Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lucie Výborná uvádí přímý přenos slavnostního předávání výročních filmových cen z pražského Rudolfina. 22. ročník Českého lva, výročních cen České filmové a televizní akademie, proběhne opět ve slavnostním stylu. Skleněné sošky z dílny Jakuba Berdycha budou předány ve Dvořákově síni pražského Rudolfina v sobotu 21. února 2015 během gala večera, který v přímém přenosu uvidíte na prvním programu České televize. Šanci získat letos Českého lva mají tvůrci více než 50 celovečerních hraných filmů či dokumentů, uvedených do distribuce v roce 2014. (Česká televize)

(více)

Recenze (81)

kajas 

všechny recenze uživatele

Aneb jak jedno pseudodrama o utlačované romské komunitě degradovalo skutečné herce (abych nepřeháněla, tak vlastně "jenom" herečky), režiséry či scenáristy. Já vím, že bych měla primárně zhodnotit kvalitu přenosu, ale za těch pár let, co Lvy sleduji, jsem ještě nebyla z výsledků tak rozhořčená a smutná. Opomenutí Mádlova debutu bych ještě pochopila, ale aby film vyslaný na Oscary nevyhrál jedinou kategorii? Tohle není fair play, ale pořádné faux pas. Výborná mě svými moderátorskými kvalitami příliš neoslovila, ale velikou pochvalu si zaslouží předávající lékařské kapacity, skvělý nápad. A gratuluji pánům Pleslovi a Trojanovi, jejich proslovy pobavily a v oblecích jim to moc slušelo :). ()

golfista

všechny recenze uživatele

Česká televize zařadila "České lvi" mezi prefabrikáty typu nejlepší atlet, hokejista, fotbalista, lyžař atd. Ale vyhlašování nejlepších v oboru, který má bavit diváky, by mělo být přece jenom jiné. Myslím tím zábavné. A i když Lucie Výborná nic v podstatě nezkazila, tak tudy podle mého cesta nevede. Pod Vachlerem byl ke konci český lev už zralý na utracení, ale takhle učesaná hříva ... to už je moc. ()

Reklama

CarloRizzi 

všechny recenze uživatele

Na úvod chci říct, že Lucie Výborná v sobotu zvládla moderování a nebyla výborná, ale přímo skvělá. Herečka Lenka Krobotová na vyhlášení vypadala jako hollywoodská hvězda. A herec Ivan Trojan pomalu získává České lvy jako Karel Gott České slavíky. Dost mě překvapilo, že filmy, které sklízejí uznání u diváků a pohybují v červených barvách na ČSFD, viz: Pojedeme k moři od debutujícího režiséra Jiřího Mádla nebo snímek Andrey Sedláčkové Fair Play, nezískaly žádného Českého lva, co se týče hlavních cen. Nebýt Ceny filmových fanoušků od ČSFD, tak si Fair Play ani neškrtne. Snímek, který je nominovaný (ČFTA) v kategorii nejlepší cizojazyčný film na Oscara získá jen cenu filmových fanoušků od ČSFD? Útěchou pro snímek Fair Play může být, že získal cenu za nejlepší plakát. Vsadím se, že natočit ten film režisér, má to aspoň tři ceny. Snímek Pojedeme k moři v zahraničí získává filmové ceny jako houby po dešti a u nás nebyl na MFFKV? A to pozor, koprodukci dělala filmu ČT! Ještě, že měl aspoň ty tři nominace nejlepší film - režie - scénář. Docela zvláštní je, že filmy s modrým hodnocením na ČSFD sbíraly jedno ocenění za druhým, naopak snímky s červeným hodnocením se neprosadily: Magický hlas rebelky (Olga Sommerová), Století Miroslava Zikmunda (Petr Horký), Pojedeme k moři (Jiří Mádl) a Fair Play (Andrea Sedláčková). Nevyhrál kvalitní snímek, nýbrž téma, které hýbe českou společností. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Koncepci večera jsem nepochopil - co má s filmem společného třeba Lucie Výborná, svět medicíny a předávající lékaři, nebo ryze koncertní sál Rudolfina? Nějak se mi v tom všem ztratily oslí můstky...stejně jako se ztratily moderující paní Výborné. (Ta byla mimochodem Výborná jen podle jména.) Česká televize chce z předávání ocenění za nejlepší filmy uplynulého roku zřejmě udělat sterilní typizovaný zábavný večer podle svého veřejnoprávně-nováckého mustru. Beru to jako předstupeň k příští, již dokonalé televizní estrádě (samozřejmě s nováckými čísly sledovanosti). Nostalgicky vzpomínám na éru moderujícího Jaroslava Duška, na dobu, když byli Čeští lvi ještě významnou společenskou událostí a zároveň událostí televizního programu... Estetiko trapnosti, vrať se, bylas lepší než tohle nudné blýskavé nic! ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Výsledky letošního českého lva považuji za klasický příklad inteletuálního snobismu. Každý kdo mě zná ví, že mám k romské tématice hodně blízko, je to určitě silné téma, ale přesto považuju za vrcholně nefér, že Cesta ven dostala tolik lvů. Neřeknu, kdyby nebylo zbytí, ale opomenout nejen Fair play, ale i Pojedeme k moři, to je prostě vrchol. Je mi z toho poměrně smutno. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (1)

  • Organizátori sľubovali, že na ceremónii vystúpi Jim Carrey, lenže na pódiu sa objavil nejaký jeho dvojník. A hoci to bolo publiku podozrivé, deň po kolosálnom zlyhaní ešte zúfalo presviedčali médiá a verejnosť, že ich Jim Carrey bol pravý. Ako zaujímavosť si to všimli v britskom Guardiane, Daily Mail aj vo francúzskom Figare. „Stali sme sa obeťou žartu," priznali neskôr Česi v stanovisku. Oklamala ich falošná agentúra, ktorá sa celý čas správala profesionálne. (Zdroj: SME) (hippyman)

Reklama

Reklama