Reklama

Reklama

Mune - Strážce měsíce

  • Česko Mune (festivalový název) (více)
Trailer 3

Aniž by o to žádal, je malý Mune, snílek a šibal, v bájném světě jmenován strážcem Měsíce, tedy tím, kdo přináší noc a bdí nad sny. Mune ale přitahuje katastrofy a omylem umožní strážci temna, aby ukradl Slunce. S pomocí hrdého strážce Slunce Sohona a křehké Ciry se Mune vydává za neobyčejným dobrodružstvím, jež z něj učiní legendu mezi strážci! (Freeman Ent.)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (76)

vteco 

všechny recenze uživatele

Francouzský Mune se představuje v krásně zpracovaném a originálním světě, který dokáže zaujmout nejednu ratolest, ale i dospělého jedince. V barevném prostředí se vypráví příběh, jenž je sice předvídatelný, ale svými mytologickými prvky dodává postavám a prostředí mnoho možností. Animace je naopak čerpána ze soudku spíše průměrného, stejně tak vtipné pasáže. Modrému hrdinovi také chybí větší prostor pro starší diváky, škoda. /55%/ (Kino - Prom.) ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Ono to je opravdu divné, nudné a nevtipné. Animace je svým způsobem zajímavá a pár vychytávek se tu dá najít, ale je jich málo, ... nemá to šmrnc ... a tou kreslenou snovou dimenzí to zabili totálně !!! - nepobavilo, zklamalo. (... IMHO ... ve světě, kde jsou děti i dospělí rozmazlení Pixarem, toto nemá šanci). ()

Reklama

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Evidentní snaha o Avatar pro děti. Je to moc barevné, s hezkou animací, netradičním nápadem, ale když dva dělají totéž, není to totéž. Má to sice jen 85 minut, ale i tak jsem se stihl častokrát nudit, a pořád jsem koukal, kdy to skončí a to není dobré znamení. Francouzi prostě umí líp komedie, než animáky, ale budiž, svého diváka si to jistě najde, ale nebudu to já...40% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Mune je celkem fajnový animák, který nepotřebuje Hollywood, aby dokázal udělat něco dobrého. Grafickým zpracováním dokáže konkurovat, jen ty postavičky se mohly trochu dodělat. Asi inspirace od Picassa. :D Ale jinak chválím snahu frantíků, že i u nás na starém kontinentě se dokáže udělat dobrej animák, který má své kouzlo. ()

MIRAS133 

všechny recenze uživatele

Velmi vydařený animák, který zaujme především příběhem. Tahat se se sluncem a s měsícem napříč zeměkoulí a strážit je. To musí být tvrdý oříšek. Je zde velmi zajímavý svět a dobře udělaní tvorové (noční i denní). Navíc přítelkyně našeho nočního kamaráda svíčka je také velice dobře vymyšlená. Když ji budete chtít umlčet, můžete prostě jen zhasnout :D Opravdu stojí za vidění. 4* ()

Galerie (54)

Související novinky

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama