatství, které jim zařídí spokojenost a pohodlnost do konce života. (Shr1nK)

Videa (5)

Trailer

Recenze (47)

dalver 

všechny recenze uživatele

Vraj v jednoduchosti je krása. Zábavné a milé postavy a charaktery, ktoré sa chovajú naozaj ako ľudia. Žijúce si svoje jednodocho-krásne a zároveň niekedy trpké, niekedy sladké a stále svoje životy. Plné krásnych metafor, v parádnom vidieckom prostredí. Z toho súčasného seriálového sveta, kde sa každý snaží šokovať a prichádzať s niečím neuveriteľne pokrokovým sú Detectorists krok úplne mimo mainstream. A mne sa to veľmi páčilo. ()

Klot 

všechny recenze uživatele

Geniální seriál zdánlivě o ničem, o lidech tak obyčejných, až divákovi evokují jeho vlastní život. Některé postavy - no, upřímně, v podstatě všechny - působí - hlavně ze začátku, než si oko zvykne - jako totální lůzři, sociální zkrachovanci nebo polomagoři. Po několika dílech a nějakém tom pivě před úvodní podtitulkovou písní si však zvyknete a hlavně odhalíte příčinu - Britové prostě takoví jsou. Krátké trefné rozhovory dvou hlavních postav o životě jsou pak často labužnickou ukázkou slovní ekvilibristiky scénáristů. Škoda jen krátké stopáže. God save the Queen...! ()

Reklama

geklon 

všechny recenze uživatele

Ve světě ujetých, úchylných, přepřisprostlých, uječených, kozatých, nekorektních a šokujících komedy seriálů, jsou Detectorists společně s Moone Boy opravdovou ojedinělostí, především svým laskavým přístupem k divákovi. Geniální románová dvojka a parádní vedlejší postavy. Hlavně Becky a pan Bishop. Tuším, že z tohohle bude klasika. Titulní píseň výborná. ()

WolfIssen 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál překypující vtipem, originalitou a v neposlední řadě hlavně dvěma hlavními a skvělými výkony vskutku sympatických herců, které známe například z Pirátů z Karibiku a Harryho Pottera. Škoda, že seriál je tak krátký, protože na každé úsměvné dobrodružství nebo průser Lance a Andyho jsem si urychleně zvykl se moc těšit. Nicméně půlhodinová stopáž je vyhovující, protože díly na sebe navazují. Taktéž děkuji datel071 za titulky :-) ()

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Neskutečně pohodová oddechovka a režijní debut Mackenzieho Crooka (Gareth z Kanclu), který si zde zároveň střihl jednu z hlavních rolí. Seriál ocení zejména ti, kteří si sami vyzkoušeli brouzdání po polích s detektorem a nenechali se rozhodit faktem, že mezi jejich nejčastější nálezy patřily očka od konzerv. ()

Zajímavosti (1)

  • Jednu z hlavních postav - Lance Statera v podání Tobyho Jonese - vybavili autoři tak zvaným nomen omen (jméno, které vyjadřuje určitou charakteristiku nositele). Stater je totiž označení pro starověkou zlatou minci a běžně se takto označují i nejstarší maloasijské mince a také keltské duhovky nacházené i na našem území. (Klot)

Reklama

Reklama