Reklama

Reklama

Trpaslík

(seriál)
  • angličtina Gnome (festivalový název)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Obyčejná rodina z Nymburka. Jarda a Katka Staňkovi. Vedou spolu provaznictví v uličce u náměstí. V obchodních i rodinných strategiích se ale, slušně řečeno, dost často neshodují. Jejich patnáctiletý syn Luděk chodí do kvarty místního gymnázia, chtěl by se stát hip-hoperem, ale zatím se cítí spíš nepochopen. Dcera Janička by se zase navzdory všem ráda stala právničkou, jako její strýc Vladimír Novotný, nejobávanější nymburský právník. Vladimírova krásná žena Pavlína by něco moc ráda, ale vůbec neví, co by to mělo být. To děda Václav ví moc dobře. Má nejradši kaši, ovšem ne tu, co dělají v domově důchodců. Staňkovi, jejich příbuzní, známí a sousedé, nejsou, jak už to bývá, se svými životy docela spokojeni. Že by ale nakonec mohlo být i hůř, na to v rozhodující chvíli nikdo z nich samozřejmě nemyslí. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (331)

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* Docela dlouho jsem odkládal tento seriál, i když jsem tušil, že od dua Prušinovský-Kolečko vycházejí originální scénáře. Tady se to potvrdilo stoprocentně a vrátilo mě to do sedmdesátých a osmdesátých let, kdy letěly bláznivé filmy a seriály z pera Miloše Macourka či Václava Vorlíčka jako Jak utopit doktora Mráčka, Bambinot, či Křeček v noční košili. Sice tady je humor hrubší, který je určen spíš pro dospěláky, ale s duší dítěte plné fantazie. Trefují se v něm do spousty zažitých společenských i vztahových nešvarů. Co mě mírně zklamalo byly herecké výkony, které mi přišly v průběhu hodně kolísavé, ale co se týče televizní tvorby tak pro tu to stačí. Ale naštěstí to mělo spád, humor a nebylo to dlouhé. Takže za sebe můžu doporučit - 4 hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Šestý díl to je scenáristická bezradnost, jak z několik slušných nápadů vybruslit a ukončit celé veledílo. Protože se v průběhu týdne tvůrci nebáli jít párkrát hodně do extrému, o to víc překvapí, že sobotním završením jenom všechno požehlí a zamávají z titulků. Zklamání, že to neskončilo nějak drasticky. Pořád platí, že nejlepším byl Hofmann, a díky bože za toho černocha, protože ten druhej typ byl nesnesitelnej (a to byl vidět všehovšudy pár minut). Ještě bych to vysílal až po desátý a Elizaveta Maximová mohla ukázat všechno. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení. K prvnímu dílu jsem přistupoval dost skepticky, celé mi to přišlo jaksi podivné a velmi zvláštní... ale pak se to stalo. Luděk se změnil na negra, na scénu vkráčel geniální Martin Hofman a už to jelo. Objevil se seriál, který mě začal bavit a který je díl od dílu lepší. Geniální humor, kotel hlášek (hlavně excelující Michal "dokud jseš černej, tak jsem pro tebe pan Staněk" Suchánek, již zmíněný Hofman a neskutečný Josef "bude kaše?" Abrhám). Dětští herci jsou skvělí, situační komika je naprosto perfektní a děj skvěle graduje a velice pozitivní na tom je to, že se to celé odehrává v jednom týdnu. Po Kosmu další výborný český sitcom a po Nádraží a Bohémě další zajímavý a kvalitní domácí projekt. Mám z tvorby ČT velikou radost a doufám, že jí to vydrží. A pak, že štít Kapitána Ameriky nic neumí. Trpaslik! 90%. Sobotní finále bylo naprosto dokonalé, takhle skvěle jsem se dlouho nebavil. Díky za tenhle seriál. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to celé připomíná vtip o té rodince jak hluboko v lese na paloučku najde trpajzlíka a on jim každému slíbí splnit jedno přání... Snad to nebude tak laciné aby to bylo podle podobného schématu. Na stranu druhou ten vtip je dobrej, což se o pilotu zatím říci zcela nedá. Ale jak známo, někdy je to s piloty těžké. Jedny jsou super a pak už nic a jiní mají pomalý rozjezd, ale seroš má pak správné grády... ----- No, tak po pár dílech - ne. Nelíbí se mi to. * * ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál, který trochu srážejí některé herecké výkony – třeba Suchánkův nebo toho kluka – příležitostného černocha. Jaká škoda, že má jen šest dílů, kdyby byl nekonečný jako třeba Ordinace, a kdyby zachoval tempo jedno přání na díl, by myslím už takový 20. díl byl maximálně zajímavý, o 2000. ani nemluvě. Kromě hereckých výkonů seriál trochu sráží i ten podivný konec. Když vynechám to „morální poučení“, minimálně ten právník by z té nově objevené trpaslíkovy vlastnosti určitě dokázal vytřískat víc. Já třeba právník nejsem a stejně mě napadá milión altruistických přání, které bych chtěl, aby se mému okolí splnily. Tak třeba přítelkyni bych přál, aby měla toho nejbohatšího přítele na světě; mým rodičům, ať maj toho nejkrásnějšího a nejchytřejšího syna na světě; mým sestrám, ať maj toho nejzdravějšího bratra na světě; mému zaměstnavateli, ať se dostane do Gínesovky jako firma, která svému jistému zaměstnanci vyplatila největší odstupné na světě, atd.. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • Natáčení probíhalo v Nymburce, Brandýsu nad Labem-Stará Boleslav, na zámku Lysá nad Labem a v Rozkoši – Kostomlaty nad Labem. (SONY_)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama