Reklama

Reklama

Plivu na váš hrob

  • USA I Spit on Your Grave (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jennifer Hills (Sarah Butler) kvůli práci na své nové knize odjede z města na venkov, aby ji od psaní nic nerozptylovalo. Tamější obyvatelé ale na nikoho z města nejsou zvědaví. Jednoho večera se rozhodnou ji tak trochu vystrašit. Od pouhého záměru zničit její knihu a vyděsit ji k smrti se tato jejich lekce, kterou si na městskou slečinku připravili, změní v brutální útok zahrnující bolestivé mučení a znásilňování. Navzdory očekávání všech, Jennifer přežila. A v hlavě má myšlenku jen na jednu jedinou věc - pomstít se. Remake kontroverzního stejnojmenného hororu z roku 1978, který byl pro svou brutalitu v řadě zemí na několik let zakázán. (nightevan)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (818)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený remake stejnojmenného hororu z roku 1978. Musím řict, že taková kvalita se u hororů typu R&R jen tak nevidí. První část filmu (rape) zachycuje mladou kočičku (přijemně koukatelnou Sarah Butler), jak po cestě na kamsi pro mě nepochopitelnou lesní milionářskou chatu, potkává na benzince skupinku venkovských vidláků, které stihne setřít. To se jí nevyplatí, jelikož jí "zpříjemní" pobyt způsobem, který zřejmě nemá cenu rozebírat. Náhle se ocitneme ve druhé polovině filmu, kde karta obrátí a z oběti se stane NEMILOSRDNÝ lovec. No není to pěkný. :) Jednoznáčně plný počet a doporučení Posledního domu nalevo. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Myslím si že po tomto brutálním flicku, titulní hrdinku možná budete nenávidět ještě víc než tu pětici zasraných šmejdů (z niž jeden byl slabomyslný). Slabší dvojnásobný rape (v originálu bych řekl že je daleko lepší) bez pořádné nahoty, za to s více dramatickými vložkami (předtím v chatě; zuby, pistole, láhev, perfektní hraní na nervy), ale o to více překvapivě explicitní a grafické revenge, při kterém vám doslova tuhne krev v žilách a stahují se křečí třísla, bohužel jsem toho názoru že to všechno působilo značně samoúčelně a režisér a scénárista si tu jednoduše zvedal ego. Tak hlavě že to uspokojilo titulní hrdinku (která hrát roli původně nechtěla, měla k ní odpor, stejně tak jako k jiným hrůzným filmům). Mno, nakonec si ji evidentně užívá, ale předtím ona nám skoro nic neukáže a její divné chování během těch dvou znásilnění vůbec nedokáži pochopit. Kultovní verze z roku '78 byla stále v některých ohledech lepší (snad i sympatičtější?) od začátku až do konce jasnější a zbytečně nekomplikovaná, scénář byl přeci jen trochu jiný, tento film mohl mít v pohodě 80. minut, to natahování bylo podle mě nesmyslné. Navíc ta poslední scéna s poldou, jak ona ho dostala do takové pozice a jak ho vůbec odzbrojila:-)? Film měl spoustu hluchých a nesmyslných a nelogických pasáží (s typickými otázkami typu proč?, Proč ona skočila do vody po druhém znásilnění? Ze zoufalství, chtěla tak ukončit svůj život, nebo to měla dopředu nějak připravené? Kde ona vyplavala? Kde ona sehnala oblečení a jídlo a potřebné nástroje k pomstě? atd, atd) ale jako novodobý totálně zvrácený, špinavý, odporný a šokující exploitation celkem ušel, i když bych mu s chutí dal i odpad! Abych to nějak shrnul, místy opravdu velmi rušivý film, atmosféra alespoň ze začátku v opuštěné chatě na venkově je dobrá a předznamenává něco velkého, kdo z vás by se tam do těch končin, bez doprovodu jen tak sám vydal, setrvával zde, dokonce přes všechny ty rušivé elementy a kór pak samotná slabá žena), ale zároveň je film hodně nudný a nesmyslný jak jsem už psal, brutální sadistické násilí působí samoúčelně ale je vynalézavé to se musí uznat. Film, které některé bude bavit a užijí si ho, některé bude šokovat a zavrhnou jej (feministkám nedoporučuji!), tak už to ale chodí, každopádně to stále beru jak dobře vydělat na historii a jménu. Teď už čekám jen na cover poslední z velkých "rape and revenge" kultů "Thriller - en grym film", kde jsem titulní hrdince skutečně fandil! ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

"It´s date night..." Krásny príklad, že niektoré staršie filmy si oživenie zaslúžia. A možno dopadne lepšie ako originál. Takých prípadov sa nájde mnoho, no vždy musia na niečom stavať. U I spit on your grave, remaku kontroverzného brutálneho rape&revenge hororu, je to hlavne kvalitnejší scenár, lepšie budovanie atmosféry, citeľne drvivejší dopad a monštrózna dávka surovej brutality, ktorú Jennifer Hills aplikuje s nevídanou eleganciou a gráciou. Poučkový príklad sladkej pomsty pod taktovkou rozporuplného Stevena R. Monroa. Sarah Butler však predsa len postráda trochu z krásy Camille Keaton, a pôvodný Matthew bol lepší. Remake je však znateľne lepší film. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Klíčová otázka samozřejmě zní, v čem je vlastně největší rozdíl mezi předlouhou a tímhle remakem. Největší rozdíl je v tom, že záporáci tady mají videokameru, takže některé záběry jsou zřetelně amatérské a zbylé ryze profesionální, kdežto v 1978 to bylo amatérský celý sakumprdum. Oproti starším exploitationům ze 70tých let, který se pyšnily 16kovým dokumentárním lookem a spartánskými natáčecími podmínkami, jsou ty dnešní zcela profesionální. Ty důvody k tomu jsou dva. Jednak se na netu povaluje tuna všemožných grafických násilných obsahů zachycených amatéry, druhak dnes, kdy si může každý opatřit kameru a zvukové nahrávací studio, existuje kvanta nadšených filmařů, který točí podobně, jako se točilo v 70kách. Kdokoliv chce dneska dát dohromady exploitation, musí se logicky od obou těchto skupin odlišit řemeslnou precizitou. S tím dost úzce souvisí, (-spoiler-) že hrdinka se mstí stejným způsobem, jakým jí bylo ublíženo, takže ass-man dostane nabrokováno zezadu atp., nicméně co je zajímavé, pořízek s kamerou (de facto personifikovaný Meir Zarchi - v 70kách za kamerou, tady před ní) přijde o své oči. Kamera byla odjakživa chápána metaforicky coby oko. Hrdinka jinými slovy ničí 16mm oko a nechává jen to profesionální, skoro až digitální, v postprodukci vyžehlený. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Stuart Morse .. V první půlce strašně blbej a logicky prázdnej film. A o to větší potěšení nastává v půlce druhé. Musím na to pořád myslet, že by tu obhajitelnost revenge činů chtělo zpracovat jinak (nejen slepě a blbě, jako v sedmdesátých letech, prej). 50%. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (26)

  • Louisiana má namiesto okresov tzv. farnosti, takže tu nie je žiadny okresný šerif. (Pat.Ko)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 93. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • V původně zamýšlené verzi scénáře měla Jennifer (Sarah Butler) do chaty přijet se svým psem. Ten byl ale na poslední chvíli ze scénáře vyškrtnut, jelikož by najmutí takto vycvičeného psa přesáhlo původní rozpočet. (Conspi)

Reklama

Reklama