Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dosiahnutí veku trinásť rokov nastáva pre deti zásadný zlom, pretože sa začína bezstarostný život tínedžerov, ktorý mnohí ľudia nazývajú najkrajším obdobím života. Pre Maddie však znamenal vek 13 rokov úplne niečo iné. Prestala rozprávať a ohluchla. V dospelosti je pre takýchto ľudí veľmi ťažké nájsť zamestnanie, takže sa Maddie uchýlila na samotu a stala sa spisovateľkou. V blízkosti žijú jej priatelia John a Sarah, ktorí sa s ňou občas stretávajú. Po jednom obyčajnom stretnutí so Sarah sa však pred jej dverami objaví neočakávaný hosť. Neznámy muž s maskou na tvári a kušou v ruke sa snaží dostať do jej domu, pričom je jasné, že sa nejedná o žiadnu priateľskú návštevu. (Marceloo)

(více)

Recenze (185)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jakmile si vrah sundá masku, je konec a to teprve bohužel běží asi dvacátá minuta filmu. Další neoriginální a místy až moc hloupá vykosovačka, ve které ouchyla idiotsky chodí jako Pešek okolo, ale i když se na něj ta hluchá kočka kouká jako o život, nakonec nebouchne, ale chcípne. Nečekané a inovativní asi jako miliontý díl Ulice. Flanagan má v rukou možnosti jako hrom, ale neumí je využít. Pořád ale točí malinko líp než čurák Ti West . Oculus nuda, Hush hloupost, tak snad už to s tim Before I Wake vyjde ty ptáku. 49%. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

HuŠsh hajzle od mých dveří! Nóóóó, téda pěkně ve mě tenhle biják rozproudil krev. A ne jen ve mě, ale i všude okolo baráčku i v něm se krví proudilo hezky zvesela. Na béčkověj thriller velice dobrej počin. Psychologický hrátky maskovanýho "sympaťáka" vůči hendikepované hlavní hrdince byly obstojný a kolikrát silně mrazily! Na biják o jednom baráku, cca čtyřech hercích a stopáži o necelé hodince a půl, bomba zážitek! Moc díky bráchovi SherifStyfovi za doporučení! 80% ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Home invasion je hororový subžánr, který v dnešní době může překvapit skutečně máločím (ale nic proti němu nemám, když funguje). Proto nápad s hluchoněmou hlavní postavou mi přišel hodně zajímavý a doufal jsem, že by z toho mohlo vypadnou něco zajímavého. Začátek vůbec nebyl špatný, jenže bohužel to pak začalo být čím dál tím nudnější a já zoufale čekal v nějaká zvrat, v nějaké překvapení, jakékoli další oživení děje... a nakonec z toho vypadl další horor z kategorie "neurazí, nenadchne". Navíc jsem se ani nedozvěděl, co byl zač ten chlap, co ji ohrožoval, pak taky nevím proč ji ohrožoval a taky bych rád věděl, jestli Craig byl nějaký její ex nebo někdo jiný. Možná to byl ten vrah, ale ona ho neznala, takže to Craig nebyl. Jako na jedno zhlédnutí to asi ujde, ale skutečně od toho člověk nesmí mít velké očekávání, protože nic extra to fakt není. Navíc o hlavní hrdince moc nevíme a na nelogičnosti taky dojde - a ne zrovna v malém počtu. Takže od ostatních hororů typu "neurazí, nenadchne" se to liší jen hlavní hrdinkou, jinak ničím. 2* ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu je dost dobrá. Napětí se stupňuje. Hlavní hrdinka je uzavřená v domě a nemá kam jít. A ještě k tomu je hluchoněmá. To se mi líbí, dobrý námět k filmu. Jenže tohle všechno se potom režisérovi v závěrečných 30 minutách láme pod nohama. Hlavní hrdinka má možnost zabít záporáka nejmíň 5x možná víckrát. Jenže ona ho bodne a vždycky uteče. Bože. To nikoho nenapadne ho dorazit. :(. A záporák mi přišel taky neschopný. Ale jako film na večer neuškodí. Hodnocení lepší 3. ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Hluchonemá spisovateľka žije osamote v lese a stretáva sa len so susedkou. Jednej noci zabije jej susedku vrah v maske a so spisovateľkou sa začne hrať na mačku a myš. Originálny námet v slasher/home invasion horore, kde sa slušne narába s napätím a atmosférou, no je mi ľúto, že nápadom s hluchonemou nešli hlbšie. Mohli to poňať z jej pohľadu a my by sme počuli stále len ticho a nejaký šum. To by mohlo byť zaujímavé. Trošku mi vadilo, že hlúpejšiemu vrahovi režisér držal palce a občas mu pomáhal nad mieru jeho schopností (zbytočne veľa náhodných scén). Slušný kúsok, ale u mňa nefungoval na plno. Povedzme, na takých 60%. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Film obsahuje méně než 15 minut dialogu. To znamená, že přes 70 minut nepadne ve filmu ani slovo. (MeanWhile)
  • V scéne, keď Maddie pripája svoj notebook na nabíjačku, si môžeme všimnúť knihu „Mr. Mercedes“, od jedného z najvýznamnejších hororových spisovateľov, Stephena Kinga. (Marceloo)
  • Režísér filmu Mike Flanagan a herečka Kate Siegel jsou ve skutečnosti pár. Nápad na tento film dostali během rande v roce 2014. O dva roky později se vzali. (MeanWhile)

Reklama

Reklama