Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká výpravná česko-slovenská pohádka o dvou krásných princeznách, bohatém nápadníkovi a chudém zamilovaném mládenci... Princezna Diana (K. Kanátová) se má provdat za vévodu Filipa (J. Dobrík), se kterým je odmalička zasnoubená, ale nikdy ho osobně nepoznala. Její otec (P. Višňovský) je přesvědčený, že Filip bude pro Dianu vhodným ženichem a oporou. Jeho dcera má však pochybnosti a chce zjistit, jestli bude láska vévody k ní opravdu upřímná a jestli s ním bude šťastná. V předvečer jeho příjezdu se princezna tajně vydá na jarmark a využije náhodné nabídky tajemného kouzelníka (I. Romančík), který slibuje odpověď na otázky o její budoucnosti. Diana vypije jeho zázračný elixír, ale až na zámku se zděšením zjistí, že jí narostl ošklivý nos, který proměnil její dosud krásnou tvář. Diana se nechce nikomu ukázat, ani otci, ani Filipovi. V přestrojení za obyčejné děvče uteče ze zámku, aby co nejdříve našla kouzelníka a získala zpět svoji podobu. Musí se vydat až do sousedního království, kde vládne král Ĺudovít (M. Noga), jeho krásná dcera, princezna Adéla (P. Šimberová) a svérázná babička královna (I. Janžurová). Nahlédne do voňavé dílny, a také zjistí, že v lidech se skrývá i zloba. Potká lidi dobré i zlé, ale hlavně se přesvědčí, že její nos je vlastně zázračný… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Tak na rozdíl od předchozích dvou letošních pohádek to nebylo trapné, mělo to dokonce něco jako děj. Bohužel i tak to zůstalo v půli cesty k dobrému filmu. Za prvé to bylo nehorázně dlouhé a pomalé v poměru k tomu, že se tam zas tak moc neudálo a za druhé, snaží se to přihodit příliš mnoho lidí na plac. Děj postrádá jakýkoli spád. Za druhé, postavy, které se mají potkat, se potkají až někdy v polovině filmu nebo ještě později a o nějakém budování vztahu se nedá moc mluvit. A navíc za třetí, ulízaný a zjevně opečovaný cápek od diora fakt není zrovna ideální pohádkový hrdina. Skoro by se mi po těch dvou předchozích bídných pokusech chtělo být velkorysý a dát slabé tři hvězdy, ale k těm tomu přece jen ještě dost chybělo. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Konečně něco, kde se nemluví jak v nádražním nonstopu. Škoda je, že příběh se v polovině trochu tříští a do konce nebylo úplně jasné, jak to bude s těma dvojicema a kdo s kým (jednu chvíli to vypadalo, že se Diana spustí i s mladým Donutilem, kterýmu naštěstí narazili na hlavu dostatečně asexuální červenej chuchvalec). Škoda je taky princezny, co při úsměvu vypadá jako kačer Donald. Naopak s povděkem kvituji konečně doopravdický exteriéry a nikoli tolkienovský vykrádačky vyrobený v komplu. Spousta pěkných lokací, nasnímaných ovšem tak fikaně, že bezpečně jsem identifikoval akorát Lednici (akorát hned na začátku ulítla soudruhům filmařům zámková dlažba na nádvoří zámku krále Artura). A moc příjemně překvapila Iva Janžurová, která v posledních letech založila svůj projev na ufňukaném dýchavičném verbálním projevu, ale tady jí to rezonuje jak zamlada. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Kdo neumí čekat, sám sobě škodí.." Jeden nemusí mít nos jak Miro Noga, aby poznal, která z letošních vánočních pohádek se povedla nejlépe.. Nelze ovšem souhlasit, že se skutečně vyplatilo počkat, protože i Zázračný nos jen dokonale naznačuje, co tvrdím už léta, že pohádkový žánr, jak (se) jej většina tuzemských tvůrců stále tvrdohlavě chápe, je zkrátka mrtvější než véháesky.. Párnického Parfém: Příběh nosu totiž doplácí - Vedle svého vnitřního boje s dabingem.. -právě na svou snahu o komplexnost a nepohádkovou nejednoduchost postav i děje, která na půdorysu pohádky zkrátka dnes již nemůže fungovat.. Jedinou cestou ze stále větší hromady hnoje se tak jeví buď animovaná forma, sebereflexivní hrátky se vzorci a klišé či nejlépe posun k fantasy.. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Koukatelná slátanina, které velmi uškodil nesourodý příběh, nejistá dějová linka a povrchnost postav. Hlavní hrdinové jaloví, bez špetky náboje, triky které moc nezapadaly. Nicméně koukat se to dalo, ale děti to nebavilo. Za mne ne tak hrozné jako Slíbená princezna, ale horší jak Pravý rytíř. Dávám 50% max a s odřenýma ušima. ()

Asenath 

všechny recenze uživatele

Sice poněkud zdlouhavá, ale ve výsledku moc hezká pohádka. Jen chvíli trvá, než se patřičně rozjede. Neobvyklá, v tom dobrém slova smyslu. Ač se mi princezna Diana zpočátku moc nezdála, časem si mě získala tím, jaká byla-totiž přátelská, laskavá, milá. A i s tím větším nosem byla pořád hezčí než Slíbená princezna.. je zajímavé, že v pohádce vystupují dvě princezny a ani jedna nepotřebuje nápravu. Vlastně obě chtějí a hledají jen jedno-lásku. A další plus za to, že princezna Adéla vypadala přesně tak, jak jsem princezny milovala jako malá: roztomilá, blonďatá, v načančaných šatech. A když jsem se na konci pohádky přiblble usmívala, bylo mi jasné, že jen na tři hvězdičky to nebude, protože jsem ji určitě neviděla naposledy. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Väčšinu vybavenia, koní, rekvizít a komparzistov zabezpečila trnavská historická spoločnosť Hector. (Plaque)
  • Natáčelo se např. na zámcích Lednice, Buchlovice, na Buchlově, v Mikulově a na Slovensku v Trnavě či hradu Smolenice či Pajštún. (rakovnik)

Reklama

Reklama