Reklama

Reklama

American Horror Story - Roanoke

(série)
Promo 4
USA, 2016, 6 h 39 min (Minutáž: 37–43 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Sarah Paulson, Cuba Gooding Jr., Angela Bassett, Lily Rabe, André Holland, Wes Bentley, Kathy Bates, Cheyenne Jackson, Denis O'Hare, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Matt a Shelby se po prodělaném traumatu přestěhovali do Severní Karolíny. Koupili zde dům z konce 18. století. Brzy se v něm však začnou dít podivné věci. A to je teprve počátek... (TV Prima)

Videa (6)

Promo 4

Recenze (115)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvorcovia "American Horror Story" opäť prekvapili originalitou, pričom tento krát pripravili mix viacerých subžánrov. Hlavná shockumentary forma je obohatená o prvky duchariny či hixploitation, čo rozhodne nie je jednoduchá záležitosť. Po vzhliadnutí prvej polovice epizód som sa mylne domnieval, že lepšia séria tohto seriálu doposiaľ natočená nebola. Bohužiaľ, mýlil som sa - 65% ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle série je taková jiná než ostatní. Jde vidět, že autoři chtěli udělat něco úplně nového. Dalo by se říct, že je rozdělena na dvě části. Zaujala mě hned od prvního dílu. Protože nikdy nezapomenu na okamžik, kdy jsem se v jedné scénce docela dobře lekl. V tomhle mi ta první polovina přišla o dost hororovější, což má velké plus. Druhá byla zase brutálnější. Neviděl bych ji zase tak černě jako ostatní. I když byla občas trochu přeplácaná, nevadilo mi to. Dávám velké plusko za kanibalismus, to jsem potřeboval. Na celé sérii je taková ta klasická AHS atmosféra, což je super. Je to spíš nejvíc zaměřené přímo na Sarahu Paulson, co se týče známých herců. Odvedla určitě vynikající práci, i když občas byla až moc uječená, ale to už by asi ani nebyla ona. Řeznice byla taky super, na ni jsem byl vždycky zvědavý. Co mě na téhle sérii strašně chybělo, tak tady nenajdete klasickou znělku, to je velká škoda. Většinou zrovna u AHS nadávám na zakončení posledního dílu. Tady jsem se závěrem konečně docela spokojený. 7/10 ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to oficiálně tady. Nejhorší série AHS je na světě. Po absolutně nejdelším čekání a kousání nehtů kvůli obrovské nafouklé bublině a věčnému utajování všeho, co s šestou sérií souviselo, se nám zrodilo podivné Roanoke s ještě podivnější formou polodokumentu a úplně nejdivnější absencí tradiční prvotřídní začáteční znělky. Nejenže jsem Murphymu věřila a svěřila bych mu s důvěrou veškeré scénáře, které bych chtěla mít natočeně, ale ještě k tomu jsem si docela užila prvních pět dílů této z řady vybočující série. Po šestém díle jsem se ale absolutně zhrozila a s malou skulinkou důvěry uvnitř jsem doufala, že takhle kulervoucí finále, které Murphy chystá, tu určitě ješě nebylo a všechno co se dosud odehrálo je jen divadlo a ticho před nejvěší bouří mého seriálového života. S největším zklamáním musím oznámit, že poslední díly Roanoke byly jeden velký, hnusný, zmatený, neucelený a nejméně vtipný vtip, který jsme tu za posledních šest let tohoto seriálu měli. Za a) vůbec bych nedokázala převyprávět děj kvůli veškeré zmatenosti příběhu, za b) v podstatě ani nevím, co to tam strašilo a jak bych podtitulek této řady přeložila do hororového slangu, za c) sice si zde zahrál každý herec alespoň jeden malý štěk, ale v tom případě jsem blíže nesoucítila s postavami, za d) proč měl jako Evan tak trapnou a malou roli?, za e) méně sympatickou černošku než je Adina Porter asi neznám a za f) finálová epizoda byla tak strašně, ale strašně moc špatná, že už si ji ani nechci znovu projíždět. Sečteno, podtrženo, Roanoke mě donutilo omluvit se třetí řadě Coven a čtvrté řadě Freak Show za to, že jsem je označila za průměrné a hůře napsané, protože tohle mě utvrdilo, že všechno se dá jednou opravdu ošklivě pokazit. Já jen doufám, že se sedmou řadou si dá Murphy místo trapného utajování záležet na ucelenosti scénáře a přestane mást diváky dvěma realitami. Doufám, že se vykašle na inovace a ráda bych zase přivítala starou dobrou formu AHS s jednou tváří v čele a poctivou děsuplnou titulkovou znělkou. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šestá série AHS začala v neuvěřitelném tempu se spoustou skvělých nápadů. Bylo to něco co jsme ještě neviděl, bylo to podchycené skvělým scénářem a za účasti vynikajících herců. Po polovině seriálu nastal super originální zvrat a celé se to tvářilo jako dosud nejlepší série, jenomže pak přišel postupný pád. Poslední čtyři epizody zklamaly. Jedna horší než druhá a dokonala to ta úplně poslední, která byla totálně nevýrazná. Žádny kulervoucí konec. Kdybych to ale zprůměroval, pořád to ještě stačí těsně na 4 hvězdy. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Murphy to tentokrát pojal trochu jinak a Roanoke je seriál dvou polovin a zároveň dvou tváří.Ta první je pojatá jako polodokument,- televizní seriál, který je založen na vyprávění "přeživších", přičemž tu hraje roli dům z osmnáctého století, manželský pár, ztracená kolonie, a vidláci/kanibalové. Tahle polovina má super atmosféru podobnou té, kterou měla první řada a i když víme že hlavní hrdinové přežijí, na zábavnosti to neubírá. Druhá polovina jde ještě trošku dál a představuje nám "druhou sérii" úspěšného seriálu (pro nás první poloviny šesté řady), přičemž do strašidelného domu se vrací nejen původní přeživší, které to celé v první polovině vyprávěli, ale i herci, kteří je "hráli" a celé to má být jakože reality show. Tenhle nápad se mě osobně extrémně líbí, minimálně tři díly to skvěle funguje a Roanoke mělo našlápnuto na jednu z nejlepších řad AHS. Jenže to by tvůrci s Murphym v čele museli znát míru a vědět kdy skončit. Jenže oni to nevědí a dobrý nápad se jim úspěšně povede v posledních epizodách úplně zabít. A to je za mě strašná škoda, jelikož do té doby byla tahle kombinace klasického AHS, standardních duchařin, Blair Witch a jakési plně pošahané reality show funkční a zábavná.Mít místo deseti epizod osm, nebo ideálně sedm, byl bych skoro nadšen. Takhle jsem příjemně překvapen a zklamaný zároveň...70% ()

Galerie (88)

Zajímavosti (6)

  • Postavou Lany Winters (Sarah Paulson) v poslednej časti šiestej série Roanoke (2016) prepojili tvorcovia dej s druhou sériou Útočisko (2012). Zároveň sa jedná o ďalšiu dvoj rolu tejto herečky po udalostiach v piatej sérii Hotel (2015). (BlackTom)
  • Kolonie Roanoke opravdu existovala a šlo o první pokus Anglie o vytvoření stálé kolonie v Americe. Správcem kolonie byl opravdu John White a jeho žena se opravdu jmenovala Tomasyn, neměl však syna, ale dceru. Kolonie byla za dosud neznámých okolností opuštěna roku 1590, podle některých názorů se její členové přesunuli jinam, podle jiných byli zmasakrováni původním obyvatelstvem. (gamemaCZ)
  • Série se začala natáčet 6. července 2016 v Kalifornii (Santa Clarita). (Varan)

Reklama

Reklama