Reklama

Reklama

Obsahy(1)

K rázovitému valašskému dědovi (František Segrado) přijíždějí na prázdniny vnoučci (Anička Čtvrtníčková a Jáchym Dimov) z Prahy. Zaneprázdnění rodiče (D. Suchařípa a P. Hřebíčková) vysílají děti v dobrém úmyslu změnit jejich virtuální svět internetu, mobilů a tabletů. Na Valašské vesnici totiž vše funguje trošku jinak. Ne, že by tu nebyl signál, ale Ti Valaši zkrátka žijí tak trochu jinak, po svém. Navíc pokud na půdě dědovy chaloupky naleznete zapomenutý poklad, který začne zajímat i zbytek vesnice, máte rázem jízdenku na tajemnou exkurzi historií starého Valašska od jara až do zimy. (A-Company CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

silentname 

všechny recenze uživatele

Mňa "Děda" úprimne nudil. Vizuálne pekný a má pár sympatických postáv, no nevedel som sa nejako s mnohými postavami spojiť, lebo príbeh akosi neviem pochopiť. Má to podľa mňa rozbitý príbeh, ktorý vôbec nevie medzi sebou prepojiť dve hlavné dejové línie, ktoré medzi sebou nedávajú zmysel. Aspoň ja som v tom nenašiel súvis. O chvíľku ma to už nudilo a stratil som záujem vôbec pozerať ďalej. Plus je trošku škoda, že jedna hláška na začiatku filmu viac-menej zospoiluje obsah záhadnej miestnosti. Neviem čo si mám o filme myslieť. Vizuálne pekný, má to pár pekných historických odbočiek vďaka listom, ktoré deti nájdu na povale, no mal som z toho pocit, že to film iba naťahuje. Jediné pozitívne čo film ale urobil bolo, že som vďaka nemu dostal chuť ísť s rodičmi a svokrovcami na chatu opekať a urobiť si zemiačky v pahrebe. A nejako to určite musíme spáchať. Bude to stáť určite za to. Čo sa ale týka filmu, viackrát sa k tomu určite nevrátim. Hodnotenie: C ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Mnoho řežisérů, divákova smrt. Námět dobrý, pokulhávalo zpracování. V titulní roli měl být charismatický kmet, který by to utáhnul. Takhle sjem měla dojem, že si z nás utáhi režiséři. A když už je těch režisérů tolik, mohli si víc ohlídat neherce, moc se tlačilo na pilu. Dětem chyběla hravá přirozenost, Anička hrála tak snaživě, až přehrávala. Překvapilo mě, že se to líbilo synkovi. Hlavním chodem měly být flashbacky prošpikované lidovými řemesly, současnost nebyla zdaleka tak zajímavá. Vyváženost by filmu prospěla. Použití valašského dialektu a obsazení Bolka Polívky do vedlejší role k úspěchu nestačí. ()

Reklama

caba 

všechny recenze uživatele

Tento film přiblíží těžký život na vesnici v roce 1915-18. TO BYL JEDINÝ KLAD FILMU!!Jak ukazuje život dnešních vesničanů -Valachů ,tak to je učiněná hrůza.Nechutní chlapi-špinaví-hlavně traktorista ,také Bolek Polívka atd.Ženy na tom nebyly lépe.Nechutné ,přímo blbé. Nesympatická Kristína Frejová ,dětské role ubohé,hlavně nyní všude nastrčená Anna Čtvrtníčková.Tento film uráží každého normálního člověka ,který žije na valašské vesnici. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nejenom Ostrava je kraj razovity. Přiznám se, že mi všechno to na odiv stavěné nářečí přišlo děsně umělé. Ne snad, že by se na Valašsku takhle nemluvilo, ale v Dědovi mají dialogy a hovorová čeština sloužit jako vtipy, a to nefunguje a naopak platí, že čeho je moc, toho je příliš. Je mi záhadou, proč přesto jako komedie nebo spíš milý film z prázdnin docela funguje. Polívka, který není Polívka ale Polévka, je trochu trapas, Segrado asi taky nezíská vavřín pro nejsympatičtějšího herce roku, ale dětské výkony jsou jakž takž zvládnuté, výběr lokalit výborný a obsahově to není průšvih. Možná proto, že nikdo netlačí na emoce a to léto tak nějak i se slivovicí příjemně plyne. Akorát postupem času začaly otravovat dopisy a přednesy z nich, no a ty rádoby historické vsuvky, do kterých napůjčovali kroje, jsou od ostatních děje příliš odtažité, a v několika případech se nepodařil ani vyřešit nenásilný přechod současnosti a minulosti. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Ten film je presne taký, aký má byť. O starých zidealizovaných časoch, ktoré poznáme z historiek starých mám. Vtedy o všetkom rozhodoval apuka Ferenc Józska a Pán Boh. O obyčajných chlapoch, čo vysedávajú po krčmám a majú pivní břich. A o ich deťoch, ktoré zévlujú a kradnú susedom ovocie. Najväčším kladom sú veľmi zlé herecké výkony, ktoré budia dojem, že vo filme hrajú autentickí neherci. Časom oceníte všetky postavy, vrátane otravného Polívku, alkoholika traktoristu aj nie veľmi sympatickýcké, ale o to obyčajnejšie vnúčatá z Prahy. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • V historické části je ve filmu ukázána jen pětina hrubého materiálu. Z něj již vzniká i hodinový dokumentární film o starém životě na Valašsku. (Mejlaprod)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno