Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"To je můj způsob vyjadřování sympatií." Drsňák Kuneš si svou hvězdu určitě zaslouží, velice povedená znělka taky, Raplova lingvistická okénka by měla být součástí výuky němčiny ("Ihre Name? Jasně, Irena") a soukromou hvězdu si dovolím udělit za znalost lokací, ve kterých se seriál odehrává. Pondělní večery s Raplem mě zkrátka bavily, i když k dokonalosti se nepřiblížily. Ale vem to sníh, led a neustálá mlha. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Po nekolika prvnich dilech jsem byl trosku zklamany, nebot jsem cekal pokracovani Bukowskeho a me ocekavani se lisilo od skutecnosti. Postupem casu jsem se u Rapla bavil stejne dobre a vzdy se tesil na dalsi dil. Coz je u serialu vzdy to nejdulezitejsi! Propleteny pripad pasovani drog, ktery se line nekolika dily cely serial okorenil. Jasne, nekdy na hrane uveritelnosti, ale nesmirne zabavne, hlavne diky Kunesovi, vyborna postava. Ale i vedlejsi postavy jsou velice slusne vykreslene a zahrane. Dobre napsane dialogy a atmosfera se da misty krajet. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Rapl je neuvěřitelně podaní série kriminálních příběhů. Původně jsem byl lehce zklamán, že se bude jednat o Cirkus Bukowsky, ale z pohledu Kuneše a jeho příběhu, ale nakonec se tato postava vrhla na každodílné a jiné řešení případů. Což působí okatě, jako klišé, ale v rukou Jana Pachla, to tak nějak funguje. První díly jsou nabité energií a originalitou. Tu hudbu vytvořenou pro seriál jsem přímo žral. A hlavně zde hraje obrovskou roli ta dokonalá atmosféra Krušných hor. Nicméně postupem času hudbu i výpravu vstřebáte a začnete se plně soustředit na příběh. A tak už vás začnou některé kriminální spletice lehce nudit a nebo vám alespoň nepřijdou tak zajímavé. V CB šlo hlavně o charismatické a suché duo Řezníčka a Čermáka, které perfektně šlapalo. Nicméně Čermák, po tomto seriálu u mne získal neuvěřitelný počet bonusových bodů. Dle mého jde o jednoho z nejlepších našich herců současnosti. Každopádně Rapl je čirý důkaz toho, že v Česku dokážu vznikat kvalitní seriály a nemusí to být jenom pod záštitou HBO. Zatím asi příběhový král roku 2016 na českém poli. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když skončily Případy 1. oddělení, zoufal jsem si, že se již tak povedeného a kvalitního českého krimi seriálu nedočkám. Netvrdím, že Rapl je stejně skvělý či dokonce lepší, avšak je-li o něco slabší, tak ne o moc a v řadě ohledů nejen, že nezaostává, ale naopak výše zmíněný seriál převyšuje. Čím? Zejména svoji atmosférou, které nahrává i perfektně zvolené prostředí Krušných hor, jež je přímo stvořené pro případy ohledně prostituce, pašování drog a pochopitelně i vražd. Pravdou sice je, že řada případů je poměrně snadno průhledná, avšak to vše kompenzuje již zmíněná výtečná atmosféra, ale také výborně napsaná postava Kuneše či jeho kolegů, z nichž stojí za zmínku Lupínek a Rohan. Neméně zajímavé jsou pak osobní osudy všech hlavních hrdinů. Rapl není o nic horší než Cirkus Bukowsky, možná je i lepší, byť Cirkus se mi zdál o chloupek napínavější. Už teď očekávám další sérii a pevně doufám, že tvůrci nesleví ze započaté kvality. ()

Master19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle je asi první Česká kriminálka, na kterou se zcela cíleně dívám a už s ní tak nějak v pondělí počítám. Podle mě je to nejen výborně napsanou postavou Kuneše, ale i jeho dokonalým ztvárněním Hynkem Čermákem. Kolem se pohybují další skvělé a rozhodně ne černobílé figurky. Vůbec mě nevadí, že je dopředu známý vrah, vždyť často je podstatná motivace a osudy těch "zločinců" a jejich rodin... Ve druhé polovině dílů se navíc stále více rozjíždí rovina tak nepříjemná, jako Kunešův pohled. Nelíbil se mi tem přeslazený konec, ale co, zasloužil si to. ()

Galerie (433)

Zajímavosti (166)

  • Režisér Jan Pachl jednoznačně odmítl pokračování třetí řadou, řekl, že by to bylo jen ždímání starých hadrů, proto také zvolil nemilosrdný konec pro hrdiny i padouchy. (sator)

Reklama

Reklama