Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah Jordan (Angelina Jolie), společensky velmi dobře postavená mladá žena, žije v Londýně a jednoho dne náhodou vyslechne naléhavou prosbu nezvaného hosta - humanitárního pracovníka, dr. Nicka Callahana (Clive Owen). Žádost o pomoc pro zbídačené děti, o které muž pečuje, zcela změní její život. Je přitahována Nickem i jeho případem a naráz se rozhodne připojit se k němu, opustit klidný život v Londýně a přacovat po jeho boku v utečeneckých táborech. Nesnadný úkol dovede Sarah do podivných míst, kam přijde množství lidí, ale jen málokdo přežije. Brzy zjistí, že tvrdé podmínky, které zařívá - a její rostoucí přitažlivost k charismatickému a nevypočitatelnému doktorovi - v ní zažehnou touhu po zachraňování lidských životů... a je odhodlána riskovat ten svůj. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Ravi 

všechny recenze uživatele

Nevím, film se zdál zprvu tak dobrý, ale pokud takovým hercům nevěříte jejich vztah, tak je to těžké. Řekl bych ale, že za to spíš může Clive, než Angelina. Jinak děj je zajímavý, ale funguje ryze jako syrový dokument, než jako film, který by měl diváka strhnout nebo vtáhnout. Přes tyto základní nedostatky je film v pohodě koukatelný a celkem kvalitní, ale znova bych ho vidět nemusel. Ode mě 50% = 2+/5 ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Tématicky velmi zajímavé drama, které se tak trochu nešťastně utápí v šablonovitém ději a zbytečném sentimentu. Filmu nechybí silné scény (dítě s granátem, Rudí Khmérové, sup a dítě... ), ale problém je v tom, že jakmile skončí, následují většinou dlouhé pohledy na drsného Clivea a Angelinu s trochu úsměvnou ofinkou a všechno je v tu ránu ztraceno. Campbell odvedl solidní práci, ale ty dvě hodiny stopáže bych přeci jen trochu zkrátil. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Horner: 1. Ethiopia. Part 1 - James Horner ,2. Ethiopia. Part 2 - James Horner ,3. Ethiopia. Part 3 ,4. Ethiopia. Part 4 ,5. Cambodia. Part 1 ,6. Cambodia. Part 2 ,7. Cambodia. Part 3 ,8. Cambodia. Part 4 ,9. Chechnya. Part 1 ,10. Chechnya. Part 2 ,11. Kinderszenen No. 7 ("Träumerei"), for piano, Op. 15/7 ,12. Chechnya. Part 4 , ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Humanistická agitka pro MTV generaci, kdy je vše podáno značně "polopatě", líbivě a hlavně dostatečně agitačně. Ovšem fakt, že ze stínu povrchního mainstreamu nevykročí po celou stopáž, bohužel nezapře. Ale i tak jsem rád, že něco podobného vzniklo, snad to nějak zapůsobí na popcornové diváky. Angie si ulevila svému svědomí a je na ni poznat, že je to její vysněný projekt, a Clive Owen je jako vždy neodolatelný. Film, u něhož je vrcholem filmu právě začátek, nepovažuji zrovna za nejpovedenější. Průměrná selanka za lepší svět získává body navrch za svoji myšlenku, i když i ta sama je banální až na půdu. ()

Casablanca 

všechny recenze uživatele

Ten film by měl navíc... Pustila jsem si ho, protože mě zaujala anotace... Po deseti minutách jsem zjistila, že už jsem ho vlastně viděla. A nepamatovala si konec. Z toho vyplývá, že mě napoprvé nezaujal. A ani napodruhé se mu to nepodařilo. Po slušném úvodu, kde si každý musí sáhnout do svědomí a zamyslet se nad "třetím světem" a tím, v jakém luxusu si i přes nářky žijeme, sešup do průměru... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie filmu prebiehalo okrem Londýna a kanadského Quebecu aj na exotických miestach v Namíbii či Thajsku. (MikaelSVK)
  • Počas natáčania niektorých scén museli aktéri doslova mrznúť pri teplotách 40 stupňov pod nulou. Ďalšie scény sa však pre zmenu natáčali počas 40 stupňových horúčav. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama