Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joanna Eberhartová (Nicole Kidmanová) je úspěšná televizní producentka, která však kvůli násilnému incidentu, vyvolanému jejím kontroverzním pořadem, dostane v prestižní televizní společnosti výpověď. Když se následkem toho zhroutí, přestěhuje se s manželem Walterem (Matthew Broderick) a dvěma dětmi z Manhattanu do dokonalého moderního městečka Stepfordu. Všechno zde se zdá tak perfektní, že to je až neuvěřitelné. Zdejší ženy se skvěle starají o své protějšky, o domácnost, a dokonale plní své manželské povinnosti. Joanna si společně se svými přáteli - spisovatelkou a vyléčenou alkoholičkou Bobbie (Bette Midlerová) a extravagantním homosexuálem Rogerem (Roger Bart) – záhy uvědomí, že zde něco není v pořádku. A že nic není takové, jak se na první pohled zdá… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (374)

pornogrind odpad!

všechny recenze uživatele

Co to jako mělo být?????Takové znásilnění vynikajíci knižní předlohy mého oblíbeného spisovatele.Chudák Ira Levin.Věřím že se musí při každé televizní repríze otáčet v hrobě.To že v tom hraje Matthew Broderick kterého zrovna moc nemusím ještě chápu.Ale kam dala oči Nicole Kidman to fakt nechápu.A kdo četl knížku tak semnou musí souhlasit.A pan režisér Frank Oz ?Tak toho bych pověsil za koule do průvanu.A pokud neumřel tak tam visí dodnes. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Dám 3* za tú vizuálnu nádheru, ale inak veľké sklamanie. Prvé sklamanie z prerobenia hororovej knižnej predlohy, ktorá dýcha napätím a atmosférou plnou strachu, na plytkú komédiu, ktorá o napätie len zľahka zavadí. Druhé sklamanie pramení zo záveru filmu, ktorým pôvodný príbeh spláchli niekam do kanála. Som si istá, že scenárov k ľahko futuristickým rodinným komédiám sa v Hollywoode povaľujú stovky a vôbec nebolo treba siahať po legende Iru Levina a kaziť ju naivným hollywoodskym pozitivizmom, takým typickým pre tuctové romantické komédie. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Četla jsem knihu a dobře si pamatuju ten nepříjemnej stísňující pocit, co jsem při tom měla. U sledování tohohle zbyl jen ten nepříjemnej. Tohle zpracování zvládá vyobrazit vizuálně Stepford tak, jak byl zřejmě zamýšlenej, zbytek je místo původního sci-fi říznutého hororem obyčejná komedie. Sice tam hraje Kidmanka, kterou mám ráda a Walken, kterýho mám ještě radši, ale zachránit to nemůžou. Co tomu nasadí korunu je ten debilní hollywoodskej konec a navíc zásadní změna motivu a celkový myšlenky knížky, což doteď nemůžu pochopit a nechci pomyslet, jak by se na to tvářil chudák Ira Levin. Zřejmě se jednalo o nějakou tvůrčí invenci či co. Díky bohu, že Rosmary dopadla o dost líp. Kdo četl předlohu a líbila se mu, ať se raději nedívá. ()

Brygmi 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nemělo s předlohou absolutně nic společného. Ale nudný sobotní večer dokáží Stepfordské paničky docela zpestřit. Tedy žádné veledílo to není, ale dá se to vydržet¨. Hlavně asi kvůli skvělým hereckým výkonům - hlavně "trio" Nicole Kidman, Bette Midler a Roger Bart dokázalo pobavit. A líbila se mi i hudba, která jako kdyby vypadla z dílny Dannyho Elfmana... Jen toho patosu na konci možná bylo příliš. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Film má jistě potenciál, jak herecký, tak v tématu, jímž se zabývá. Nicméně ani jednoho tvůrci nedokázali využít. Jednak je dost slabý scénář, jednak není znatelný jakýkoliv náznak režisérského vedení. A herci? Je dost nepochopitelné, jak mohla taková zajímavá banda přijít nazmar. Obzvlášť mám na mysli Kidmanovou, která je bohužel naprosto plonková, tady podává jedinou vyloženě špatnou kreaci za poslední dobu své kariéry. Ostatní (ne)výkony spadají do intencí přehrávání a ztrapňování se. Kupříkladu hláškám Bette Midlerové jsem se smála, ale ve skutečnosti to byly jen hlášky, které mě rozesmály, Glenn Closeová a Christopher Walken byli naprosto nevýrazní a Broderick jen podtrhuje, že není zajímavou hereckou osobností. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (16)

Reklama

Reklama