Reklama

Reklama

Profesionální MMA zápasník Wes Baylor bojuje v ringu se svým kamarádem Jonnym Sutherlandem, přičemž Jonny v tomto zápase po sérii Wesových úderů umírá. Baylor je zdrcený ze smrti kamaráda a odjíždí do Thajska. O šest měsíců později ho stále pronásleduje Jonnova smrt, ale živí se jako zápasník v ilegálních zápasech. Po jednom z nich kontaktuje Baylora muž jménem Aldrich, který mu nabízí milion dolarů, pokud se zúčastní jednorázového zápasu v Myanmaru. Baylor souhlasí. Po příjezdu na místo ho ale čeká překvapení, protože se stává obětí smrtícího lovu, který Aldrich organizuje běžně. Baylor dostane pouze láhev s vodou a opasek, který, aniž by o tom věděl, má uvnitř ukrytý GPS lokátor. Lovci, kteří mají Baylora ulovit, jsou Sofie, toreador Esparto, vývojář her Landon, Maduka, Jacob Texas Zimmling, Zimlingův syn Tobias, Aldrichova pravá ruka Madden a Aldrich sám. Baylor má dvě minuty na to, aby zmizel někde v džungli. Začíná tedy krutý boj o život... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak co se vám zase nepozdává bando kverulantská? Nemůžu se zbavit zde podle místních hodnoceních a komentářích, že jsem zase viděl jiný film než všichni ostatní. Adkins se pořádně nepředvede v soubojích? ale kdeže vy trdla... já tu viděl tři špičkový fighty plus pár dalších podařených sekvencí. Ok uznávám, že možná nejsem úplně objektivní, protože Živý terč jedničku miluju a na tohle jsem se kurevsky těšil a po shlédnutí musím konstatovat, že spíš než o přímé pokračování prvního dílu se jedná o regulérní remake, ale nemám s tím v tomto případě problém, protože film je pojmutý tak, že prostě nepůsobí jako vykrádačka, ale spíš jako těžkotonážní pocta původnímu snímku a já to žeru. Je tu snad jediný rozdíl a to v pojetí hlavního hrdiny. Adkins prostě není totální killer jako Žán v jedničce, ale týpek co má vůči tomu výhrady a má i svědomí. Mě tohle pojetí nijak neirituje. A Knepper jako záporák je skvělý, asi ne pouhou náhodou se až nápadně podobá Henriksenovi z původního filmu. Nebudu ani tolik píčovat na ty zpomalovačky. Je fakt, že jich tu je na moje gusto až moc. Na druhou stranu stejně často byli používány i v originále a ten patří mezi filmy kde mě to zkrátka nesralo, takže tak. Roel Reiné pochopitelně není John Woo, ale tady se nad očekávání vytáhnul. Akční scény to jest přestřelky i souboje jsou krásně přehledně natočené, takže co víc si přát... Samozřejmě nemá smysl lamentovat nad originalitou, jasně, že to obšlehlo jenom jeden funkční koncept jednoho filmu a původní Hard target to nepřekoná ani nevyrovná, ale pod 4* tomu holt nemůžu dát.70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Čože?! Živý terč 2? To fakt? Ale zas... keď môžu byť Čeľuste 2 (a Anakonda 3), prečo by nemohol byť Živý terč 2? Ono je to ale skôr remake, než sequel. Ostatne, aký sequel, keď sa nevracia žiadna z preživších postáv originálu Johna Woo? Nie, že by ich bolo veľa... Do titulnej úlohy pribudol Van Dammeov chránenec: britský drsňák Scott Adkins (Expendables 2, Universal Soldier: Day of Reckoning). Scott je o čosi lepší herec, než jeho mentor. Sympatickejší? A vzhľadom na vek mu to predsa len výdatnejšie kope. Jednotku (napriek brutálnym zásahom producenta Sama Raimiho) vnímam ako jeden z najlepších akčniakov 90-tych rokov. Od dvojky som nič nečakal a ani som sa ničoho nedočkal. Adkins je síce fajn , ale mizerný scenár mu (nechápem prečo) ponúka málo „fyzických“ bitiek. Väčšinou sa len strieľa a uteká, prípadne okolo neho explodujú míny. Banda psychopatov, ktorí po ňom idú, je výdatná. Od veci nie je ani kvalitná kamera. A barmský fíling. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Tento B-ový snímok nie je priamym pokračovaním pôvodného filmu – to ani nečkajte. Jedná sa o samostatný príbeh, ktorý však (až na väčšie a mohutnejšie zbrane) žiadnym veľkým a nečakaným prevratom neprekvapí. Ja zostanem u JCVD . Osobné hodnotenie: 64% (**) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Zcela dle očekávání laciné videobéčko se sympatickým béčkovým castingem, kde se sice dočkáme mnoha zpomalovaček, motorkářů v černém a dokonce i holubic, ale originálu Johna Woo to nečuchá ani k fuseklím. Úplně marné to ale není, má to hodně snaživou kameru, na Adkinse se dívá mnohem líp než na obtloustlého Seagala, taky Knepper není nejhorší záporák a smrt Rhony Mitry byla cool. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ono to má svoje chyby, jasné že hej. Úvodná zápletka je už v piči, záverečný most tiež veľa logiky nepobral. Ale má to aj pekné momenty ako súboje, kopy, bloky, behanie džunglou, motorky spravené lepšie jak tanky a hlavne Adkinsa, ktorý dvíha nohu trošku menej ako mám rád, ale je to dobre natočené, priehľadné a dynamické. Popri tom aj ten orientačný beh je zaujímavý. Nepríde to ako úplná lacnota z Ázie, ale dalo by sa ešte popracovať. Hlavná zápletka nie je úplná novinka, ale dokáže prekvapiť a zaujať. Tempo svižné, nenudí. Pri dialógoch by jeden plakal, ale tak nejaká boliestka musí byť. A Robko ako záporák úplne zapasoval. Za mňa silné 3 z 5 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v Thajsku. Mjanmarsko, kde sa odohrávala väčšina filmu, filmári nenavštívili. (MikaelSVK)
  • Při honičce na motorkách nemá Wes Baylor (Scott Adkins) na očích ochranné brýle. Ale při výbuchu střely z motorky je ve zpomaleném záběru vidět, že Wes brýle má. (Mydlivoj)
  • Ve filmu nalezneme několik scén s bílou holubicí. Je to symbol, který odkazuje na styl Johna Woo, režiséra prvního dílu. (Yardak)

Reklama

Reklama