Reklama

Reklama

Barry Seal: Nebeský gauner

  • USA American Made (více)
Trailer 1

Barry Seal (Tom Cruise) pracuje jako pilot dopravního letadla a rutina amerických vnitrostátních letů ho čím dále víc ubíjí. I proto nadšeně skočí po nabídce „náhodného kolemjdoucího“, z něhož se vyklube agent CIA (Domhnall Gleeson), aby pilotoval pod záštitou tajných služeb. Barryho čekají sexy přelety nad základnami kolumbijských narkobaronů, ze kterých pořizuje bohatou fotodokumentaci, nutnou pro boj s drogovými kartely. Jenže proč létat takhle naprázdno, když se můžete spojit i s protistranou a kromě fotek pro CIA vozit do Ameriky i drogy? A proč se zároveň nestát informátorem DEA (Národní agentura pro boj s drogami), která má v oblasti také své specifické zájmy? A proč se rovnou nezapojit do jedné z největších tajných operací, které kdy americká vláda posvětila? Barry to prostě hraje na všechny světové strany a jde mu to víc než skvěle. Už dávno se přestal nudit. Má krásnou ženu, topí se v penězích a vůbec si nepřipouští, co se stane, až se tenhle domeček z karet zhroutí. A on se jednoho dne zhroutí. (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (539)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Barry Seal je obdivuhodná postava a jeho příběh je zajímavý, ale sakra jak já jsem měl problém se do filmu dostat. Od začátku mě scénář úplně nechytl, herecky je to strašně laxní a dokumentární styl kamery i obrazu mi zde nesedl už vůbec. Čekal jsem akční leteckou jízdu, a to byla asi chyba, protože o to víc mě pak zklamal celkový výsledek. Půjdu tady proti proudu, ale tohle pro mě nebylo filmově zajímavé ani trochu. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

TWA pilot Barry Seal (Tom Cruise) je rekrutován CIA, aby pořizoval letecké snímky vojenských základen ve Střední Americe. Nezůstane pouze u toho, protože také pašuje drogy, zbraně a vojáky... Výborný Cruise táhne celý film a jakákoliv další filmová postava nemá vůbec šanci nebo prostor, aby zaujala. Hodně pobavila scéna, kde Barry líčí problémy s úschovou peněz, kterých má nadbytek. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,, Barry, malej vyhrabal jednu tašku s penězma na zahradě, je tam děsnej binec všude se válí bankovky...'' --- ,, Jo, dneska jsem utahanej, ale ráno to shrabu! '' :-) ------Tom Cruise si zase po čase nasadil černé letecké brýle a navlékl košili ,,pilotku'' se zlatými náramenníky. Od dob co proháněl nad mořem palubní stíhačku F14 už utekl nějaký pátek, což se ale kupodivu ani moc na něm nepodepsalo. Nebeský gauner je vlastně něco podobného jako Air America s Melem Gibsonem až na to, že zatímco Mel byl jedním z pilotů společnosti, Tom ji přímo řídí. On sám je samozřejmě řízen někým dalším tak jak jeho vlast zrovna potřebuje... Ecuador, Noriega, Escoban, Nikaragua, Honduras... Modří už vědí, že se s filmem přesuneme do sedmdesátek a do oblastí Střední Ameriky a půjde jak jinak o vyzbrojování všelikajích antikomunistických milic a frakcí a také o kšefty s drogama. Film celkem svižně jede a je to zejména díky Cruisovi. Letadel a létání si divák užije také dost, ale kupodivu, nějak mne to do rauše prostě nedostalo. Snad to bylo tím, že ty sedmdesátky nebyly úplně to pravé. Tom si s originálem moc podobný nebyl (snad jen z časů u TWA) a jeho manželka Lucy už vůbec ne, i když přiznávám, že ta filmová blondýnka v podobě modelky Sarah Wright byla o dost hezčí než skutečná Barryho bruneta.... Film je zajímavý v tom jak se Amerika v minulosti angažovala do různých konfliktů, což dělá dodnes. Nejednou se jí už vymstilo (viz. např. Taliban), že různé bandy vládou vyzbrojované či vycvičené pak obrátily zbraně proti svému chlebodárci resp. zbraňodárci... A tak abych neuškodil Melovi, dám Tomovi stejné hodnocení. Dávám tedy ty tři tašky peněz. * * * ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi největší překvapení roku 2017, kterým si u mě Cruise napravil reputaci po nevýrazné Mumii a Doug Liman, mě ujistil v tom, že by měl točit více filmů. Díky tématu se mohlo jednat o temný napínák, ale režisér, scénarista a hlavně Cruise z celého příběhu udělali humornou, nezpomalující jízdu balancující mezi thrillerem a absurdní komedií. Dlouho jsem se u filmu takhle příjemně nepobavil. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nebudu si nic nalhávat, už letošní Cruisova Mumie zklamala. Jeho nos na vysoce atraktivní látky a pověstný tah na bránu selhaly. Barry Seal je na tom o poznání lépe, ale že bych skákal do vzduchu jako u Jacka Reachera nebo předchozí spolupráce s Dougem Limanem Na hraně zítřka, tak to určitě ne. Uvolněné to sice je, očekávání ovšem byla vyšší. Za mě tak sice ujeté, absurdní, ovšem bez momentu překvapení, energie nebo jakékoliv přidané hodnoty. Náš hrdina začínal coby řadový pilot, který občas simuluje turbulence a který na palubě pašuje nějaký ten doutníček. Nejmladší pilot v oboru zaujal CIA a ta mu nabídla job fotit z letadla komunistické tábory. Kolumbijský drogový kartel přišel vzápětí s lákavější nabídkou: pašovat do USA kokain. Podobné to bylo se zbraněmi, vojáky mířícími do výcvikových táborů.. prostě na jeden život pilota aerolinek hodně muziky. A dost přitažené za vlasy. Stejně jako tvůrci se náš hrdina nedopouští výraznějších škobrtnutí, ovšem jeho osudy se tak nějak brzy začnou zajídat. Pasivně plní úkoly, které dostává od těch, kteří královsky platí, když jde do tuhého, divák o nějak nemá strach, ač je patrné, že Cruisovi role sedla. A když třeba ve své vile schovává další pytel prachů, užívá si to společně s divákem. Letní zábava, která nepřekvapí. Nic moc víc. A já krapet víc čekal. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (18)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu zameriava na obchod s drogami, predovšetkým na kokaín, tak počas celého filmu ani jedna z postáv žiadnu drogu nekonzumuje. (MikaelSVK)

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Liman a vesmírný Tomb Raider

Liman a vesmírný Tomb Raider

09.06.2017

Doug Liman (Na hraně zítřka) utekl od x-menovského Gambita a DCčkové Justice League Dark a momentálně se soustředí na dystopickou sci-fi Chaos Walking, v níž se po boku Daisy Ridley (Star Wars: Síla… (více)

Kdo natočí x-menovského Gambita?

Kdo natočí x-menovského Gambita?

15.11.2015

Mutantský zlodějíček z New Orleans, který umí manipulovat s kinetickou energií a rád hází karty, dostane už za rok tvář Channinga Tatuma (22 Jump Street). Gambit se sice objevil už v comicsovce X-Men… (více)

Gambit je zpátky ve hře?

Gambit je zpátky ve hře?

21.10.2015

Channing Tatum si už brzy zahraje Gambita, neworleanského mutanta, který ovládá kinetickou energii a s oblibou hází kartami. Pořád ale není jasné, kdo ho bude režírovat, protože nejnovější x-menovský… (více)

Reklama

Reklama