Reklama

Reklama

Temný Kraj

(seriál)
  • Slovensko Temný Kraj
Česko, (2017–2019)

Režie:

Jitka Bártů

Hudba:

Robert Jíša

Hrají:

Lukáš Vaculík, Kristýna Badinková Nováková, Jan Teplý ml., Karel Zima, Martin Trnavský, Saša Rašilov nejml., Tereza Kostková, Jan Novotný (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Odborník na sériové vraždy Petr Kraj se ve svém zdravotním volnu na malebném venkově dostává společně s nalezeným psem a nezkušenou trojicí okresních policajtů k vyšetřování šesti případů sériových vražd, ve kterých ožívá stejně temné zlo jako ze starých pověstí a strašidelných legend.
Pražský elitní kriminalista z oddělení vražd Petr Kraj dává ze zdravotních důvodů sbohem velkoměstu a usazuje se na chátrající faře po svém strýci v malebném kraji opředeném strašidelnými legendami a pověstmi. Na zdánlivě poklidném venkově si ale připadá opuštěný stejně jako osamělý strom za vesnicí, ke kterému ho vážou vzpomínky z dětství. Jeho návrat ke kořenům není v žádném ohledu snadný, ale postupně také propadne nostalgické atmosféře a tajemné malebnosti venkova. Navíc potkává i nové kolegy z okresního oddělení, kteří se díky němu dostanou k vyšetřování spletitých případů sériových vražd a získají příležitost k profesnímu i osobnímu růstu. Plachá Naďa Hamplová, snaživý Vojta Coufal a bodrý Pepa Sláma se vyznají v temných zákoutích svérázného kraje a jsou Petrovi těmi nejlepšími parťáky při objasňování zločinů a oporou ve chvílích, kdy všem nemilosrdně ubíhá drahocenný čas... (TV Prima)

(více)

Recenze (167)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Lukáše Vaculíka mám radá, ale nechápu, proč vlezl zrovna sem, do tohoto nového městečka Midsomer a řeší zde jeho vraždy. Proč mám pocit, že se seriál natáčel ve Středních Čechách a ne někde na severu republiky? Já se toho dojmu nedokážu zbavit. Lidové pověsti jsou zde úplně zbytečné, nicméně, chápu ten policajtův koníček. Každý máme něco, v čem se realizujeme, co nás baví a naplňuje. Vadilo mi rozdělovaní příběhu na dva díly. To mělo být jako originální? Neokoukané tváře byly moc dobrý tah. Jednotlivé případy jsou jistě zajímavé. Vycházejí určitě z těch skutečných, ale jejich zpracování působí poněkud ospale a nudně. Lukáš Vaculík mi na Petra Kraje pěkně sednul. Zbytek je ale bohužel spíše do počtu. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Seriál má potenci, ale je odbytý. 1) Vyšetřování všech případů probíhá vždy podle stejného schématu. První hodinu může divák klidně vypustit, podezřelí jsou nevinní. Až ke konci se objeví pachatel - většinou podle pravidla deus ex machina._____ 2) Policejní postavy jsou více karikatury než skutečné postavy - k práci nepříliš tečná (netečná) šéfová, na nervy jdoucí salámista a snaživý frajírek._____ 3) Linka Kraj - zvěrolékařka - její manžel neuspokojí asi nikoho._____ 4) A tak mě nejvíce zaujal již 41letý Jan Teplý ml. (snaživý policista Coufal), který ve svých džínách a ve své roli na mě působil neobyčejně sexy a tuším, že labrador Egon, kterého bych chtěl domů._____ 5) 28.10.2019. Druhá řada je ještě horší. Nudná, neskutečně pomalá, samé klišé, opakuje stále těch pár zajímavých nápadů z dřívějška. 1* ()

Reklama

Metal Lord 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem tomu při prezentaci dával šanci....při propagaci to vypadalo na takovou českou verzi kriminalisty se psem.....jenže v reálu ten pes tam je jen pro reklamu, ve skutečnosti je v seriálu jako mazlíček, který se do případů nějak nezapojuje. Namísto toho vidíme to, jak komisař opravuje rozpadlou barabiznu. A vůbec tomu nepřidává to, že jsou případy roztahány vždy na dva díly...jako 2 a 1/2 hodiny sledovat případ? to i Columbo měl vyřešeno rychlejc.... ()

blekekeke 

všechny recenze uživatele

V prvním díle jedna věta. Vražda, tady u nás? A pak to byl jeden sériový vrah za druhým ... a k tomu jim hrála hudba jak z kovbojky. A navrch jedna neuvěřitelnější postava za druhou ... v ještě neuvěřitelnějších příbězích. Ani ty "Stodolovi" na to neměli. Takže nakonec z toho nejlépe vybruslil Egon a Jan Novotný. ()

DeDanu 

všechny recenze uživatele

Pomalé sice, ale vůbec ne špatné. Nebo docela dobřé, ale dosti pomalé. (Uháčkovala jsem šálu a neuteklo ani jedno očko:-))) Některé věci dosti humorné ( např.Pepa píše v zimě svou knihu na nezateplené půdě. Jeho přestavitel na můj vkus dost přehrává. Telenovelní linka Krajova syna.) Za Egona jedna hvězda navíc :-)) ()

Galerie (323)

Zajímavosti (33)

  • V čase 27:31 se ve větě na dataprojektoru za Petrem Krajem (Lukáš Vaculík) vyskytuje pravopisná chyba, kdy před spojkou „že“ chybí čárka. (David7)
  • Temný venkovský kraj se nachází poblíž Prahy, protože fara, kam se Petr Kraj (Lukáš Vaculík) nastěhoval, stojí u kostela v obci Konojedy na Praze-východ, jižně od Kostelce nad Černými lesy. Vesnice Břeh jsou tedy ve skutečnosti Konojedy. (rakovnik)
  • Aby si tvůrci seriálu byli jisti, že se jejich příběhy podobají realitě, povolali na pomoc kriminalistu Josefa Lottese, který vyšetřoval více než tisíc vražd. (rakovnik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno