Reklama

Reklama

Outland

  • Česko Třetí měsíc Jupitera (více)
Trailer

Obsahy(1)

Policista ONiel (S.Connery) je poslán do pracovní kolonie na jednom z měsíců Jupitera, kde jsou hlášeny násilné smrti horníků. V těle obětí byla vždy nalezena smrtící droga. Šéf základny moc vstřícný není, a tak se ONiel musí na vlastní pěst vydat po stopě drogových překupníků. Stává se však terčem najatých vrahů… (pfa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela povedené sci-fi, kdy se ukazuje, že v 70. a 80. letech se prostě dařilo využívat uzavřené prostory vesmírných lodí a planetárních stanic k tomu, aby se obávaly nejen postavy, ale i divák. Všechno je tak krásně depresivní, a přitom je možné tu vést akční film, který dovede místy opravdu strhnout. Sean Connery zase válí. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Škoda že nikoho nenapadlo naroubovat tenhle film do vetřelčího univerza. Ani by se nemusel přepisovat děj, stačilo přidat pár odkazů a sem tam utrousit nějakou narážku. Outland totiž vypadá jako by tam klidně patřil. Mám rád tyhle vize budoucnosti, v nichž sice lidstvo udělalo fenomenální pokrok v technologii kosmických letů a umělé gravitace, ale počítače zakrněly v osmdesátých letech a design je podřízen funkci. Luxusní výprava naštěstí zakryla většinu nedostatků a o ten zbytek se postarala hutná atmosféra a slušná hudba. Zápletka totiž není nijak nápaditá a film občas ztrácí tempo. Sean Connery si odehrál zapomenutelný průměr, zato Frances Sternhagen si i z vedlejší role udělala výraznou postavu. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, že to celé bude jen tuctová kriminálka, která se bez jakéhokoli opodstatnění odehrává ve vesmíru na měsíci Io a ono to tak i částečně bylo, třeba v tom, že to opodstatnění pro to, že je to sci-fi, tam nebylo, ale tuctové mi to nepřišlo určitě a i když to ani tak nevidím na nic extra, nenudil jsem se u toho, mělo to silnou atmosféru, zajímavé a zapamatovatelné postavy, samozřejmě i nějaké napětí a celkově to vlastně bylo docela fajn. Jak moc to připomíná western mi je upřímně jedno, protože mě westerny nebaví a tak to ani nehodlám porovnávat, protože by mi to hodnocení nejspíš neovlivnilo i kdybych měl jak porovnávat. Pro mě je o dost příjemnější to zasazení do sci-fi a v tomhle případě to u mě dopadlo ještě dobře. Je to docela fajn sci-fi, ale jestli bych si ji pustil znova, to opravdu netuším. Silné 3* ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Správnej polda řeší dilema, jestli je důležitější rodina nebo jeho práce a nakonec zvládne oboje. V kolika filmech jsem už podobnej příběh viděl? Tady je rozdíl akorát v tom, že se děj odehrává ve vesmíru. Vzhledem k tomu, že v tom hraje Sean Connery a od režiséra jsem znal film Kozoroh 1, čekal jsem přecejenom nějaký trochu "inteligentní" sci-fi ve stylu třeba Blade Runnera. Ale scénář je spíš z kategorie akční béčko. Jenže zároveň to ani neni vyloženě nějaká akční zábava, kde by byl hláškující hlavní hrdina, kterej za sebou nechává hromady mrtvol a kaluže krve. Prostě je to takový nemastný, neslaný, ani ryba, ani rak. Nutno dodat, že si teda filmaři celkem slušně vyhráli s nejrůznějšíma kulisama a dekoracema a ta základna vypadala fakt hodně vymakaně. O to víc zamrzí, že se při natáčení nikdo nezamyslel nad různejma blbostma typu, že třeba chvíli je na tý planetě normální gravitace, chvíli téměř beztížnej stav, pak je v tom beztížnym stavu najednou hroznej problém vyšplhat na římsu a podobně... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicka nudna kriminalka odohravajuca sa v sci-fi kulisach na vesmirnej rafinerii. Pripad vrazd, ktory sa vysetruje je dost nezaujimavy. Connery tu ako vysetrovatel nema prilezitost cokolvek zaujimave predviest. Rovnako ako zvysok hercov, ktory ani nestoja za rec. Jedine co sa mi pacilo, boli vsetky tie nadherne vesmirne miniatury celej stanice a zaroven solidne prepracovane interiery. Technicka stranka je proste aj po rokoch super. Az som si pomyslel, ze je jej skoda na tak nudny film. 3/10. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (3)

  • Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films - Saturn ´82 (USA): - Cena pro nejlepší herečku ve vedlejší roli (Frances Sternhagen). (Terva)

Reklama

Reklama