Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První křížová výprava za svobodnou Svatou zem skončila. Vyčerpaní rytíři se vrací do svých domovů v Evropě. Nastává věk legend a záhad. I anglický rytíř Jiří (James Purefoy - Resident Evil) touží odložit svůj meč a žít poklidný život. Cestou domů prochází zemí krále Edgaara. Král mu slíbí kus půdy, když najde jeho ztracenou dceru, krásnou princeznu Lunnu (Piper Perabo - Divoké kočky, Dvanáct do tuctu), pro kterou truchlí celé království (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (131)

Quendi 

všechny recenze uživatele

Nejhorší, co mohli tvůrci udělat je, že se do toho pořád snažili propašovat humor. Většinou na naprosto trapná místa. Patrick Swayze s dlouhými vlasy a kožešinou je ukázkově slizký. Celá banda působí trochu trhansky. Tudy cesta nevede. Takže tu máme něco jako rodinnou podívanou, něco jako fantasy akční dobrodružství, ovšem ani jedna stránka není dostatečně na výši, aby to někoho oslnilo. Spolu se sestřihem pokažených scén u závěrečných titulků to celé má působit jako pohodičkový film, o čemž silně pochybuji. Až tak, že některé z těch pokažených scén se mi zdály vyloženě nahrané. Pořád ale byly tím nejvtipnějším, co je ve filmu k vidění. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Komediální fantasy nikdy moc nadšení na první pohled nevzbudí, obzvláště pokud je natočená v koprodukci Německa a Lucemburska. Ale když už se odvážíte do toho jít a dát Legendě o Jiřím a drakovi šanci, respektive pokud se přenesete přes béčkovost, která kouká z každého okénka tohoto devadesátiminutového spektáklu, extrémně digitální draky, znuděného hlavního hrdinu, nesympatickou hrdinku a nevýrazného záporáka, který vám tak dlouho bude připomínat hodně obtloustlejší verzi Patricka Swayzeho, až se podíváte na přebal a zjistíte, že je to Patrick Swayze, můžete se u něj i docela dobře bavit. Příběh vypadá, jakoby vypadl z prvního Shreka. Chlap nevěří na draky, přijde do království, kde princeznu zřejmě unesl drak, a on se rozhodne, že ji vysvobodí. Jenže princezna o takového vandráka nestojí a po docela milém drakovi zůstalo vejce, jenže láska a odvaha zvítězí. Místo Farquada je tam Patrick Swayze, místo Oslíka malý kluk, některé scény vykrádají Robina Hooda: Krále zbojníků a vůbec to celé vypadá jako kompilace mnoha jiných filmů. Jenže, světe, div se, nevadí to... Tvůrci evidentně tušili, že s tím minimem financí z toho filmu dalšího Pána prstenů nevymlátí, takže si uvolněné natáčení (jak dokazují nepovedené záběry během titulků) i užívali. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Gast Waltzing: 1. Intro [1:55] 2. Titles [0:45] 3. Celtic Monk [2:21] 4. Coming Home [3:14] 5. Village Cabillo [2:02] 6. Dragon Horn [0:47] 7. Search Loona [1:20] 8. Battle of the Pics [3:34] 9. George and the King [1:52] 10. Cave [2:54] 11. Meet Princess [3:07] 12. Egg Roll [1:33] 13. Hunt Cabillo [2:28] 14. Monastery [1:21] 15. George Sad [2:00] 16. Kidnap [0:54] 17. Rescue Princess [3:19] 18. Heroes [1:48] 19. Battle and Birth [3:45] 20. Last Battle [4:55] 21. The Dragon [1:07] 22. George and the Dragon [3:56] 23. Last Ride [1:18] 24. Love [1:37] 25. It Will Always Be You [5:30 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Bohužel silně nízkorozpočtová fantasy pohádka, kde se z pokusů o zevtipnění děje stávaj dost trapný situace a celkově celej příběh stojí za dost velký hovno. Nicméně tady Patrick Swayze prožívá zmrtvýchvstání a zase nemůžu říct, že bych se nudil, jen prostě nejde nevidět, že je to strašná kravina, ale koho to sere, když je tam rozkošná Piper Perabo a pobaví to ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Slabšia rozprávka pre deti a mladistvých, neoslní ničím, vôbec neprekvapí. Jediné čo poteší je herecké obsadenie. Mal som radosť iba z Duncana a Vlala Kilmera, ktorý sa však objavil len na pár sekúnd. Patrick Schwayze ma nepotešil, myslím, že mu úloha veľmi nepasovala. Čakal som, že aspoň drak bude lepšie spracovaný, ale chyba, aj v Dračej búrke boli draci na lepšej úrovni. Dej je pomerne dosť slabý a nezaujímavý. Je to len taká rozprávka určená pre TV. Je to presne medzi 2 a 3*, ale vďaka Duncanovi sa prikláňam k 3. 50% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Juraj (James Purefoy) podáva ruku chlapcovi Rinovi, potom ju zvesí dole. Nasleduje záber zozadu, kde má ruku opäť hore. (ČSFD)
  • Jméno Vala Kilmera, který si ve filmu zahrál v jedné scéně, není uvedeno v závěrečných titulcích. (fisus)
  • Film sa natáčal v oblasti jazera Eau d'Heure (Belgicko) a vo filmovom štúdiu Carousel Picture Company v Luxemburgu (Luxembursko). Obdobie natáčania trvalo od 4. februára do mája 2002. (Arsenal83)

Reklama

Reklama