Reklama

Reklama

I Spit on Your Grave III: Vengeance Is Mine

  • USA I Spit on Your Grave III (více)

Nakoľko sa chce Jennifer Hills (Sarah Butler) raz a navždy preniesť cez krutosti, ktoré jej spôsobila skupinka idiotov na čele s mestským šerifom, rozhodne sa zmeniť identitu. Pod menom Angela sa presťahuje do nového mesta, v ktorom začína pracovať v Call Centre, navštevovať psychológa a pravidelne podstupovať skupinovú terapiu s ľuďmi s podobným osudom. K zbaveniu sa vidín či predstáv z minulosti, ktoré ju neustále prenasledujú, jej však začne napomáhať až nečakané stretnutie s mladou Marlou (Jennifer Landon). Tá ju začne zbavovať frustrácie špecifickou "zábavou": trestaním mužov, páchajúcich obdobné skutky, akými sa dopustili voči nej samotnej. "Obete" pre svoje hrádky nahádzajú počas samotných sedení, kde sa im vďaka poznačeným ľudom dostáva inšpirácie viac než dosť. Všetko z veľkej časti prebieha podľa plánu až do okamihu, kedy je Marla zavraždená. Táto udalosť spúšťa v Jennifer, alias Angele, pocit hnevu, ktorý si niektorí jednotlivci škaredo odskáču! Pomsta je totiž jediný pud, ktorý ju poháňa vpred. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (110)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jednička byla neatmosferická kravina úplně o ničem, která mě nechala úplně chladným a od originálu se lišila jen časem, jinak ten hrozný režisérský neum v ní zůstal.Dvojka byla klasicky natočená v Bulhrasku jako DVD ''hit'' parazituící na ''slavné'' značce, o to větším paradoxem byla její nesporná kvalita, kterou jsem ocenil 4*.Bohužel sme se vrátili zpátky do USA, vzali tu stejnou, ošklivou a nudnou slepici z jedničky a natočili jsme užvatlanou psychologickou krávovinu.Když uděláte z hlavní hrdinky obět, když je jí divákovi líto, když fungují emoce, tak je to správné, ale když uděláte z oběti nesnesitelnou krávu, s níž by nesoucítil ani teplý jednorožec, je něco špatně.Bylo mi úplně u řitního otvoru, jestli jí ta dvoumetrová gorila umlátí nebo né, doufal jsem, že jó.Nechápu, že místy to mělo opravdu výtečnou porci násilí a umělo to zabavit, ale z nějakého důvodu prostě režisér dal víc na psychologii, než na pomstu a já se ptám...to někoho u takovýho filmu vážně zajímá?O to větší škoda to, když vidíte poslední scénu na chodbě, která je dynamická a brutální...kdyby takhle vypadal celej film...mohla to bejt snad i kultovka, ale takhle tu máme jen další potenciál spláchnutý v choré mysli neumětelského režiséra.35%. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Chvílemi solidní zářez do série ISOYG, chvílemi se to zvrhne do strašnýho bahna (kolega v práci, všichni ti náhodně potkaní týpci, snaha o filosofický přesah filmu apod.). Pokud by se film držel tý úvodní myšlenky, že znásilněný ženský se sdružujou na terapiích a jsou pěkně naštvaný, mohlo to být dost slušný. Takhle je to na půl cesty a to se u trojky neodpouští. Scéna v uličce "a teď od špičky, krásko" patří k těm nejlepším. ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Velký plus za herečku z jedničky a tím pádem i volný pokračování. Asi by bylo zvláštní, kdyby se jí stalo něco podobnýho znovu, tak to pojali formou pomoci v nesnázích. A to celkem sympatickým způsobem, protože to mělo hlavu a patu. Alespoň mi to tak v průběhu přišlo. Pomsty relativně nepříjemně na úrovni, samozřejmě s čím kdo zachází... A nakonec aby toho nebylo málo tak vytasili zvrat, kterej možná málokdo čekal. Já vlastně ani teď nevím, jak to všechno bylo. Ale za mě o třídu lepší než dvojka. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Jennifer Hills (Sarah Butler) si po tom, čo bola znásilnená, ale polícia ju ignorovala, mení meno na Angela a nájde si prácu v Call Centre. Naďalej však trpí predstavami znásilnenia, má ťažké nočné mory a jej dôvera k mužom je na bode mrazu. Aby sa s jej traumatickými skúsenosťami vyrovnala, začne navštevovať skupinu, v ktorej sa stretávajú znásilnené ženy. Keď si uvedomí, že väčšina znásilnení je justíciou prehliadaná, rozhodne sa vziať pomstu do vlastných rúk. Začína sa krvavá pomsta znásilnenej ženy, z ktorej žiaden násilník nevyviazne živý. - Pre väčšinu ludí to skončilo ako sklamanie, ale mne to úplne stačilo, aj keď na 1 alebo 2 to zďaleka nemá, ale na hororovej scéne sa podarená trilógia len tak nevidí. Tento diel sa na intenzitu znásilnení už tak velmi nezameriava. Mne sa tá rozdielnosť ale páčila, aj keď tie vraždy sú také jednotvárne. Páčilo sa mi, že to celé nebolo len o Jennifer, pretože Sarah sa za tých 5 rokov zmenila a už mi neprišla taká sympatická ako v jednotke. Viacero pohladov na znásilnenie sa mi tiež páčilo. Gore a krv sa mi celkom páčili, aj keď ich väčšina ludí bude považovať za dosť amatérske. Velmi sa mi nepáčilo to, že pozadie príbehu bolo rozohrané na niekolko strán, a tak mi to občas pripadalo trochu mätúce. Osobne to vôbec nepovažujem za zlý horor, ale myslím si, že mnoho ludí tento horor odsúdilo ešte predtým, ako ho vôbec videli, a tak sa to zrejme odrazí aj na miestnom hodnotení. + herečka z I Spit on Your Grave ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když v roce 2010 vznikl remake původního filmu, byl jsem velice mile překvapený jak to režisér Monroe zvládl natočit a hlavně se mi líbil výkon Sarah Butler. Ani dvojka nebyla vyloženě špatná, přestože tu hrála jiná herečka a výrazně se změnilo prostředí. Náplň filmu však zůstala stejná a to se mi na tom líbilo. Takže když jsem se dozvěděl, že bude trojka a opět se Sarah, nemohl jsem se dočkat. Bohužel se opět potvrdilo, že v roce 2015 se urodilo opravdu málo opravdu dobrých hororových filmů (přestože jich bylo natočeno několik desítek) a tenhle mezi ně určitě nepatří. Nejde sice vyloženě o propadák, ale nejen dle mého názoru je to naprosto zbytečné pokračování a nejhorší díl celé této série. Hodně dlouho jsem musel překousávat zklamání (obdobné jako u poslední Lidské stonožky), než jsem se odhodlal k napsání několika řádků. Bohužel se na kvalitě tohoto filmu hodně podepsala změna režiséra a hlavně fakt, že scénář byl o hodně slabší než tomu bylo minule. Ono už se přece jenom toho nedá vymyslet moc nového (v této sérii, protože po páté by už by to diváky asi moc nebavilo). Přiznám se, že já patřím k těm, které flashbacky z minulosti docela potěšili, protože alespoň vylepšili atmosféru a bylo dobré zavzpomínat na staré dobré časy (tedy pro hlavní hrdinku asi ne…). Jenže tím se jen snažil režisér zamaskovat svou vlastní neschopnost, vytvořit si svou vlastní. Nové pasáže totiž většinou postrádaly potřebnou šťávu. Dalo se v nich cítit záchvěvy napětí, ale měl jsem prostě problém opět soucítit s hlavní hrdinkou. Protože tentokrát mi spíše lezlo její chování na nervy. I ona však měla několik světlejších okamžiků (viz kastrace, či řitní průzkum…). Jenže obdobných scén tu bylo jako šafránu a ani gore nepatřilo mezi nejzdařilejší. 40% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • To, co často prožívá hlavní postava (představy vražd), je označováno jako denní snění, což je psychologický termín popisující představy a fantazie ve bdělém stavu v reálném prostředí a čase. (TwilightAC)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v kalifornskom meste Los Angeles. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama