Reklama

Reklama

Grinch

  • Portugalsko Grinch (více)

Obsahy(1)

Raději se mějte na pozoru! Je zelený... Je lakomý... A nenávidí Vánoce! Grinch je věčně špatně naladěný zelený chlupáč, který žije v jeskyni na vrcholu hory s výhledem na vesnici Kdovice. A zrovna v době, kdy se Kdovíci z Kdovic horečně připravují na oslavy nadcházejících svátků, Grinch přichází se závažným rozhodnutím. Skončí Vánoce jednou provždy a ukradne vesničanům všechny jejich dárky i ozdoby. Nakonec ale i on pochopí, že skutečné kouzlo Vánoc netkví v zářivé výzdobě a nových hračkách. Role Grinche se v půvabné komedii, která vznikla na motivy osobité a oblíbené knihy Theodora Seusse Geisela, ujal geniální komik Jim Carrey. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (596)

MM11 

všechny recenze uživatele

Takový vánoční snímek je na mně kapánek ujetý, i když se za velkou louží možná konal velký comeback slavné postavy. Ron Howard po serioznějších snímcích "obrátil výhybku" a natočil takovou podivnou směsici, ve které chaos vítězí. Jim Carrey je jako vždy vynikající, ale ani tak mně jeho zpodobnění Grinche nevytrhne. To bych musel víc poznat jeho postavu a to mi tento film neposkytl. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Grinch je jeden z klasických vánočních filmů, který má v USA, odkud tvůrce Dr. Seuss pocházel, bezpochyby kultovní status. Snímek o zeleném, chlupatém bručounovi, který nakonec nebyl tak zlý a podlý, jak se člověk původně domníval, stojí - ale i padá - na excentrickém výkonu Jima Carreyho. Jeho ztvárnění Grinche bylo vskutku nepřehlédnutelné a je jen škoda, že chvílemi byl už příliš teatrální, ba dokonce až otravný - "sólové" scény z jeskyně však neměly chybu. Ponaučení o tom, že není radno soudit knihu podle obalu, a že Vánoce nejsou materiálním, nýbrž duchovním svátkem, jsou nadčasová a vždy maličko zahřejí u srdíčka (a zvětší ho o pár čísel). V neposlední řadě chválím líbivou, byť chvílemi už možná moc vyumělkovanou výpravu. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Zelený Grinch je psychopat, co nikoho nemá rád, Molotovův koktejl míchá, chce aspoň pár vteřin ticha, Cindy s rypákem prasečím je vskutku štěstím největším. Kdovíci jsou divná cháska - sem pasuje slovo láska ..... Co si budeme lhát do kapsy. Je to divný film a pevně doufám, že se to u nás klasikou nestane, že to maximálně občas uvidíme jako exotickou podivnost. ()

Houdini 

všechny recenze uživatele

Oscar 1 : Masky + 2 nominace: Výprava, Kostýmy . . . . . . Nevím jak děti, ale já se bavil královsky. Mám ovšem již dostatečně nakoukanou americkou realitu, takže jsem byl schopen většinu fórků pochopit (klíčky ve sklenici apod.). Navíc v mém oblíbeném stylu 40.-50. let. Z mého pohledu nejlepší vánoční pohádka pro dospělé. (Ale já tu Ameriku mám opravdu rád !) ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Začalo to nezáživne, nudne a i dialógy neboli zábavné, ale ako film postupoval, začal byť zaujímavý, zábavný a bodoval aj u vtipných dialógoch. Dobré spracovanie, svieži scenár, vynikajúce herectvo J.Carreyho , pekné vianočné posolstvo a parádne vyrozprávanie, ten hlas čo povedal, to aj dávalo zmysel. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (24)

  • Grinchův (Jim Carrey) oblek je vyroben z jačích chlupů obarvených na zeleno. (Geriel)
  • V jednu chvíli bylo na place až 45 maskérů. (Hal_Moore)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Risk nebo zisk?

Risk nebo zisk?

09.03.2005

Když sklidí první díl úspěch a druhý jej ještě podtrhne, jeden by řekl, že by to mohlo stačit. Ovšem nutkání vyrýžovat ještě nějaký ten zlatý valounek z filmového řečiště bylo příliš silné. I pro… (více)

Reklama

Reklama