Reklama

Reklama

Lesapán

(studentský film)
  • USA Leshy
Trailer

Karel je hajný tělem i duší. O les se stará pevnou rukou a může se pyšnit trofejemi, o kterých si myslivci často nechávají jen zdát. V opuštěné části lesa ale pytláci probudí tvora, který by Karlovi mohl být rovnocenným soupeřem. V pohádkách se mu říká Hejkal, ale setkání s ním rozhodně nemusí skončit pohádkově. Zatímco se mu Karel snaží přijít na stopu, Hejkal je blíž, než si myslí. Mezi tajemným tvorem a Karlovou dcerou Aničkou vznikne zvláštní spojenectví. Kdo se nakonec stane jediným pánem lesa? (Savel)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

A já si myslel, že Pavel Soukup je fanda třetího Zaklínače a vono je to nakonec věnovaný baladám Karla Jaromíra Erbena. Mladý český režisér již několikrát ukázal, že má docela slušný potenciál a jeho tvorbu mám rád. Třída smrti byla hodně luxusní, tento hraný příběh byl sice o trochu slabší, ale i tak se z toho vyklubala slušná lesní story. Herecké výkony jak hajného tak jeho dcery byli ucházející – atmosféra místy opravdu vydařená, Leshy v rámci možností slušný – no prostě jen tak dále Soukupe – máte na to…70% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Výborný krátkometrážní film z České produkce, který na ploše 23 minut vypadá velmi vyzrále a profesionálně. Krásný český les, Hajný, dcera, chata a hejkal. Vizuálně solidní, maska hejkala doslova perfektní, slušné herecké výkony i pěkná atmosféra. Tady zamrzí jen fakt, že se nejedná o plnohodnotný celovečerák, jelikož tohle by mělo šanci prorazit i ve Světě. Režisér Pavel Soukup má talent. 8/10. ()

Reklama

whack 

všechny recenze uživatele

Škodné je přeci také potřeba, aby se něco nepřemnožilo. –Ale aby se v lese nepřemnožila škodná, tak ji musí lidi lovit. –A lidi?! Kdo loví lidi?! ....Dávej dobrý pozor, lese, kdo Ti jaký osud nese. Přichází-li člověk vlídný, mírný buď a zůstaň klidný. Ve zlém vstupuje-li k Tobě, zlem mu oplať stonásobně. Kdo má s lesem záměr špatný, stihne ho trest neodvratný. Dřív než slunce zaplane, lesní pán ho dostane. Jeho síla vstoupí v tělo, které les by chránit mělo. Splácet bude hříchy lidí - co kdo zasel, stokrát sklidí! ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[FOD 2017] Erben by měl radost. Tak krásného hejkala určitě neviděl. Tahle hororová pohádka by se mu nejspíš líbila natolik, že by ji zbásnil třeba do Kytice. V černých stromech, v tmavém houští skloň svou hlavu, zrak i zbraň. Lesa stráž zlo neodpouští. Chtěls mu vládnout? Bůh tě chraň. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Což o to, taková moderní balada do dnešní doby něco jako od Erbena je docela zajímavý nápad. Je i jasné, že je zde menší podobnost s Domovojem. A jako hej, je sice fakt, že recyklace hororů je trochu mimo, ale stále je v tom vidět určitý silný otisk režiséra, který asi už ví, co dělá. Podklad příběhu je ve výsledku zajímavý, ale poté už jsou takové vedlejší záležitosti, že atmosféra by byla jinde, kdyby "zlo" bylo spíše abstraktní. Ale je mi jasné, že jde o něco, co tvůrci chtěli asi udělat jinak. Ale jako ano, u mě dobrý. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (13)

  • Design masky vznikal podle kresebných návrhů režiséra filmu Pavla Soukupa. Jeho finální podoba byla ovlivněna lidovými popisy, ale také známými filmovými maskami (Vetřelec, Pumpkinhead, Faun z Faunova labyrintu (2006)). (Savel)
  • Tvůrci sháněli část peněz na natáčení přes crowdfunding. Úspěšná kampaň a podpora fanoušků vydělala filmu 130 % požadované částky. (Savel)

Reklama

Reklama