Reklama

Reklama

Planeta Česko

  • angličtina Planet Czechia (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Naše příroda je pestrá jako málokde na světě. Krásu a dobrodružství máme na dosah ruky – stačí se jen dobře dívat! První celovečerní film o české přírodě ukazuje díky nejmodernějším technologiím fascinující dobrodružství zvířat a rostlin žijících kolem nás zcela zblízka. Seznamte se s s tetřevem tokajícím za úsvitu, se vzácnými sysly, s nimiž na louce laškují děti, ledňáčkem prorážejícím při lovu střemhlav vodní hladinu, s lososy putujícími z českých řek do moře a zpátky nebo s užovkami v dramatickém zápase s rybí kořistí. Prožijte vzrušující výpravu za muflony, bobry, modrajícími žabáky a desítkami dalších hrdinů. Některé z nich možná ani neznáte – divočina přitom začíná hned za vašimi dveřmi! (Aerofilms)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (183)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Nevím, čekal jsem víc klasičtější zvěř. Například muflon, odněkud někam dovezen a chován, tohle si fakt pod pojmem divočina nepředstavím. Navíc se hodně skáče z místa na místo, nějak to ani nedává vlastně smysl...Ale i přesto palec nahoru, že něco takového u nás vzniklo. PS. Hádkův hlas hodně příjemný. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Sice mi úplně nesedl tenhle osobní přístup k dokumentu, ale špatné to nebylo. Samozřejmě to není na světové úrovni, ale i tak se člověk dozví dost zajímavých věcí. Komentář Kryštofa Hádka mi taky nijak nevadil. Ani jsem netušil, kolik pozoruhodných zvířat u nás žije. Velkou pozornost si například zaslouží rezervace u Milovic, kde najdeme zubry, koně a pratury. Je opravdu hezké, že se povedlo tato zvířata vrátit do naší přírody. Ne u všech zvířat se to však daří. Některé jsme díky své činnosti u nás vymýtili, ale naštěstí se díky regulacím vrací zpět. Jiné naopak profitují z naší devastace krajiny, například ptáci žijící v místech povrchové těžby hnědého uhlí. Určitě stojí si naši přírodu hýčkat a snažit se o její do největší rozmanitost. ()

Reklama

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Kdyby odpadlo to home made video a osobní přístup a vypravěč by nám sděloval více informací o zvířatech a přírodě obecně, celý dokument by byl o dvě třídy lepší. Technická kvalita není BBC, ale zase se to kompenzuje tím, v čem vyrůstáme. Bohužel zas tolik nového se právě z důvodu mála dat a informací nedozvíme o přírodě kolem nás. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument. Obdivuji velkou trpělivost, péči i obětavost při natáčení a snahu autorů přiblížit lidem více naše bezprostřední životní okolí, kterého si mnozí z nás ani nevšimnou a navíc si jej ani neváží. Zcela souhlasím s komentářem Vančury ovšem s připomínkou, že profesionálně natočené a ozvučené dokumenty mě nikdy nenudí. V lese, či v horách nebo u rybníka i na pasece se vždy oprošťuji od civilizačních myšlenek a problémů a nechávám se unášet nádherou tohoto kouzelného světa viděným nejen z povrchu země, ale i ze vzduchu jako pták. Tedy, ... prosím, nezničme si ho, a děkuji pane Poláku. ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Byly jednou dvě trapně pubertální dcery, které nedokázaly ocenit, jaký má jejich táta parádní a trpělivost i odolnost vyžadující koníček. Tak se jim to otec snaží všelijak dokazovat. Jako by důkazy něco zmohly. Zde pomůže jen čas - až dcery dozrají, dříve to nepochopí - marná snaha. A dokument jako takový? Slabé, škoda. Ty Milovice, ach, to už je trapné, jak jsou jaksi všude. Přál jsem si Klabavskou nádrž - nebyla. Přál jsem si rysa, nebyl. Na druhou stranu - díky i za to (relativní) málo. Na jednoho zapáleného jednotlivce to celkem ujde. Snad jen ten lehce přehnaný název - Planeta Česko - vzbuzoval v odbornějším divákovi (já) přílišná očekávání, která se nedostavila. Popisu druhů a obecně odborných informací málo - ale to se dá s ohledem na důvod vzniku (dokazování laickým dcerám) hořce pochopit. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • K filmu existuje ještě druhý scénář, který je zpracovaný jako hraný film. (MTHRFCKR)
  • Snímek vznikl jakožto jeden z výstupů projektu „Příroda, koho to zajímá?“ díky podpoře grantu z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci Fondů Evropského hospodářského prostoru. [Zdroj: eeagrants.cz] (hippyman)
  • Ve scéně s modráskem na střelnici padá v záběru po prvním výstřelu celý náboj, ne jen nábojnice, jak by tomu mělo být. (miro_86)

Související novinky

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Reklama

Reklama