Reklama

Reklama

Se slovníkem v posteli

  • USA The Sleeping Dictionary (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve 30. letech 20. století přichází mladý, naivní důstojník John Truscott do britské kolonie Sarawak na Borneu, aby pomáhal s civilizováním kmene Iban. Poznává tamní zvyky a podle tradice dostane svůj "slovník do postele", krásnou Selimu, která je jeho služkou, milenkou a současně učitelkou jazyka a zvyků místních obyvatel. Navzdory varování se John a Selima do sebe vášnivě zamilují. Tradice však vztahy zakazuje. Ve chvíli, kdy se mladík po roce vrací se svou novou manželkou, žár vášně k Selimě opět vzplane a zesílí. Je vdaná za Ibana Belansaie a stará se o malé dítě. Ten se dozví, že se John se Selimou opět setkal, vplíží se do jeho domu a chce ho zabít. Za pokus o vraždu důstojníka je odsouzen k smrti. John je odhodlán obětovat kariéru lásce k Selimě, čímž se však ocitá v situaci, kdy mu půjde nejen o čest, ale také o život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Brandon 

všechny recenze uživatele

I přes hloupoučký scénář, který je jak vystřižený z růžové knihovny, nelze popřít docela originální námět. Kdyby byla hitparáda názvů filmů, tak Se slovníkem v posteli by se určitě umístil v top5. No není slovník jako slovník, s tímhle se slovíčka pamatují určitě mnohem lépe. Přestože mě to kalifornské poupě Jessica Alba moc jako domorodá kráska z Bornea nenadchla, tak jsem se alespoň naučil pár nových výrazů jazyka Ibanů......ještě doplním užitečné spojení, které ve filmu nezaznělo: "Aku rinduka nuan. Aram meh kitai ngirup." :-) ()

katu147 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobnost, že něco podobného se někomu stane je minimální.. ale na tom asi nezáleží.. Hraje zde můj oblíbený herec a kdyby nebylo jeho, tak tento film nedokoukám. Taková ta podprůměrná romantika.. možná se na to někdy ještě v televizi podívám a to když nebudou dávat nic lepšího a ještě když se mi bude chtít.. ()

Reklama

ToxicAli 

všechny recenze uživatele

Jo slaďáky ty já můžu. Obzvlášť když jej doplní krásná Jessica Alba, které i překvapivě celkem slušně hraje, nádherná příroda, mírumilovní (no možná ne až tak mírumilovní) indiáni a příjemná hudba dokreslující romantickou atmosféru. To mi stačí abych odpustil žánrová klišé a naivní dějovou linku. Být taková výuka cizích jazyků i u nás hned bych si zapsal kurz. ()

charmin 

všechny recenze uživatele

Tentokrat zacnem hned s hodnoenim - cistych 40%, ani o percento viac ani o percento menej. Nemozem povedat, ze tie sexi sceny, kt. boli jedinym korenim filmu, boli zle, naopak, boli asi jedinou vecou, kt. sa mi na filme pacila ( mozno este tak ta priroda a do nemoty opity kuchar:) ). Hugh Dancy zahral obycajne, Jessica skutocne nicim nevyrazna, jej super postavu a telo kazdy pozna, a kto nepozna ten spoznal:) Namet otrepany, scenar chudobny, kamera nic extra, a ten dej - umelo vytvorene "nebezpecne sceny", odlucenie, naahodne spolocne dieta etc., vsetci to pozname. Ach, kolko fantazie chyba tomuto filmu!! ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Opravdu nechápu, kde tento film přišel k takovému nadhodnocení. Je to jedno velké klišé. Jessica alba je překrásná žena, ale to přeci neurčuje kvalitu filmu. Očekával jsem pomalu se rozvíjející vztah, ne že na to hupnou pár filmových minutek na to, co se seznámí. Když se film přehoupne do druhé poloviny, začínají se objevovat náznaky nějakého děje a říkal jsem si, že by Cecil a Neville mohli trochu zamíchat kartami. Nicméně nic takového se nestane. Přibývá jedna nudná minuta za druhou a film se pomaličku doloudá do předem jasného konce. Jen tak mimochodem, film jsem vybral, abych strávil romantický večer se slečnou a navodil příjemnou zamilovanou atmosféru. Usnula po prvních 40ti minutách filmu. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Kuchingu a v jeho okolí. Kuching je hlavní město Sarawaku, což je stát v Malajsii. (Terva)
  • Pro davové scény bylo najmuto přes šest set komparzistů. (Terva)

Reklama

Reklama