Reklama

Reklama

Smrtelné historky

Trailer

Obsahy(1)

Smrtelné historky jsou trikový povídkový celovečerní film, který kombinuje hrané akce s 3D a 2D animací, vedenou loutkou a zadní projekcí. Skládá se ze tří příběhů Dědek Kaktusák, Maják, Velkej chlap a tří krátkých blackoutů Na draka. Každá část filmu je vyrobena jinou technologií a je jiného žánru. Dohromady ale spolu příběhy souvisejí jak obsahově, tak formálně. Ve všech povídkách si tvůrci hrají s dvojím měřítkem a s ústředními tématy hrdinství a smrti. Vždy se setkává něco velice malého s něčím velmi velkým (malinkatý rytíř s obřím drakem, mexický prastarý skřítek s člověkem, drobounký Profesor s kravami, dva gangsteři s Velkým Chlapem). A všechna tato setkání končí hrdinskou smrtí malé ústřední postavy. Každý příběh však na hrdinství a smrt nahlíží jinak. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Povídka s Budařem pro mě byla ohromným zážitkem- lahodilo mi to a uvádělo mě to v úžas. Regulérně jsem uvažoval o tom, že si Smrtelné historky zařadím do své TOP 10. Bohužel ten film nebyl jen o první povídce. Následovaly 2 slabší a já tomu nemůžu dát ani 5 pecek (po Cactusákovi si to v mých očích zasloužilo mnohem víc). Mrzí mě to, muselo s tím být strašné práce. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Půvabný umělecký animák, který navazuje na světovou tradici českého animovaného filmu. Skvěle jsem se bavil, jak smíchem, tak pláčem. Jen prostřední příběh byl trochu slabší dějem, i když v závěru byl hodně silný. Kromě vynikajícího technického zpracování je nutné pochválit i perfektní scénář. A Sluneční hrob v závěru potěšil. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Antonio Cacto je sice zajímavý, ale nějak tomu něco scházelo. Ne, barvy to nebyly. Dalo se dívat. 40%. Maják působí zpočátku jako horor. Bohužel se to časem okouká a divák, tedy alespoň já, jsem ztratil pozornost a zájem. Ale přesto dávám 60%. Velkej chlap je trochu hloupý svým příběhem a „jednoduchý“ svým zpracováním. Přesto jsem se několika hláškám nepokrytě zasmál. 40%. A co nyní s tím? 40,60,40, no připočtu k tomu mezihry s drakama, které byly skvělé, a dám 60% celému snímku. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Těžko říct... Ohodnotím jednotlivé povídky: Dědek Kaktusák *** - Není to vůbec špatné, ale někde v půlce mě to začalo nudit, příběh se mohl udělat zajímavěji, mohl se víc rozvést. Takhle to jsou 3*. Maják * - Tahle byla na mě moc... moc dlouhá, nezajímavá, v podstatě se tam skoro nic nedělo... hvězda za tu netradiční animaci. Velkej chlap *- Zvláštní film, který mě zklamal, příběh nikam moc nevedl... bohužel na konec zklamání...(samotný konec je zajímavý, ale celé to vyprávění toho příběhu za nic nestojí) Na draka ** - Krátké, asi minutové příběhy mají někdy zajímavé vyvrcholení. Bohužel, nepobavilo. Jako celek se mi to bude hodnotit divně, sám nevím jak to hodnotit... Asi dám dvě. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsme bývali animátorská velmoc. Jsem rád, že si na to i dnes občas někdo vzpomene. Hodnocení je hlavně za výtvarnou stránku, i když jednotilvé kousky "pásma krátkých filmů" se mi líbily i scénáristicky, jak laskavý Antonio Cacto, psychedelický Maják, tarantinovský Velkej chlap, tak i ntermezza Na draka 1-3. ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama