Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pekárkův první výjezd na Západ. Digitálky, bouráky a vídeňský Mexiko plac. Ale i tam musí plnit úkoly StB. Někde mezi natáčením pořadů Sejdeme se na Vlachovce a reportáže z JZD Slušovice dojde k zásadnímu otřesu. Postupně ho opustí matka, syn i druhá manželka. Revoluce. Estébáci převlékají kabáty a agent Volha je rázem postradatelný. Ale i pro něho má společnost nové uplatnění. Tři auta, dvě barevné televize a stabilní zaměstnání přece nemůže být prohra. Jak říká Standa: „Kdo tohle má?“ (Česká televize)

(více)

Recenze (47)

angel74 

všechny recenze uživatele

Ani přes záblesky humoru a nadsázky se na to nekouká vůbec dobře. Ale proč? Především proto, že totalita dokáže člověka zlomit, vzít mu veškerou důstojnost a odstranit jakýkoliv odpor. To je zde náležitě ukázáno na postavě produkčního Horáčka, jehož skvěle hraje Tomáš Jeřábek. Bohužel však mezi námi žijí i ziskuchtiví pokřivenci, k nimž bezpochyby patří hlavní antihrdina Pekárek v až nechutně přesvědčivém podání Kryštofa Hádka, kteří v podstatě jakýkoliv politický systém umí využít k maximalizaci svého vlastního užitku. Závěrečná epizoda seriálu Volha působí nebývale depresivně, jelikož z ní jasně vyplývá, že bezskrupulózních šmelinářů a hamižných prospěchářů se ani osvobozující sametovou revolucí nemáme šanci zbavit. Jinak se téměř ve všem ztotožňuji s všeříkající recenzí Big Beara. (90%) ()

vasosak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hrozně rád bych viděl rozpracovaný ty porevoluční změny jednotlivých postav. Bylo to vzatý hodně zrychleně. Je to ale extrémně zajímavá látka. Přemýšlím, jestli nějakej českej film/seriál tohle nabízí. Zatím jsem to vždy viděl jenom takhle zkratkovitě naznačený. Každopádně, závěrečnej díl byl skvěle udělanej, dějově občas možná vyhnanej do extrému. Ale jinak tleskám. ()

Reklama

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice dobrý díl, porevoluční realita byla dost přesná. Z uvědomělých soudruhů (redaktor Zajíček - L.Příkazký) byli ti největší revolucionáři, z estébáků majitelé SBA=soukromých bezpečnost.agentur atakdále . Tenhle díl taky 5 * , ale jen 72 %, víc % nedám, kvůli degradaci laciným pornem, bylo ho tam zbytečně moc . ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To chce klid a nohy v teple. Poslední nakládačka, poslední udání a je zde listopad 89. Tipoval jsem, že Standa bude taxikářem. Tři auta, dvě barevné televize. Kdo z vás to má. Ale po...ný život má hodně lidí, nejen Pekárek. Jenže on asi ani ty změny nepochopil. Převlékání kabátů, placky OF, seznamy, černá bunda. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Abych to shrnula. Kdyby to Jan Pachl nepřehnal, mohl to být zajímavý seriál. Tohle nebyla realita té doby, ale karikatura velkých rozměrů. Mám ráda černobílé filmy, ale ne černobílé charaktery. Postava Pekárka na mě působila ploše, nevšimla jsem si ničeho, co by na něm bylo lidského. Nefungoval jako syn, manžel ani otec. A přitažlivý pro ženy? Čím? Zastydlý dementní puberťák i v poslední epizodě. Komu by asi mohl imponovat? Jeho matka během čtyř epizod nejeví žádný zájem o vnoučata a najednou se ukáže, že jim našetřila peníze. Jediná zajímavá postava v podání Tomáše Jeřábka umírá na infarkt zrovna ve chvíli, kdy se mluví o jeho vstupu do strany. Poučování syna, jak by to měl umět se ženami, to už byl vrchol trapnosti. A chlapec přiznává, že je gay a zahazuje před domem knihu Škvoreckého, do které téměř negramotný Pekárek napsal věnování. Směšné. Souložení v pracovní době, nejlépe na stole u okna, trapné opakující se hlášky a vtipy, zvracení zrovna u sochy Lenina a další "perly". Brala bych rozporuplné chybující postavy, ovšem ne toto. Škoda. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Hned na začátku jedou hrdinové do Vídně v hnědé Škodě 1203, provedení mikrobus, tedy s okny až dozadu. Nicméně v rámci dobových záběrů se (vcelku omluvitelně) podařilo najít jen dobový záběr také hnědé Škody 1203 s logem ČST, leč vzadu bez oken, jen tam má oplechované otvory. (JSy)
  • Záběry z vídeňského Mexikoplatzu, které se objeví v posledním dílu, se natáčely v pražské ulici V kotcích. (hurik)
  • Slečna, kterou si Pekárek (Kryštof Hádek) na Vlachovce zatáhne do sudu, je Petra Dubská, hvězda filmů pro dospělé s uměleckým jménem Krystal Swift. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama