Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pobuřující komedie od spisovatele a režiséra filmů Sixteen Candles a Snídaňový klub o tom, jak hodně se může zvrtnout legenda o Frankensteinovi. Kritiky uznávaný filmař John Hughes dal dvěma neoblíbeným troubům, počítačovému mágovi Ilanu Mitchell-Smithovi a jeho nejlepšímu příteli Anthonymu Michaelu Hallovi, moc stvořit „dokonalou ženu“ (Kelly LeBrock). Pomocí počítače si vyrobí živou Lisu, krásnou a chytrou, přesně podle jejich představ. Ta dokáže dělat kouzla a pomocí nich dělá chlapcům problémy, které jim ale zároveň pomáhají zapadnout mezi ostatní a nadělat si přátele. Sci-fi Podivná věda oživuje oblíbené fantazie teenagerů za doprovodu rockových rytmů mnoha hudebních hvězd, včetně Oingo Boingo. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

pepo 

všechny recenze uživatele

Ďalší smutný príklad čo sa stane, keď dostane talentovaný režisér po svojich úspechoch voľnú ruku, nevie čo so sebou a napráska do filmu všetko čo ho napadne a výsledkom je maglajz. Stalo sa to Spielbergovi (1941), Burtonovi (Mars Attacks) , Jacksonovi (King Kong) a mnohým ďalším. V tomto prípade bol ten neuvážlivý a zbrklý John Hughes. 5/10 ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Nejslabší kousek z Hughesova teen menu, který sází na hodně trhlou sci-fi zápletku a projde mu tak překvapivě hodně. Po place běhá božská Kelly LeBrock (představte Cobie Smulders s britským přízvukem... a přitlačte na sex-appealu), Anthony Michael Hall kulí oči a vyšiluje jako o život a je tu i mladý Robert Downey Jr. s podprsenkou na hlavě, takže vlastně pro každého něco. Fajn zábava, na Buellera nebo Sixteen Candles to ale nemá. ()

Reklama

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Solidní bláznovina. Musím říct, že kam se na tuhle osmdesátkovou slátaninu hrabou dnešní Prcičky a podobné. Tohle opravdu nemělo ani hlavu ani patu a přesto to bylo dosti zábavné. Kelly LeBrock je skutečně dokonalá do role. Moc mě bavil mladý Downey a ještě mnohem více mě zabavil Paxton, ten byl dokonalý! Učitel Berryman byl taky dobrý vtip. Příjemná věc. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Nechci říci, že se mi to nelíbilo, ale jde o hodně podivnou komedii. Jasně 90. léta jdou z toho cítit na sto honů a nelogičnost některých momentů je do nebe volající. Navíc některé scény vůbec nedávají smysl a víc než film to spíše připomíná slepenec skoro nijak na sebe nenavazujících scének. Jasně motiv skrz celý film je jasně daný ale to je tak vše. Zábavný ten film je ale hrozně nelogický podivný. Je fakt, že za Kelly LeBrock minimálně jednu hvězdu navíc. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Pro mě naprosto přehlédnutelný středoškolský snímek, ale o to víc mě překvapil. Tohle je snad sen každého 15-ti letého kluka, naprogramovat si holku snů, která udělá všechno, co jí řekne. Přesně tohle se povede dvojici neoblíbených středoškoláků. Tato dívka jim dodá sebevědomí, pomůže jim stát se oblíbenými a najít si holku. Celé je to propletené mnoha vtipnými a ujetými situacemi. Prostě 80ky ve vrcholné formě. Objeví se tu mladý Bill Paxton a Robert Downey Jr. "Máme dům plný mutantů!" ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • John Hughes napsal scénář k filmu za pouhé dva dny. Je tak zaznamenán v Guinessově knize rekordů. (ČSFD)

Reklama

Reklama