Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danny DeVito prokázal mistrovství v žánru černé komedie již před patnácti lety snímkem Válka Roseových. Rozvádějící se manželský pár (Michael Douglas a Kathleen Turnerová) v něm svedl nelítostný zápas o to, komu po rozvodu připadne jejich společný dům. Také v jeho novém filmu Baba na zabití je předmětem sporu vytoužená nemovitost. Tentokrát se jedná o starobylý dům v Brooklynu se třemi krby, vitrážovými okny a majestátní knihovnou. Mladí manželé Alex a Nancy se do něj nastěhují v domnění, že našli svůj vysněný domov. Splněný sen má ovšem malý háček: první poschodí obývá za regulované nájemné na první pohled roztomilá stará dáma, paní Connellyová, která, jak je ujišťuje realitní agent, se netěší dobrému zdraví, takže dům bude novým majitelům brzy patřit celý. Jak záhy vyjde najevo, opak je pravdou. Paní Connellyová se rozhodně zemřít nechystá a svou ďábelskou vitalitu vynakládá zejména na vynalézání nových a nových způsobů, jak novým sousedům znepříjemnit život. Od televize puštěné na plné pecky, přes permanentní žádosti o drobnou pomoc až po pozorování jejich milostných hrátek. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak koukání na tuhle komedii jsem odkládala hodně dlouho... Vůbec se mi do toho nechtělo. No sice pod pojmem komedie si představuju trochu něco jiného, ale i tak se mi tenhle film docela líbil. Zprvu nesympatičtí manželé mi pak připadali sympatičtí, jejich herečtí představitelé taky. Babka to zahrála skvěle, ale jako sousedka je fakt na zabití. Srovnávat s Válkou Roseových nemůžu, to jsem neviděla. No jinak to mělo hustý konec a bylo to pro mě docela příjemné zpestření po tom, co jsem se dívala na filmy se závažnějšími tématy. Taková příjemná oddechovka... ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Je třeba si přiznat, že tento počin je trotlovské nic. Na druhou stranu je tu něco co ho zachranuje, něco jako Drew, ale ani ta nedokázala vytáhnout tento film, klesající ke dnu hromady sraček a udělat z něj důstojnou komedii, bohužel. Kdyby za nic, tak tu třetí hvězničku jsem musel zabít za to, že to s tou hnusnou babkou neskoncovali hned, i kdyby měl být snímek třeba o hodinu kratší, a ještě jí posluhovali jak smyslů zbaveni. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Newman: 1. Allegro - L'Estro Armonico Op.3: Concerto No. 2 in G Minor ,2. Irish Jaunting Car ,3. The Woody Woodpecker Song ,4. Hawaii Five-O ,5. The Love Boat ,6. Listen Here ,7. Água de Beber ,8. Pub with No Beer ,9. True ,10. Adios, Au Revoir, Auf Wiedersehn ,11. Grazing in the Grass ,12. Speakeasy Blues ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čím sa živíte?“ – „Som spisovateľ.“ – „Myslela som si, že to je skôr hobby, než práca.“ Aj keď režírujúci herec Danny DeVito od geniálnej Vojny Roseovcov zostarol a už to nie je tak úplne ono, stále je posadnutý veľkým domom a jedovatým zmyslom pre humor (chrípka, umelé dýchanie, poručík Dan). Namiesto práce s hercami (Stiller, Barrymore, staručká Eileen Essell) a budovania atmosféry snímka ustavične zakopáva o jednoduchý humor (vracanie, plienky v reštaurácii), ktorý podvraťáckemu (v dobrom) režisérovi nepristane. Iste, aj v spomínanej Vojne Roseovcov so sebou začali znepriatelené strany nakoniec otvorene bojovať a cikať si na lososa, no vtedy to bola vzácne zručná kombinácia čiernej komédie a psychologického teroru vyhrotené do absurdnosti. Toto tu je už „len“ solídna bláznivá groteska. Miestami je scenár veľmi divne vystavaný, ale musím uznať, že po prevalení finálneho twistu tieto podozrivé momenty získajú logiku. Stále si to ale nezaslúži 4*. Problém vidím v tom, že obidve bojujúce strany sú mimoriadne nesympatické, žiadnej z nich sa úprimne nedajú držať palce a nijaká si nezaslúži vyhrať. Možno to bol od Dannyho zámer, ale mňa to čiastočne znechutilo. Nepomáhala tomu ani ustavičná nerozhodnosť manželov (neustále chceli  starú pani Connellyovú zabiť, ale keď mali perfektnú príležitosť, neurobili to, ale zháňanie nájomného vraha im prekvapivo nevadilo). ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Ty vole, to jsem netušila, že v Bronxu mají jen jednoho policajta! Ono vůbec v téhle komedii je takových špeků víc než komických momentů. Třeba že Alex ani Nancy nevědí, že když někomu pronajmou bydlení, tak mu tam nemají co lézt a když už to teda udělají, tak se aspoň nemají co cítit ukřivděně, když se octnou na policii v roli vyšetřovaného. Nebo to umělé dýchání? Z něj se mi málem zvedl kufr, ale asi se čekalo, že se budu smát. Chachacha. Ve finále jsem netušila, jestli je na zabití spíš baba, Nancy s Alexem nebo ten jejich realitní agent. Ale asi bych to vzala jedním vrzem.:-)) Však není nad veselé a šťastné konce. ()

Galerie (221)

Zajímavosti (13)

  • Adresa domu, ve kterém všichni žijí, je 240 Berkeley Place, Brooklyn, NY, USA. (veronikajel)
  • Pro scénáristu Larryho Doyla šlo o celovečerní debut, dosud se podílel jen na seriálu Simpsonovi (od r. 1989). Do Hollywoodu ale nevkročil tou správnou nohou, protože i jeho následující projekt Looney Tunes: Zpět v akci (2003) byl komerčně bez úspěchu. (imro)

Reklama

Reklama