Reklama

Reklama

Godzilla - Útok z neznáma

  • Československo Útok z neznáma (více)
Trailer

Obsahy(1)

Godzilla se opět musí utkat se zlem. A to s tříhlavým monstrem, kterého chce využít pro své plány na ovládnutí planety - mimozemská civilizace. V pořadí šestý film s Godzillou. Jedna z hlavních inspirací pro ''Mars útočí'' Tima Burtona. (Chupacabre)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Na tomhle zábavném zábavném béčkovém dílku mě asi nejvíc překvapily propracované a často i mechanické kulisy a rekvizity a záběry letu lodi vesmírem vypadaly kupodivu velmi realisticky. Příběh je neuvěřitelně překombinovanej, herci toporní a nějaký hlášky naprosto stupidní, ale jako celek to překvapivě funguje. Naprosto mě odrovnal vtípek(?) s obrácením lodi o 180 ° ve stavu beztíže při prvním letu na planetu X :-D No a pak ten ochránce dam, svíjející se Xané, geniální monstra v čele s Gojirou a jejich bránici cupující bitky… Perfektní! ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Godzilla a spol. tady mají tak malý prostor a celý děj se točí kolem nezajímavého a nudného souboje mezi lidmi a Xany. A přitom taková rvačka mezi Godzillou, která poskakuje a máchá tlapama jako starý boxer v posledním tažení, a Kingem Ghidorahem, kterýho Rodan kouše do ocasu, má svoje roztomile naivní kouzlo... :-) ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Godzilla tu skoro není, místo něj zoufale stereotypní ufoni. Navíc tak dlouhý rozjezd, a to jen kvůli nejhorším dosavadním soubojům (a trikům obecně - vždyť jsou i vidět ty špagáty, na kterých Radon visí) v sérii. Vůbec se divím, že za skoro všemi díly stojí stejný režisér, ten rozdíl kvality kus od kusu je celkem znatelný. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

V pořadí šestý film v němž se objevil legendární ničitel japonské zástavby Godzilla představuje pro vývoj žánru japonských filmů s monstry zásadní změnu. Filmy se stávají především nenáročnou únikovou zábavou, kde prim hrají speciální efekty a fantastická prostředí nepoznaných (v tomto případě mimozemských) světů. Hlavní atrakcí však stále zůstávají monstra. V Útoku z neznáma producenti postavili Godzillu a taktéž populárního Radona proti strašlivé tříhlavé příšeře nazvané King Gidora (všichni tři se utkali již v o rok starším filmu). Godzilla samozřejmě ze všech tří monster dostává největší „herecký“ prostor. Útok z neznáma pro ni znamenal obrat od hrozivé příšery k miláčkovi převážně dětského publika. V mnohých scénách gigantický ještěr figuruje coby vlastenecký artikl (obzvláště v záběrech s horou Fudži) a současně se stává i objektem soucitu a vlídnosti ze strany lidských hrdinů. Měnícímu se věkovému průměru diváků odpovídá komiksová stylizace chování, pohybů a mimiky Godzilly převzatá z dobových animovaných seriálů. (původně napsáno pro obal DVD společnosti Filmhouse) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ono to v prvom rade ani veľmi nie je o Godzille a ak by ju aj ostatné monštrá vyškrtli zo scenára, ostalo by samo o sebe celkom obstojné campy sci fi béčko. Príbeh v prvej polovici je dosť ubíjajúci, keďže je v podstate totožný ako predošlý diel, no aspoň sa väčšina odohráva na Planéte X. V polovici filmu nastáva zvrat a príbeh je hneď zaujímavejší, i keď stále je to prvoplánová zábavka. Navyše doteraz najviac family friendly - samotná Godzilla sa úplne inak pohybuje, skôr pôsobí ako nejaké 8 ročné dieťa. A v jednej scéne predvádza akýsi tanec šťastia! ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • S výnimkou Mothry má tento film rovnaké obsadenie monštier ako predošlý. Taktiež ich hrajú rovnakí herci. (MerlinPolcic)
  • Tento film je v chronologickom poradí šiestym filmom s tematikou Godzilly. (dyfur)

Reklama

Reklama