Reklama

Reklama

Podnikatel roku pan Adrián Doria (Mario Casas) má vážné problémy. Je totiž obviněný z vraždy své milenky fotografky Laury (Bárbara Lennie). Byl zatčen v zamčeném hotelovém pokoji, ve kterém kromě něho a Laury nikdo jiný nebyl. Jeho jediná záchrana se tak jeví v osobnosti zkušené obhájkyně, která ještě neprohrála žádný proces. Když se dozví, že obžaloba má svědka, který by mohl celý proces vyhrát, tak neváhá a navštíví Adriána. Chce po něm, aby jí vyprávěl úplně všechno od začátku, aby si mohla vybudovat strategii pro soud. Na světlo tak vyplouvají děsivé skutečnosti, které měly zůstat navždy utajeny. (PROCESOR)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (329)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku film vzbudzuje dojem, že sa jedná modernú verziu Tajemství loňského léta. Následne sa začne hra na pravdu, v ktorej sa neustále mení uhol pohľadu. Prekombinované? Jednoznačne. Uveriteľné? Väčšina vecí áno, ale tie najhlavnejšie pajdajú. Contratiempo rozohráva hru v hre, v ktorej sa hraje hra. Neurazí, nenudí, ale že by som to radil medzi najlepšie španielske filmy, ktoré som kedy videl? Ale kdeže. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Precizně vystavěná hra na kočku a myš, kde se místy střídají role a snaha najít pravdu se zdá býti marná. Režisér skvěle buduje nepředvídatelnost po celou stopáž a snaží se vyhnout zajetým klišé. Možná místy tlačí na pilu, co se týče dějových zvratů včetně závěru, to však nic nemění na tom, že to znamenitě funguje a jít se vymočit během filmu je nemožné. 85% ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že Mario Casas definitivně vyplivnul dudlana a já musím přiznat, že mě jeho Adrián Doria bavil. Úspěšný a vlivný podnikatel se vrací domů z tzv. služební cesty a způsobí vážnou autonehodu. Od tohoto okamžiku jsem si se zájmem začala skládat předhozené filmové puzzle Oriola Paula. Možné varianty byly poutavě natočené, herecké obsazení mi sedlo (mimo jiné výborná Ana Wagener) a hudební podmaz znamenitý. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Pokud jste měli co do činění s režisérovým předchozím snímkem El cuerpo, můžete si být jisti, že víte do čeho jdete. Contratiempo je typický představitel španělských mysteriózních thrillerů, tentokráte s trochu hitchcockovským nádechem. Ten lze vypozorovat již v úvodním nastavení příběhu: Muž je obžalován z vraždy a musí prokázat svoji nevinu. Těžko hledat typičtější hitchcockovský motiv. Příběh je doslova přeplněný množstvím zvratů a přepisováním toho, co je pravdivé a platné. Těžko v takovém filmu hledat nějaké hlubší sdělení. Naopak, Contratiempo je skvělým představitelem popcornové zábavy na úrovni. 7/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Takéto mysteriózne krimi thrillery s pomotanou zápletkou idú Španielom veľmi dobre, čoho dôkazom je aj tento snímok - herecky slušné a technicky výborne spracované. Čo sa týka obsahovej stránky a pointy, tak je samozrejme čo vytknúť - na môj vkus a na to, že tam vystupovalo len pár ľudí (čiže menší priestor ohľadom tipovania možného páchateľa) to bolo mierne prekombinované, aj keď to nebolo nič strašné. No tieto jednotlivé kúsky príbehovej skladačky a ich spájanie dohromady ma bavili, teda až na samotný záver, ktorý mi prišiel mierne pritiahnutý za vlasy... no ale budiž. Nadpriemer. 75/100 ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie filmu prebiehalo predovšetkým v Katalánsku, no aj na severovýchode Španielska v provincii Biskajsko od 10.3 do 12.7.2015. (MikaelSVK)
  • Ve scéně, kdy auto mizí ve vodě, lze při pohledu z ptačí perspektivy vidět v zadním okně auta odrazy filmařských reflektorů, které osvětlovaly scénu. (vojacekr)
  • Mimo Španělsko byl film překvapivým hitem v Číně. Zpočátku ovšem film promítán v kinech nebyl, ale byl k dispozici na nelegálních webech pro sdílení souborů, kde byl ve velkém stahován. Pozitivní ohlas přimělo místního filmového distributora, aby kontaktoval režiséra Oriola Paula a prodiskutoval jeho uvedení v čínských kinech. (Emo-haunter)

Reklama

Reklama