Reklama

Reklama

Outland

  • Česko Třetí měsíc Jupitera (více)
Trailer

Obsahy(1)

Policista ONiel (S.Connery) je poslán do pracovní kolonie na jednom z měsíců Jupitera, kde jsou hlášeny násilné smrti horníků. V těle obětí byla vždy nalezena smrtící droga. Šéf základny moc vstřícný není, a tak se ONiel musí na vlastní pěst vydat po stopě drogových překupníků. Stává se však terčem najatých vrahů… (pfa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

lamps 

všechny recenze uživatele

V pravé poledne (1952) vsazené do vesmírných kulis alá Vetřelec, se Seanem Connerym v hlavní roli? Okey, beru všemi deseti. Námět fajn, Connery jakbysmet a o Jerrym Goldsmithovi ani nemluvě, ale Hyams coby scénárista příliš nezaujal a nepřináší ve více jak sto minutách takřka nic, co by stálo za zapamatování a dlouhodobě přetrvalo - nechci tomu určitě křivdit, audiovizuálně se jedná o prvoligový sci-fi zářez a atmosféra v druhé půli funguje možná ještě lépe než u zmíněného westernu (který moc v lásce nemám), ovšem kazí to neúměrně jednoduchý příběh a slabé zobrazení záporáckého syndikátu. Ale pravda, něco přeci jen přetrvalo - pikantní výbuchy hlaviček ve smrtelné atmosféře, později upgradované ve slavném Total Recall... 60% ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Jedno z těch lepších béček, se kterými se v sedmdesátých a osmdesátých letech snažila Evropa vyrovnat Americe. Outland skončil v průměru nikoliv kvůli Connerymu, který se vyrovná Cooperovi v High Noon, ale díky nepropracovanému scénáři. Nestačí si u stolu říci, že oni se porvou ve skafandrech, a bude to strašně "cool", ale je potřeba to celé vymyslet do detailů. A do toho se Hyamsovi moc nechtělo. A tak pušky duní ve vesmíru jako na Zemi... ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Škoda tej rutinérskosti, ktorá film posúva do šedého priemeru až podpriemeru. Nechápem ako to ten Hyams robí, že dokáže natočiť slušný sci-fi akčniak (TIMECOP), atmosferický sci-fi horor (RELIC) i vesmírne dobrodružstvo (2010: DRUHÁ VESMÍRNA ODYSEA) ale keď to má zmiešať dokopy, je z toho nezáživný (i keď miestami sympatický) blivajz. Chápem, že išlo o jeden z jeho prvých filmov, ale keď to porovnám napr. s Emmerichovým MESIACOM 44, je Outland ozaj málo zábavný. Ale pevne verím v remake, lebo na tejto kostre by sa dal natočiť výborný adrenalínový sci-fi akčnák... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela povedené sci-fi, kdy se ukazuje, že v 70. a 80. letech se prostě dařilo využívat uzavřené prostory vesmírných lodí a planetárních stanic k tomu, aby se obávaly nejen postavy, ale i divák. Všechno je tak krásně depresivní, a přitom je možné tu vést akční film, který dovede místy opravdu strhnout. Sean Connery zase válí. ()

Bauer odpad!

všechny recenze uživatele

Takže, policista na jednom z měsíců Jupitera řeší divné a znepokojující smrti horníků. Docela zajímavý nápad, ale zpracování je příšerné! Už dlouho jsem neviděl něco takhle příšerného, jako je tento snímek. Peter Hyams natočil pár snímku, které mně opravdu baví. Ovšem, na Outland koukat po deváté hodině večerní, tak myslím, že bych usnul. Koukal jsem na to v sobotu odpoledne a zhruba po 30 minutách mi začala padat hlava a chtělo se mi silně spát. Udělal jsem si litr kafe a dokoukal jsem to s výsledkem, že jde o ztrátu času. Pro mně osobně je to jeden z nejhorších filmů, co jsem kdy viděl. Zařadím ho do TOP10 nejhorších filmů. Větší nudu jsem nezažil! A to, že tam Sean Connery pobíhá s brokovnicí to nezachrání. A co je smutné je, že ani je účást ten film nezachrání před odpadem, což je mi líto, protože Conneryho mám rád a je to skvělý herec. Roli v této kravině neměl brát!!! Totální odpad, který nechci nikdy víc vidět a ani o tom slyšet!!! ()

Galerie (54)

Zajímavosti (3)

  • Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films - Saturn ´82 (USA): - Cena pro nejlepší herečku ve vedlejší roli (Frances Sternhagen). (Terva)

Reklama

Reklama