Reklama

Reklama

Blok 99

  • USA Brawl in Cell Block 99 (více)
Trailer 1

Když bývalý boxer (Vince Vaughn) přijde o zaměstnání a stojí před rozpadem manželství, rozhodne se přijmout práci drogového kurýra v naději, že se štěstí obrátí na jeho stranu a on konečně zabezpečí svou ženu Lauren (Jennifer Carpenter). Právě ve chvíli, kdy se mu začíná dařit, končí za mřížemi, kde bude muset učinit řadu děsivých a zoufalých rozhodnutí, aby ochránil své nejbližší. Zatlačen do kouta má jedinou šanci: probít se vězením jako nelítostným bojištěm nejnebezpečnějšího bloku ze všech – Bloku 99. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (645)

tron 

všechny recenze uživatele

„Hovorí sa, že hlava po oddelení ešte chvíľu žije. Dúfajme, že je to pravda.“ Zahlera poznám vďaka Nočnému incidentu (scenár), Bone Tomahawk (réžia) a Špinavým kšeftom na North Ganson Street (spisovateľ). Môžem s čistým svedomím vyhlásiť, že je to jednak autor, ktorého tvorbu (literárnu, aj filmovú) sa oplatí sledovať (ak na to, pravda, máte žalúdok – pre fanúšičky nemeckých romantických slaďákov to nie je zrovna ideálne čítanie a pozeranie) a jednak vie ako jeden z minima režisérov/spisovateľov na planéte Zem prísť so šokujúcou krvavou scénou, ktorá je svojím spôsobom revolučná/posúva hranice. V dnešnej dobe je to takmer nemožné. Akoby tu už všetko bolo. Diváci a čitatelia videli brutálne veci, ktoré ich znecitliveli. S. Craig Zahler to vie a tak vymýšľa veci, aké tu ešte neboli. Je tam množstvo scén, pri ktorých odvrátite zrak a ak nie, budete si to vyčítať. Ja sám som niektoré scény zvládal veľmi ťažko a to som videl Votrelca ako decko. Oproti Brawl in Cell Block 99 je však kultový sci-fi horor Ridleyho Scotta rozprávkou pre malé deti. Brawl in Cell Block 99 však nie je film, stojaci čisto na násilí. Má dobrých hercov, intenzívne pochmúrnu atmosféru, odporne temnú výpravu a plno silných scén (prvá návšteva Uda Kiera v base, finálny rozhovor s koalou, rozbitie auta holými rukami, kamoš Gil). Ale áno, to, čím bude tento film známy i po rokoch, je práve mimoriadne vysoká forma originálneho násilia. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

O level výš oproti režisérově prvotině. Nekompromisní násílí teď konečně není samoúčelné, ale dobře slouží v poutavém příběhu o anti-avengerovi Vaughnovi, ochránci rodiny, pro kterého je tato role solidní úlet, naštěstí v pozitivním slova smyslu. Jako vězeňské drama asi ne úplně ze života, ale jako bizarní sonda do světa násilí, nevyřčených emocí a zloby je to velmi působivé. Spousta dlouhých záběrů plných zoufalství a zármutku střídají momentky neskutečných jatek kde jsou zlámané ruce a rozdrcené lebky na denním pořádku. Zahler točí něco, co ve filmovém světě moc není, ale zdaleka to zároveň není pro každého. Podobně inovativní na poli vězeňského žánru jako nedávný Shot Caller, jen mnohem pomalejší a hrubší. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pecka jako Prase!! S.Craig Zahler mě sice jeho prvotinou Bone Tomahawk příliš nezaujal, byť do žánru Horor obnovil mrtvý žánr Western a předvedl dvě solidní gore scény, nuda však byla u mě nevyhnutelná, ale jeho druhý počin je naštěstí jiné kafe!Hlavní hrdina Vince Vaugn ( správně herec známý jako komik z béčkových komedií) se transformoval v nekompromisní velké Hovado, které nemá šanci nikdo porazit jak fyzicky, tak psychicky a zažívá nejsilnější a nejlepší herecký výkon v Kariéře! První čtvrtina filmu je ještě vlažnější, ale při vstupu do vězení začíná hodně chlapácká a trvďácká jízda, kde z autentičnosti a reálnosti doslova mrazí. Věznice RedLeaf bylo pro mne dost možná nejdrsnější vězení, co jsem kdy ve filmu viděl a hlavní ředitel zahrál bezcitnou a nepříjemnou sviňi naprosto s grácií. Potěší velmi drsné souboje, které Zahler natáčí bez jediného střihu a není nouze o zlomené paže, nohy, páteře a rozšlapané lebky!! Gore je zde natočeno velmi odlišně než v jiných filmech, otázkou tedy zůstává, kdo se přibližuje více realitě? Velmi nekompromisní, zlý, bezútěšný, chladný, inteligentně napsaný a bravůrně zrežírováný vězeňský flick, který zde nebyl posledních 20 let a letos definitivně bude bojovat o přední příčky. 95% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Obsah filmu vypadá tak tuctově, nezajímavě, videokazetově... Ale jméno režiséra a scenáristy prakticky zaručuje, že to žádná tuctová, nezajímavá a videokazetová podívaná nebude. A také není. Je to silný, temný a velmi brutální příběh o tom, jak ke všemu odhodlaný člověk vzal spravedlnost do spoutaných rukou, a Vince Vaughn je v hlavní roli naprosto skvělý. Obzvlášť díky tomu, že není jen osvalený bijec, ale také dobrý herec, na mě Blok 99 tak zapůsobil. Vaughnovu postavu jsem neměl problém pochopit, jeho motivace byla jasná a velmi se mi líbilo, jak na nic nečeká a hned koná, dělá naprosto strašlivé věci, před kterými jsem nejednou uhnul pohledem, ale dělá je proto, že nemá čas vymýšlet nic jiného a pravděpodobně ho to také zrovna dvakrát netěší. Že film trval přes dvě hodiny, by mě vůbec nenapadlo. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Bradley Thomas (Vince Vaughn) bývalý boxer a alkoholik prožívá manželskou krizi se svou ženou Lauren (Jennifer Carpenter), protože přišli o dítě. Bradley slíbí své ženě nový domov a lepší život, ale bude muset dělat kurýra pro Gila (Marc Blucas). Po osmnácti měsících se to daří naplnit, Lauren je opět těhotná a očekávají narození holčičky. Vše se zkomplikuje v momentě, kdy Bradley skončí ve vězení... První půlka filmu je taková klidnější, ale pak se to slušně rozjede. Snímek se nedá doporučit někomu se slabším žaludkem, protože dojde i na lámání kostí. V menší roli trestance hrál Michael Medeiros, který mi hlasem i vizáží připomínal Clinta Eastwooda. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Když Bradley Thomas (Vince Vaughn) ve vězení mluví s Placid Manem (Udo Kier), tak má nejprve zakrvácený obvaz na levé ruce, ve které drží sluchátko, v další scéně zakrvácený není a v následující je opět zakrvácený. (VášaVF)
  • Poté co Vince Vaughn dostane vyhazov a odjíždí z práce, střídavě na sobě má a nemá bezpečnostní pás v autě zapnutý. (CjKukis)
  • Poté, co Bradley (Vince Vaughn) zabije bachaře Wilsona (Tom Guiry), nechá ho ležet mrtvého v jeho cele. Ovšem když se poté do cely vrátí s Eleazarem (Dion Mucciacito), nikde bachařovo tělo v cele neleží. (Timak)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama