Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z indonéské Surabaji vypluje loď naftařské společnosti Petrox, která míří k malému ostrůvku, slibujícímu nová bohatá ložiska ropy. Na palubu však pronikne černý pasažér, paleontolog Jack Prescott, který je přesvědčen, že na ostrůvku čeká na své objevení dosud neznámý živočišný druh. Cestou přibude na palubu také krásná trosečnice Dwan. Ta je po přistání u břehů ostrůvku unesena z lodi domorodci, kteří ji chtějí obětovat Kongovi, obrovské opici žijící za vysokou hradbou. Je zorganizována záchranná výprava, která se vydá do tajuplné části ostrova obývané podivnými tvory. Dívka je zachráněna, ale protože naděje naftařského bosse Wilsona se ukázaly jako liché, rozhodne se ziskuchtivý naftař King Konga ulovit a vydělat aspoň na něm, jako na ojedinělé atrakci. Přes varování Prescotta je gigantický op uspán a převezen do New Yorku. Při okázalé show se však rozběsní, utrhne se z řetězů, jimiž je spoután, zmocní se Dwan a prchá. Ničí při útěku vše, co mu přijde do cesty, aby nakonec skončil na střeše mrakodrapu v domnění, že dívku chrání. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

Terva 

všechny recenze uživatele

Italský producent Dino De Laurentiis se rozhodl oživit mýtus King Konga z roku 1933. A docela se mu to povedlo : A ž na pár maličkostí - Když Kong napadne vlak je plný křičících lídí. Když ale zvedne jeden vagón, je prázdný a je vidět, že je to miniatura nebo když Kong skočí z jedné věže Světového obchodního centra na druhou, můžeme vidět dráty které ho drží. Ocenění : Oscar - Zvláštní cena za vizuální efekty ; nominace : kamera, zvuk. Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films - Speciální cena. Zlatý glóbus - ženský herecký debut (J. Lange). Scénář : Lorenzo Semple. Kamera : Richard H. Kline. Hudba : John Barry. Hrají : Jeff Bridges ( Jack Prescott ), Charles Grodin ( Fred Wilson ) a nebo Jessica Lange ( Dwan ). Maketa Konga vysoká 12 metrů je největší postavenou mechanickou loutkou vůbec. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný remake původního snímku z třicátých let s pár odlišnostmi, menším počtem monster a chvílemi trochu úchylným opičákem. Vyzdvihnout se musí rozhodně scéna, kdy Kong chtěl foukáním svou krásku osušit, která na to reagovala velmi přívětivě až svůdně, což s Kongovým dechem by se určitě stalo. Je to jednoduše místy vtipné. Ale trikově povedené. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Strašně mě zklamaly ty disproporce opice v jednotlivých částech filmu. Na ostrově se do jeho stopy vejde dospělej chlap, Kong má ramena nad korunami vzrostlých stromů, a pak najednou ho v pohodě nacpou do nádrže tankeru, kterej je sice širokej a dlouhej jak letadlová loď, na hloubku je malej a to je ještě opičák v nádrži jak poslední utopenec ve třílitrovce. A to ani nemluvím o tom, že břichem trhá dráty vysokýho napětí na Manhattanu, ale pak se v pohodě chytne železobetonovýho roku WTC a šplhá nahoru, aniž by cokoliv poničil nebo odřel. Asi by stálo některým původním myšlenkám z námětu ustoupit ve prospěch věrohodnosti. Marek Vašut na Jeffa Bridgese, vyloženě paráda, a Jessica Lange v náznaku erotické scény, taky super. Nejlepší byl ale ten příchod na ostrov, to byla pastva pro oči. Béčko, které ale původně být béčkem asi nemělo. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Oproti originálnímu filmu z roku 1933 je o dost slabší. Atmosféra 70. let jednak není tak působivá, děj je rozvleklejší a hlavně to působí jako napůl milostná selanka mezi ženou a opicí. Zatímco ve verzi 1933 byl Kong bestie bez smilování a Ann z něj měla až do konce hrůzu, Dwan se do něj zamiluje a nejradši by s ním odešla. Repete provedl i Peter Jackson... ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Nikdy mě tyhle filmy moc nezaujaly. Tento film má aspon zajímavý příběh, který diváka drží během celého filmu. Ale to je asi tak vše dobré. Přehnané scény, žádná vážnost atd. Takže to vidím tak na přelom 1 a 2 hvězdy. Přesto to na tu dobu šlo a efekty stálo za malou zmínku, tak dávám vydřenou druhou hvězdu. 30% = ** ()

Galerie (64)

Zajímavosti (35)

  • Konkurzu se zúčastnila také těhotná Cher. Režisér ji však tehdy odmítl. (Streeper)
  • Existuje i rozšířená televizní verze, která mám stopáž 185 minut. (Roztržitý Luke)

Související novinky

Zemřel herec Charles Grodin

Zemřel herec Charles Grodin

19.05.2021

Ve věku 86 let zemřel včera v americkém Connecticutu herec Charles Grodin. Mnozí diváci si ho jistě vybaví hlavně jako otce rodiny Newtonových z komedií o sympatickém bernardýnovi Beethoven a… (více)

Reklama

Reklama