Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Enzo Ceccotti je zloděj, který žije v římském slumu Tor Bella Monaca. Jednoho dne skočí do Tiberu ve snaze uprchnout před policií a spadne do sudu s radioaktivním odpadem, který ho infikuje a obdaří nadlidskými schopnostmi v podobě neobyčejné síly a umění léčit. Postupně se z něj stává lidumil díky postižené dívce, která ho mylně považuje za japonského komiksového hrdinu Hiroshi Shibu, a pomalu se mění ze superzločince v superhrdinu, aby ji zachránil před psychopatickým gangsterem přezdívaným "Gipsy". (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (53)

billyador 

všechny recenze uživatele

51. IFFKV jedna z nejoddechovejsich veci letosnich Varu a film, u ktereho se neusne. Remeslna stranka bez chyb, dobre zahrano a zadny prikraslovani hlavniho (super)hrdiny. Italske akcni filmy davaji znat, ze limitujici(neamericky) rozpocet nemusi nutne znamenat nudu, vse se da dotahnout pribehem a skvelymi hereckymi vykony. Byt excentricky v Italii, znamena splynout s davem, proto jsem zral kazdou scenu s Fabianem. ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Amíci mají Kickasse, Angláni mají Podfu(c)k, Němci Klepání na nebezkou bránu, taloši si udělali Džiga. A pak že se film o superhrdinovi nedá udělat originálně (chtěl bych vidět nějakého z Avengerů jak po nocích čumí na porno). Klaďácká linka se moc originálně vymyslet v dnešní době moc nedá, ale u záporáků je to jinak. Hollywood nám servíruje furt dokola zničení měst, zemí planet a galaxií, Evropané si vystačí s jedním psycháčem a kvalitním houfem ostatních mafošů. Krom Jokera mě jen tak z fleku nenapadá nikdo, kdo by se mohl rovnat Cikánovi. Zajímavé překvapení pro odrostlejší publikum... Já se bavil BRAVO ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Kina jsou přecpaná komiksovýma hrdinama a jejich moci a libovůli bojovat za správnou věc. Spousta soubojů, zničených domů a silných hlášek. Co se ale na to podívat reálně. Prostě z prostého lidského hlediska. Italští tvůrci to zkusili a vida, ono to jde. Zlodějíček Enzo Ceccotti přišel ke schopnostem jak slepý k houslím, ale vůbec nic si z toho nedělá. Že by si okamžitě ušil kostým a začal něco dělat? Ne. Proč taky? Má svůj život, své problémy. Silný příběh poukazující převážně na lidskost, která dokáže změnit i takového neřáda s mizerným životem, jako je Enzo Ceccotti. Tvůrci si vypomohli postavou postižené dívky, které při kšeftech zastřelili otce. Sociální téma nakonec vždy zabíralo. Dojetí se však nekoná a je tak dobře. To by celý koncept akorát zprasilo. Postava psychopatického gangstera přezdívaného "Gipsy" je však vskutku šílená a je v tom charakterově vidět Joker. Náhoda nebo úmysl? Každopádně se Italům snímek povedl a zaslouží si obdiv. Slovy Karla Gotta: " Tohle jsem opravdu nečekal!" ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

51. KVIFF - Po shlédnutí filmu jsem se musel podívat na datum výroby amerického Deadpoola (podobnost je obrovská) a zjistil jsem, že tento italský kousek vznikl dřív. A osobně musím říct, že se mi snad i líbí víc. Říkali mi Džigu je totiž naprosto výborná evropská komiksárna, což je samo o sobě dost neobvyklé. Škoda jen chvílemi až brutální drsnosti, která v kontrastu s evropským prostředím a scénářem působí neuvěřitelně krutě. A nepovedená sexuální scéna tomu taky dvakrát nepomůže. I přesto ale film nabízí celou řadu naprosto úžasných a zábavných scén, u kterých už teď vím, že na ně nikdy nezapomenu. A nezapomenu ani na Lucu Marinelliho, který svoji verzi batmanovského Jokera zvládl na výbornou. Stejně tak i Claudio Santamaria, který mi svojí postavou připomněl, že hlavní role nemusí nutně vybočovat inteligencí, ale může být i poměrně tupá a blbá. Což je u tohoto filmu vlastně devíza. ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Dospělé akční scifíčko , kdyby tam nebyla ta zápletka s toxickým sudem , tak je to jen akční krimi , ale pořád něco , co je určitě vysoce nad průměrem . Příběh životního ztracence , mizantropa a nihilisty Enza , kterému pomůže prozřít čistá duše v podobě krásné  , ale pošahané mladičké sousedky Alessie . ()

Galerie (47)

Reklama

Reklama