Reklama

Reklama

Zaklínač - Série 1

(série)
Trailer 4
USA / Polsko, 2019, 7 h 57 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (225)

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"If I have to choose between one evil and another, then I prefer not to choose at all." _____________ Strašne rád by som tomu dal aspoň o jednu hviezdu viac, ale ja proste nemôžem... Úvodné epizódy boli síce veľmi slušné, atmosférou mi miestami aspoň trochu pripomínali knižnú sériu a dokonca aj Henry Cavill si to dáva na pána a podáva skutočne solídny výkon, pri ktorom som mu toho Geralta naozaj veril... Avšak s knihami sa to naozaj nedá porovnávať... Nikto iný spomedzi hercov ma už nedokázal osloviť tak ako on – predstaviteľky Ciri a Yennefer boli celkom priemerné (no nie úplne hrozné) a mohli byť vybraté oveľa lepšie... To isté môžem povedať aj o spracovaní príšer a vlastne aj o CGI ako takom – miestami je to naozaj bieda (napríklad taký drak v šiestej epizóde mi prišiel hrozne vtipný 😂) a vidno, že o trochu vyšší rozpočet určite neuškodil... Okrem toho, oproti knihám je to miestami aj mierne uponáhľané a inokedy zase až moc pomalé a zdĺhavé... Veci, ktoré sa od kníh líšili úplne najviac radšej ani nekomentujem (napr. to, že Geralt má iba jeden meč alebo to, že sa neúspešné študentky Arethusy menili na úhory...). Avšak prvá, tretia (poviedka s Wyzimskou strigou je jednou z mojich najobľúbenejších) a štvrtá časť boli naozaj parádne a skutočne som si ich užil. Ak by Zaklínačské knihy neboli mojou srdcovkou, tak by som určite dal prvej sérii aspoň tie štyri hviezdy... Takto dávam iba 6,5 zaklínačských elixírov z 10... PS: Marigoldova skladba je perfektná! ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

I přestože první sérii nedávám plný počet, musím přiznat, že jsem z tohoto seriálu zatím nadšený. Henry Cavill mě i přes mé prvnotní pochyby přesvědčil, že se na Geralta neskutečně hodí. V posledních dílech už jsem ho jako herce ani nevnímal, až tak tu hraje přesvědčivě. Ostatní herci jsou také dobří, nebo tu zatím prostě ještě nedostali tolik prostoru, kolik by ho měli mít v dalších sériích (Ciri). I na tu kontroverznější část castingu jsem si hned zvykl. Užíval jsem si tu scenérii (na některých místech je vidět, že se seriál natáčel v reálných lokacích), hudbu a akční scény (mé modlitby ohledně dostatečně drsného zfilmování boje v Blavikenu byly vyslyšeny). Jako čtenář knih jsem byl nejdříve z rozdělení časových linií trochu zmaten, ale nakonec musím říct, že ani to mi vůbec nevadí, naopak v tom vidím dobrou (a dokonce trochu originální) práci se scénářem. Už se těším na druhou sérii! ()

Reklama

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Geralt je dobrej. Vlastně celej casting mi celkem pasoval, jakkoli Yennefer bych si asi představoval hranou víc sebevědomě. Ale to je otázka tvůrčí licence v procesu adaptace, takže cajk. Námitku mám jen dvojí: 1) Celý seriál působí tak nějak lacině. Není to ten druh lacinosti, jako když jsem sledoval kdysi polskou adaptaci, kde Geralt bojuje v prvním dílu s provazem v bažině, ale přece jenom bych od Netflixu čekal o něco lepší vizuální a speciální efekty. 2) A pak je tu scénář. Tvůrcům se sice zdařilo poměrně dobře propojit děj ságy s povídkami - a přiznám se, příjemně mě překvapila ta hra s časovými liniemi - ale ke konkrétním epizodám jsem o kus kritičtější. Někde chybí příběhu větší drive a osudovost (čtvrtá epizoda s Ježkem), někde jsou problémem prkenné, vševysvětlující dialogy (to se týká hlavně slovních výměn mezi Yennefer a Geraltem, kdy hlavní hrdina vždycky přepne z módu zachmuřeného drsňáka do polohy "potřebuju ti říct, jak moc tě miluju a jak nemůžu žít bez tebe"). Zatím nejsem přesvědčený, ale šanci tomu ještě dám. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitatívne dosť nevyrovnané, ako píše zigíš. SPOILERy! Konflikt, ktorý mala v Geraltovi zanechať Renfri po skončení prvej epizódy celkom funguje, ale jej vnútorný konflikt bol omnoho silnejší a zabitie najlepšie napísanej, obsadenej a pravdepodobne aj zahranej postavy celého seriálu hneď v úvode, mi ako logický krok moc neprišlo. Ono s časom je to tu vôbec zvláštne. A páči sa mi to, hlavne jak s ním narábali v prvých štyroch častiach, než to začnete očakávať. Ďalej sa mi páčili ženské postavy, konkrétne Renfri, Jenn a kráľovná. Mali v sebe hodne smútku a bolesti. Na druhú stranu Fiona a postavy mužské mi prišli nedotiahnuté. Snáď neskôr. Tiež by sa mohli prestať tak ponáhlať, príbehu to škodí, všetky tie ale. Zatim tri a pol. Ps: Knihu som nečítal, hry som nehral. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Konečně je tu fantasy temnější, kouzelná a v akčních sekvencích i krvavá. Oceňuji jednotlivé linie včetně postupného prolínání a časových provázaností. To rozhodně diváka nenechá v klidu pasivně sledovat každý díl, ale nutí ho si spojovat různé okamžiky a momenty vůči dalším dílům (zásadní vnímám např. kouzelnický ples s rozdělením do jednotlivých zemí, tady se hodně vysvětlí a příjemnou formou). Asi jedinou vadou první sezony je fakt, že si autoři viditelně dost věcí zkouší a celá série se postupně vyvíjí (nejen skrze symboly v úvodních titulcích) a hledá svojí podobu. Od epizodických momentů po ty opravdu důležité. Vývoj postav v první sezoně je rozhodně zajímavý a např. Yennefer se mi rychle dostala mezi ty nejoblíbenější. Jsem zvědav, zda druhá sezona dokáže navázat a rozšířit příběh a nebo půjde o one-season-hit a bude se dále opakovat. PS: Cavill potěšil. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (67)

  • Celkem se v první řadě objevilo 9 nadpřirozených monster nebo příšer. Konkrétně kikimora, sylván, krallach, doppler, džin, bazilišek, hirikka, drak a ghúl. [Zdroj: Edna.cz] (Geralt z Rivie)
  • Při natáčení bojových scén v Blavikenu používal Henry Cavill meč poloviční délky, který mu umožňoval lepší manipulaci se zbraní. Meč byl následně softwarově dodělán do podoby, kterou vidíme na obrazovkách. (Luicy)
  • Po uvedení 1. série hrálo na Steamu hru „Zaklínače 3: Divoký hon“ přes 93 tisíc lidí v jednu chvíli, což překonalo rekord hry v době uvedení v květnu 2015. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama