Reklama

Reklama

Srdce v Atlantidě

  • USA Hearts in Atlantis (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Fotograf Bobby Garfield dostává zprávu, že jeho přítel z dětství Sully se zabil při autonehodě. Vydává se na jeho pohřeb do Bostonu a doufá, že tam potká Carol Gerberovou, poslední z partičky tří nerozlučných jedenáctiletých dětských přátel. Na pohřbu se dozvídá, že Carol je již také po smrti. Vzpomínky na mládí ho vedou k domu, kde bydlel. Je to již stará polozbořená ruina, ale dětství bylo nezapomenutelné: Bobby žije sám se svou matkou a ta pronajme první patro domu Tedovi Brautiganovi. Zatímco matka je vždy zaneprázdněna, hlavně sama sebou a svou prací, Ted začíná brát Bobbyho pod svá křídla. Vzniká mezi nimi vztah jako mezi otcem a synem. Brzy se ukáže, že Ted má jakousi telepatickou schopnost číst v myšlenkách a částečně ji předá Bobbymu, když se ho občas dotkne... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (175)

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že poslední dobou sahám po filmech, které ve mně zanechají hlubší dojem. No, možná i nejen hlubší, ale hluboký a mezi takové tenhle patří. Výborný Anthony Hopkins - tenhle herec by mi mohl třeba jen vyprávět, aby vykouzlil patřičný zážitek. Dětští herci Anton Yelchin a Mika Boorem předvedli taktéž dost solidní výkon. Krátká role Alana Tudyka potěší zase fanoušky Firefly. Scény v baru (a jeho okolí), na verandě a v "rokli" jsou asi nejsilnější, i když dialogy Hopkinse a Yelchina jim svou autentičností a uvěřitelností šlapaj těžce na paty. Svinsky zoufalou matku bych nechal stranou. Její charakter mi tak trochu vadil, ale bez ní by tenhle film asi nebyl ono. Film je druhým kandidátem na můj zážitek měsíce. A David Morse? Nejlepší z jeho performance přišlo na závěr. Recenze na: http://fanmovie.cz/mimokino/srdce-v-atlatide-hearts-in-atlantis/ ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Hopkins strieda rozne role a tato bola obzvlast zaujimava, nie narocna ale nie prilis jednoducha, musim vsak vycitat detskych hercov, malokedy zahraju dobre a rovnake je to i v tomto filme. Este jedna mala poznamka, David Morse je taktiez kvalitny herec a to ze mu bol poskytnuty maly priestor ma urcite svoj vyznam no ja by som si ho vedel predstavit i lepsie. ()

Reklama

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Určitě jí jednou políbíš. Podle toho budeš soudit ostatní polibky a zjistíš, že takové už nikdy nebudou." ...Působivé vyprávění o návratu do vzpomínek na první přátelé z dětství, na chuť prvních polibků, na nezapomenutelné setkání, které otevřelo oči a nechalo do nich vstoupit budoucnost. Forever Young Anton Yelchin இڿڰۣ-ڰۣ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný film na víkendové jesenné sychravé popoludnie pri televízii. V tom tkvie ale aj jediné výraznejšie negatívum tejto snímky, pretože na kino je to trochu málo. O nejaký hit sa ale tvorcovia asi nesnažili a Hopkinsovi išlo tentokrát o čistý pôžitok z hrania. Trochu nedotiahnuté, ale svojou príjemnou atmosférou vás môže film okúzliť. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

KONEČNĚ!!!! po Shawshanku a Zelené Míli brilantně zpracovaný King, tohle jsem tedy vážně nečekal. Ihned po shlédnutí se mi film objevil v mojí top 10 - tak emočně rozerván jsem nebyl už hodně dlouho. Anton Yelchin (kdo to proboha je) , v době natáčení sotva 12letý kluk, tu předvádí pro mě nejlepší dětský herecký výkon ever ! A samozřejmě Anthony Hopkins v roli tajuplného staříka, opředeného tajemstvími...člověk si v průběhu filmu pořád říká, taková příjemná oddychovka, podpořená právě sametovým hlasem velkého vypravěče A.H., jak to asi může skončit - a ten konec je ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ.......skvělý je slabé slovo a nejhorší na tom všem je, že pokud bych chtěl trochu komentovat, o co jde, nevyhnu se bohužel spoilerům. Takže se na to každý prostě musí podívat - jediné, co mě mrzí ve zdejší komunitě, je podhodnocený rating ani ne na 75 %, kde mnoho komentujících praví, jaká je to hrozná nuda...Pravdou je, že Kinga nepochopí úplně každý................... moje hodnocení = 10 z 10. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (21)

  • Dle režiséra bylo jednou z nejnáročnějších věcí na natáčení donutit mladého Yelchina k výraznému smíchu. Vyrůstal totiž v poměrech, kde je takový smích nevhodný, a proto mu to bylo přirozeně proti srsti. Náročné bylo zejména vytáhnout z něj požadovanou emoci ve scéně, kdy Anthony Hopkins předvádí prdění. V jedné scéně (konkrétně v minutáži 48:11 až 48:12) můžeme vidět jeho upřímný úsměv, který zabraly kamery až poté, co režisér řekl "stop". (Othello)
  • Bronislau Nagurski, o kterém vypráví Ted ve filmu, byl skutečný hráč amerického fotbalu. Událost, kterou Ted popisuje, se opravdu stala v roce 1943, kdy fotbalové týmy měly nedostatek hráčů. Nagurski se vrátil ke svému bývalému týmu Chicago Bears na jednu sezónu a dal tento legendární touchdown na finálovém zápase proti Washington Redskins. (Othello)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama