Reklama

Reklama

Muž, který chtěl být králem

  • Velká Británie The Man Who Would Be King (více)
TV spot

Obsahy(1)

V 19. století, v době koloniálního panství, se dva bývalí britští vojáci, Peachy a Danny, rozhodnou zkusit štěstí v jisté zemi v odlehlé končině Indie. Se svými vojenskými zkušenostmi chtějí nejprve vystoupit coby její ochránci a potom se v zemi chopit vlády. Danny je skutečně prohlášen za krále, jelikož jeho poddaní ho pokládají za nezranitelného. Když podvod vyjde najevo, je usmrcen. Peachy unikne a vypravuje tento příběh Kiplingovi. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (161)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Pro mě nepochopitelně ne moc známá klasika. Michael Caine a Sean Connery ve svých životních formách. Několik nezapomenutelných scén, které korunuje parádní konec. Po letech jsem na film narazil na čt (od úmrtí Conneryho jsem si pustil pouze závěrečnou scénu) a musel jsem mu dát přednost před plánovaným sledováním seriálu. A nelituji. Film je pořád úžasný a hlavně na Conneryho je radost se dívat. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Hustonovy dobrodružné filmy mají různou úroveň. Tento lze považovat za jeden z těch slabších - pokud vám ovšem nebylo patnáct a méně, tedy v době jeho vzniku. Pokud od něj odečteme Poklad na Sierra Madre, pak zůstane jen burleska. Dvojička Connery, Caine mi přišla spíš protivná. Podtext rasismu patrný. ()

Reklama

Compadre 

všechny recenze uživatele

Sakra! Jakto že takovýhle filmy nevysílaji v televizi?! Co je na nich špatnýho? Muž, který chtěl být králem je excelentní dobrodružnej filmek s velmi zajímavou dvojkou Connery/Caine. Na mou duší velkofilm se vším co k tomu patří. Velkolepé exteriéry, pasující hudba, herecké výkony špičkové...Bohužel i s mimořádně neodfláknutým úvodem...ano..začátek je děsně protahovanej a celá první hodina filmu se dala smrsknout o polovinu, ale s přibývajícím časem přijdete na to, že je to majsrštyk. Fakt! :) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mají smělé ambice dobývat, vládnout a napakovat se a dokud je při jejich podvodném plánu provází veselá mysl, tak se vše daří. Když však pragmatismus vystřídá velikášství, spálí pod sebou mosty.. Indické dobrodružství o drobném imperialismu, přátelství, zničujících touhách a také o tom, že žádný strom neroste až do nebe (i když je anglický). Kámoši jak hrom jsou Michael a Sean a především ten první mě neúnavně bavil svou výřečností. Třeba když zadal matematickou úlohu: „Jak oddělit 5 Afghánců od 3 mezků, aby zbyli 2 Angličani?“ Připomnělo to společné procvičování počtů Harmoniky a členů Frankovy bandy na nádraží.. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušným scénářem disponuje tento film, který se více než sto minut tváří jako nadprůměrný „dobrodružňák“, aby v samém závěru přihodil i něco k zamyšlení. Connery a Caine navíc tvoří výbornou dvojici srovnatelnou s duem Redford – Newman. 85% Zajímavé komentáře: PALINO, Krojcek3 ()

Galerie (69)

Zajímavosti (9)

  • Karroom Ben Bouihovi, který ve filmu ztvárnil nejvyššího kněze Kafu Selima, bylo 103 let, když natočil tento svůj první a jediný film. Když se pak ve filmu viděl, shledal že bude žít navždy. (Javert)
  • Peter O'Toole byl osloven, zda si nechce zahrát Rudyarda Kiplinga. (Kulmon)

Související novinky

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno