Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V zoufalé snaze utéci náhlé pandemii se Andy (Martin Freeman) a Kay (Susie Porter) schovávají na hausbótu s jejich jednoroční dcerkou Rosie. Stanou se ale oběťmi útoku, při kterém Kay zemře a Andy je infikován a zbývá mu jen 48 hodin, než se transformuje do jednoho z těch, kterým se tak dlouho snažili unikat. Andy se proto sám musí vydat na riskantní cestu k nalezení nového opatrovníka pro své dítě. (Eleazar)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jeden stál za zrodom výborného horor kraťasu s veľmi solídnou atmosférou i pointou, z ktorého námetu opätovne ťaží (Howling - Cargo), druhý dokonale pracuje s exteriérom, z ktorého dokáže vyťažiť doslova maximum (Ramke - Australia). No a práve pre tieto dôvody, bude očakávanie diváka zrejme priveľké. Týkať sa to bude najmä milovníkov žánru, ktorý by si mali v prvom rade uvedomiť, že základným pilierom snímku, je samotný príbeh (!), pričom i keď sa objavia nejaké tie gore pasáže, nejedná sa o žiadne krvavé hody. Ja mám drámy rád, a tak si pochvaľujem, lebo toto je predsa len trošku nápaditejší počin, než akási tuctová záležitosť, ktorá každo-týždenne spatrí svetlo sveta. Malá rada na záver na "nezaplatenie". Kto doposiaľ nevidel predchádzajúceho "Carga", nech ho v žiadnom prípade nepozerá, aby si zbytočne nepokazil dojmy z rozuzlenia. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Začátek je velmi působivý a celkem jsem se i nemohl dočkat jak to celé dopadne no nakonec tahle pandemie zombie byla dost ne že jen divná ale slabá, herecky jsem nebyl moc spokojený protože se mi tam Martin prostě nelíbil a prostředí začalo být nudné což je škoda protože jak říkám začátek mě nakopnul. Post-apokalypticky svět by měl přeci jen nabídnou mnohém víc. A to kraťas byl slušný dost. ()

Reklama

gemi 

všechny recenze uživatele

Celý příběh se točí okolo toho, že Andy je pitomec, který se do postapo světa plného zombíků fakt nehodí. Takže udělá fatální pitomost, která je tak blbá, že mu to až přejete. No a zbytek filmu se z toho snaží vyhrabat, jenže je to prostě tele, takže to není vůbec jednoduché... Hlavní problém filmu spočívá v dramaturgii. I průměrný díl TWD je napínavější než celý tento film. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Krátký film před X lety vyvolal poměrně pozdvižení, s celovečerní verzí už to tak horké není, ale to tvůrci za to ani tak nemohou, jako spíš tupý, líný a znuděný divák přesycený moderních píčovin s buzeranty v pláštěnkách. Cargo se může opřít především o silný vztah otce a dcery ve světě bez naděje, který famózním způsobem zahrál Martin Freeman. Jeho zoufalost, láska a ztracenost doslova křičí přes jeho herecký výraz, který jsem v podobném hereckém ztvárnění asi ještě nikdy neviděl. Není to podbízivé herectví, jako by měl hlavní hrdina démony v sobě a nechtěl je dívákovi cpát do xichtu, ale divák je cítí a ty emoce jsou dost drsné. Tvůrci místo moderních střelců a osad z kraťasu zapojili divochy z Bushe a to dodalo filmu ještě příjemný mystický nádech vždy něčím originální Austrálie. Poslední dobou mají protinožci opravdu povedené filmy a jejich tvorba si začíná nahlas říkat o čím dál větší pozornost. Cargo není akční masakr jako 28 dní poté, nebo Resident Evil, je to perfektně natočené drama o zoufalém boji otce zachránit svůj malý uzlíček radosti. Vždycky sem děti nesnášel, otec sem bejt nikdy nechtěl, stárnu, měknu nebo debilním z piva ale na konci sem brečel jako malé dítě a ten soundtrack na konci...pfůůůůůůůůůůůů. 90%. ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek zombie hororů a Martina Freemana. Přesto mi tenhle film přišel naprosto úděsný. Postrádá základní logiku - postavy vlastně jen bezmyšlenkově chodí z místa na místo bez zjevného cíle a smyslu. A za ty bezmála dvě hodiny se vlastně nic nestane. Martin Freeman navíc hraje snad nejzoufalejšího a nejnemožnějšího protagonistu zmíněného žánru. Snad nic se mu nepovede a jeho rozhodnutí jsou opravdu level face-palm. A jeho hraní mi ke všemu přišlo poměrně bez emocí. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Malou Rosie „hrála“ dvojčata Lily Anne McPherson-Dobbins a Marlee Jane McPherson-Dobbins. (Masai)
  • Ve scéně, kdy se Andy (Martin Freeman) baví s Lorraine (Caren Pistorius) a má před sebou malou Rosie, tak ji ohrne klobouček. V dalších scénách má ale Rosie klobouček zase v normálním stavu. (Sayko)

Reklama

Reklama