Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další animovaný film z dílny, která stvořila Shreka. Přišlo jaro a zvířátka se probrala ze zimního spánku. Zjišťují, že uprostřed jejich domova náhle vyrostla vysoká zelená věc - živý plot. Oportunistický mýval RJ se postaví do čela zvířátek (veverka, vačice, ježek, skunk, mýval a želva), která se rozhodnou svět ZA PLOTEM prozkoumat, což samo sebou způsobí řadu napínavých a zábavných momentů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (496)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Roztomilá blbůstka na hodinku a půl, která potěší, občas vykouzlí nezapomenutelné hlášky a samozřejmě scéna s energy drinkem a veverkou. Jinak se dá říct, že to vykrádá leccos a kdecos a na kulty v podobě Shreka, Hledá se Nemo apod. to nemá ani náhodou. Nemůžu říct, že jsem se nudil, ale těch vtipů tam bylo na můj vkus příliš málo, a té akce taktéž. No, co se taky dá vměstnat do 83minut, že? 69% ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

S odstupem času jeden z nejlepších animáků všech dob. Ideově mile zvrhlý, jen v naprostém minimu případů infantilní, po většinou naopak poměrně sofistikovaný a rafinovaný. Dále dokonale nadčasový a do nekonečna opakovatelný. A samozřejmě velice často poměrně geniální :) Scéná s objevováním plotu například. ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

V pořadí již několikátý animovaný film, co jsem měl možnost vidět. Od začátku, kdy sledujeme jak se mýval RJ snaží dostat jídlo z automatu až po závěrečnou akci v domě a po happyend, jsem se celý film královsky bavil. Velmi zajímavý a originální scénář. Jak jinak než skvělá animace. Dále bych také neměl zapomenout na velmi vydařený český dabing, který mi dokazuje, že u animovaných filmu je vždy skvělý. Ovšem původní dabing, kde mývala RJ dabuje Bruce Willis, si také nenechám ujít. Konečně také animovaný film s přijatelnou stopaží ( např. v Úžásňákových to bylo přeci trošlu delší ), takže film je pro děti a určitě je nebude ani na chvíli nudit. Jenže ono to nebude nudit ani dospělé.Snímek snad pro každého . Až se budu opravdu nudit, tak vím po čem sahnu!!! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Pěkně to vypadalo, příjemně se na to koukalo, ale přesto tomu cosi chybělo. Konkrétně to, co mají všechny animáky od Pixaru a co nejde popsat jednou větou. Jednotlivé postavičky sice byly vtipné a dostatečně rozdílné, ale příliš ploché. Každou rádoby dojemnou scénu příliš brzy shodil nějaký sebeparodický vtípek. Až na pár osvěžujících nápadů chyběla snaha o vymanění se z typického schématu rodinných animovaných filmů dneška. Tvůrci Za plotem mě jednoduše nepřesvědčily, že jejich předním cílem nebylo pobavit diváky, nýbrž vydělat pořádné peníze, což nemusí vždy znamenat to samé. Výborné jsou v originále hlasy zvířátek (Bruce Willis, William Shatner, Steve Carell), výborné jsou některé animace (například žvýkající želva) a velmi mě pobavila hned úvodní scéna, která (možná nevědomky) připomínala jednu z epizod Happy Tree Friends. V porovnání s většinou - horkou jehlou šitých - 3D animovaných filmů současnosti (jako byl otřesný Madagaskar), před sebou máme ojedinělý klenot, film pro celou rodinu, nejen pro žvatlající caparty (i když sofistikovanější humor je tím prvoplánovým zadupán hluboko pod zem). Je to film, který nechci vidět víckrát, který se nestane klasikou, ale který slušně pobavil. 65% Zajímavé komentáře: Adrian, Marius, vincent, uzzi, Phillo ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Příjemné a rychlé. Taková jednohubka. Za chvilinku to máte skouknuté, ale stejně tak i za chvilku nevíte, že jste na Za plotem koukali. Z průměru animáků ho vytahuje snad jen Bruce Willis v originálním znění, jinak je to prostě animák. Což má pár výhod - vizuální podívaná, příjemná oddechovka a trochu zábavy, ale i spousty nevýhoda s čekatelností děje v čele. Od momentu, kdy se RJ přidá k rodině zvířátek musí každému, kdo má už alespoň jeden animák za sebou svítat, kudy se příběh prohrabe dál. Bohužel jede přesně po klišovité a čekatelné linii. I jednotlivé charaktery už jsme viděli mnohokrát, i když samozřejmě v drobných obměnách. Neříkám, že jsem nebavil, ale slovo průměr je synonymum k filmu Za plotem. Hezké, nic víc, ale ani nic míň. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (16)

  • Vývoj filmu začal už v roce 1997, když studio Fox koupilo práva na komiks a chtělo vytvořit hraný film, kombinovaný s počítačově dotvořenými zvířátky. (imro)
  • Film měl mít původně premiéru už v prosinci 2005, nakonec byla o půl roku odložena. (Karlos80)
  • Možnost propůjčit hlas některému ze zvířátek odmítl mimo jiné i Gene Wilder. (imro)

Reklama

Reklama