Reklama

Reklama

Polda

(seriál)
TV spot 6
Česko, (2016–2024), 59 h 7 min (Minutáž: 54–59 min)

Režie:

Jaroslav Fuit

Kamera:

Aleš Hart

Hrají:

David Matásek, Igor Orozovič, Vladimír Polívka, Ondřej Pavelka, Lenka Vlasáková, Jiří Vyorálek, Jana Kolesárová, Mário Kubec, Zdeněk Vencl, Jan Chudý (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Kriminální seriál vycházející z žánru buddy movie, jehož hlavními postavami jsou dva naprosto rozdílní hrdinové – komisař Michal Bříza (David Matásek) a jeho parťák, absolvent policejní akademie Andrej (Igor Orozovič). (oficiální text distributora)

Videa (6)

TV spot 6

Recenze (166)

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přes počáteční nižší sympatie k hlavnímu hrdinovi, respektive k jeho neurvalému chování, jsem byl se seriálem spokojen. Na televizní obrazovce slušný průměr mezi kriminálkami s komediálními prvky. (Osobní plus a půl hvězdy v hodnocení, získal seriál natáčením v mé známé "poslední opravdové putyce v Karlíně", jejíž kouřový odér si filmaři "odnesli" jistě na památku :) 60% Edit po druhé sérii: Seriál a vtipné sarkastické průpovídky "koma poldy" mne bavili možná i víc. 70% ()

kolemjdouc odpad!

všechny recenze uživatele

nedalo se to dokoukat.Po prvních minutách jsem si vzpoměla že jsem viděla seriál Německa Poslední polda s Baumem se stejným námětem.Taky se probral taky byl zarostlý taky dostal zpátky zbraň a odznak s pomalu stejným komentem ..... Tam se dalo dívat aspoň na toho chlapa.A viděl někdo českého policajta aby mu plandal u opasku odznak a za gatěma vzadu měl kolt (taky podobný tomu Baumovu).Zoufalá snaha o halyvúd??? ()

Reklama

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Už jsem se těšil, jak naplivu síru, bahno, magma a smegma na další trapný výplod středoevropských televizních kuchyní, ale po pilotním dílu jsem prudce přehodnotil své stanovisko. Matásek je drsoň jak z osmdesátkových kriminálek a Orozovič bezvadný upjatý debil. Prostě dvojka k pohledání. Humor není taková křeč, jak bývá v českých seriálech tradicí a s povděkem jsem postrádal i ochotnické herecké výkony. Drhnoucím elementem je scénář. Když odmyslím prostinkou zápletku, známou asi z milionu jiných kriminálek, tak i ta logika tu a tam kulhne. Jestliže je jasně řečeno, že seriál se odehrává v roce 2016 (viz narážka, že Číňani koupili Slávii) a Matásek byl 20 let v kómatu, je trochu podivné, že mu jako vyšetřovateli nic neříká pojem mobilní telefon (v roce 1996 už mobily v ČR běžely pátým rokem), stejně jako nekonformní přístup k vyšetřování, který je obšlehnutý spíš z amerických, než českých poměrů. I když úplně nelovískuju, rozhodně palečkuju, těším se na další díl a plácám dočasné a nekritické 4. Po 8. dílu...nadšení utlumeno. Ač se to stále dá sledovat bez újmy na zdraví, až zase takový odvaz se nekoná. Zůstaneme na průměru. ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Pohodový seriál, který si na nic nehraje a který si pro sebe ukradl David "Kendy" Matásek. Nejde tady ani o správné postupy při vyšetřování, nebo psychologicky správně vykreslené postavy, ale o zábavu, která se odvíjí ze situace známé z mnoha jiných filmů, kdy se hlavní hrdina ocitá v jiné době. Zkrátka a dobře lehká televizní krmě pro nedělní večery... ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Scénáristu Tomáše Holečka si hodlám zapamatovat - a zdaleka se mu vyhnout. Tak špatně odvedenou práci jsem dlouho neviděla. Nechápu, jak to mohlo přes tolik lidí, kteří se v každém televizním štábu vyskytuji, projít. Jeden nepříčetný člověk se vyskytnout může, to se stává, ale proč ho ostatní nezabrzdí? Protože je jim jedno, že doslova každá scénka je debilní? Přece si to nemůžou nemyslet... Takže pro prachy všechno. Druhý díl jedině po lobotomii mozku. O srovnání se seriálem "Rapl", který sleduji souběžně se ani pokoušet nebudu - tvůrce Rapla by to mohlo urazit. ()

Galerie (614)

Zajímavosti (35)

  • Natáčelo se na hradě Točník. (a-ja)
  • "Mám hlad jak Čenkovej deti," hovorí Michal Bříza. "Čenkovej deti" je knižka pre deti od spisovateľa Fraňa Kráľa z roku 1932, ktorá tematizuje život slovenských chudobných ľudí v období 30. rokov 20. storočia. Bola to povinná literatúra na základných školách v čase socializmu. (dyfur)

Reklama

Reklama