Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (586)

POMO 

všechny recenze uživatele

Ako sa mladá balerína Jennifer Lawrence zo dňa na deň najlepšou ruskou špiónkou stala, samozrejme po absolvovaní výcviku mladistvých rekruitov v eticky kontroverznom ruskom ústave “The Sex Games”. Totálne nezvládnutý pokus o atmosférický a rafinovaný cold-war thriller s romantickou linkou. Rádoby vyspelá špionážna dráma, ktorej chémia medzi ruskou agentkou a americkým agentom je píliš nijaká na to, aby si mohol dovoliť stavať výhradne na nej. Pri svojej odvážnej stopáži totiž neponúka nič iné - ani thrillerové napätie, ani akciu. Lawrence s jej detskou tváričkou je v ňom castingovým fuck-upom roku. Matthias ako jediný hrá uveriteľne, dokonca sa podobá na Putina! Hudba “inšpirovaná” Goldsmithovým Základným inštinktom má akože navádzať zvodný sexuálny tón filmu. Na nič si nehrajúci akčňák Atomic Blonde je v tomto dueli jasným víťazom. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Rudá kvočna aneb šmíruje mě Jennifer Lawrence. Stráž si prohodila s Charlize Theron. Být v obležení těchto dvou děvek, tak je ze mě Rudý volavec, neb řvu, když si mě ty holky dávají ve stereu. Pravda je taková, že Charlize je akční děvka a Jennifer je brutální děvka. Tím chci vyjádřit, že film má nemálo brutálně explicitních scén. A netrvá málo. Zdatný režisér Francis Lawrence není přímo akčním specialistou, co jsem od něj viděl bylo umně vyvedené. Dodal vizuálně pěkné balení, v němž se Jennifer dobře vyjímá, nechybí ani kontakt s erotikou. Jennifer nadlouho končí s herectvím, její film komerčně zazářil. Stále jsem si myslel, že to bude srovnatelné s Atomic Blond, jenže podobnost obou filmů je jen zdánlivá. Charlizin opus byl odlišně koncipovaný, Jennifer svůj opus utáhne na svoji auru a méně odhadnutelné tvůrčí postupy. Neshledáváte-li Jennifer dostatečně charismatickou, můžete film v klidu vynechat. Je to totiž převážně film jen o ní, jejích outfitech a špionážních spirálách. Přebujelá stopáž mně překvapivě nikterak neubírala na diváckém soustředění. Zajímavě nevšední dílo. 10/10 ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nieje to zlé a vlastne mi to prišlo aj celkom zaujímavé, len škoda, že je to také dlhé a pomalé. Francis Lawrence opäť spolupracuje s Jeninfer, ktorá tu podáva skutočne pozoruhodný výkon v tomto drsnom príbehu. Herecky je to viac než fajn, nechýbajú brutálne scény, či napínavá hudba, ale na lepší zážitok by som chcel, aby to bolo trošku rýchlejšie lebo sa to miestami dosť vlieklo. Škoda. P.S.: Áno, ta  Bratislava tam je vidno. Oblúbeny soundtrack: Didn't I Do Well! 60% - 3* ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Pamatujete si na loňský Atomic Blond, který se tvářil cool, ale doplatil na svoji překombinovanost, zmatečný děj, ale měl zase solidní akční konec ? Kdyby ne, nic se neděje, tady Red Sparrow je vlastně to, čím Atomic Blonde, chtěl být, ale nebyl jím. Tenhle film, zároveň slouží jako předobraz dnešního Ruska, ve všech jeho ohledech a směrech. Co tyče příběhu, má svoje překvapení, ale neni to zmatečné a nelogické, jako u Atomic Blonde, je v mnoha ohledech jednoduší, ale přesto funguje tak jak má a výsledek splňuje svůj účel. A po dlouhé době, je zde i film, který se s ničím nepáře, znásilnění, šílený výcvik, nelidské mučení, mrtvoly se kupí na sebe a velice výrazné násilí. Které je srovnatelné, snad jen s filmy jako Cannibal Holocaust či podobně situovanými filmy, ale zatím co Kanibalů, to je změť všeho možného, aniž by to dávalo smysl, zde je vlastně ukázáno jak pracují takzvaní "diplomaté" na Ruských Ambasádách a jak operují v cizích zemích. Ale za pochvalu stojí i herečka Jennifer Lawrence, která do všech věcí šla na plno, konečně se někam, po herecká stránce dostává. Však i ostatní herci stojí za to, mocný Matthias Schoenaerts, ňouma Joel Edgerton a neskutečně charismatický Jeremy Irons. A ten soundtrack, byl fakt něco, celému filmu dodává divadelní nádech. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Mám nějaký problém s Jennifer.. Nevím proč, ale přijde mi, že ve všech rolích je stejná a tak trochu namyšlená.. Jinak bych tomu filmu možná věřila i více a více by mě bavil. Líbilo se mi, že člověk celou dobu nevěděl, na kterou stranu tedy opravdu hraje :o) A i přes dlouhou stopáž, se člověk prakticky nenudil. Možná by druhá projekce pomohla pro lepší dojem, ale nějak nemám potřebu to znovu vidět. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (37)

  • Ruské postavy hrajú americkí, britskí, belgickí, holandskí, nemeckí, ukrajinskí a poľskí herci. Hlavnú americkú postavu vo filme (Nate Nash), hrá austrálsky herec Joel Edgerton. (Astonko)
  • Cca v čase 01:13:00 při rozhovoru Dominiky Egorovove (Jennifer Lawrence) s jejím strýčkem Ivanem Vladimirovičem Egorovem (Matthias Schoenaerts) v jejím dočasném bytě se ve střizích mění poloha vlasů a hlavy Dominiky. (Globus_Jirka)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama