Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ruth (Melanie Lynskey), deprimovaná zdravotní asistentka, se vrací z práce a nachází psí exkrementy na trávníku před svým domem, který byl vyloupen. Zloději odnesli stříbrné příbory a notebook. Ruth ztrácí víru v policii a trochu i v lidstvo jako takové. Začíná své vlastní vyšetřování a spojuje síly s nevyzpytatelným sousedem Tonym (Elijah Wood). Když lokalizují její ukradený notebook, sledují jeho signál do zásilkového skladu a to je dovede až ke skupince otrlých zločinců a nebezpečnému, bizarnímu podsvětí... (mac000)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (90)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Další z řady nezávislých filmů s podivnými postavami v hlavní roli. V tomto případě se ale naštěstí nejedná o otrocké následování příběhové formule daného žánru a tvůrci si pro nás přichystali akčnější a brutálnější variaci, ve které hrdinové vezmou věci do svých rukou a která dokáže pobavit i napnout a funguje nejen jako charakterová studie, ale také jako povedené dobrodružství, kterého se rádi zúčastníte. ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Povedená prvotina Macona Blaira. Nabité zkušenosti ze spolupráce s Jeremy Saulnierem na Blue Ruin a Green Room tady využívá naplno a přidává k nim svojí ingredienci v podobě černého humoru. To že Blair a Saulnier jsou velcí přátelé je známá věc a tak se není čemu divit, že je ten Saulnier z toho trochu cítit i přesto, že s filmem nemá nic moc společného. Otázkou je jestli z těch kolejí dokázal Blair dostatečně odbočit a udělat z toho "svůj" film. Odpověď je tak napůl ano, napůl ne. Kvalita se tomu ovšem zapřít nedá a Blair dokazuje, že když z herectví přesedlá k režii vůbec nikomu to vadit nebude. Melanie Lynskey, která v roli ustrašené mstitelky překvapivě funguje se vydává spolu se side-kickerem v podání Elijaha Wooda na odplatnou jízdu za zloději, kteří ji vykradli dům. Vcelku jednoduchá zápletka ve skvělém satirickém hávu, reflektuje dnešní společnost a pokud nemáte rádi lidi tenhle film si opravdu užijete. Snímek je svižný a příjemně plyne, navíc ho provází povedená detektivní zápletka, která v průběhu filmu nepřestává překvapovat a finále je přímo vynikající a naprosto nepředvídatelné. Všechny postavy jsou zvláštní podivíni, všechny situace do kterých se dostanou jsou podivné a to je na filmu asi to nejlepší, jeho umění neustále překvapovat. Macon Blair jde určitě do hledáčku a jsem zvědav s čím se vytasí příště. 78% ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Začátek sem prožíval stejně jak chuť si vůbec pustit tenhle film.Navíc dost nesympatický obsazení , a na další prosranej čas u filmu bylo zaděláno.Po dvaceti minutách se to ovšem začalo stáčet směrem k napětí,ruku v ruce s tim přišla i větší kvalita.No a konec byl slušnej masakr.Nakonec se z toho vyklubal ,s ohledem na použitej materiál,vcelku koukatelnej filmek.60%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nepočítal s tím, že by mi film dokázal vyčarovat doboru náladu, ale stalo se. On to totiž není ani tak thriller či krimi, jako spíš černá komedie a tak také výborně funguje. A základ je přitom tak jednoduchý. Naivní Ruth a její přitroublý soused se snaží domoci spravedlnosti tam, kde policie selhává. Že se přitom dostávají do bizarních situací, na které nejsou připraveni, je celkem nabíledni, ale Blair to podává tak, že všechny ty šílenosti, co se oboum hlavním protagonistům dějí, jsou vlastně přirozené a to mě bavilo. Všechno vrcholí v závěru drsnou cca dvacetiminutovkou, u které jsem slzel smíchy. Herecky bez výhrad a Melanie Lynskey je tady kouzelná, stejně jako baví Elijah Wood, který si sice pořád nese hobití stigma, ale už to není tak hrozné. 75% ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Hodně nemastné, neslané a ploché, co se vykreslení postav týče. Nakonec mi bylo úplně jedno, co se vlastně stane. Už název filmu je zavádějící, protože svádí k zamyšlení, že hlavní hrdinka bude řešit neutěšený stav svého života, ale ona mezitím jde po zlodějích, kteří jí ukradli počítač a stříbrné příbory. Macon Blair se pokusil nakousnout několik témat, ale žádnému se nevěnoval do hloubky. Naznačí nám, že hlavní hrdinka pochybuje o významu samotného života, ale nakonec tahle dějová linka vyšumí do prázdna. Pak nám naznačí, že by mohla navázat intimní vztah s podivným sousedem (Elijah Wood), ale po asi třech scénách i tahle odbočka nikam nevede. Nakonec tak zbývá jenom pátrání po zloději, které se nakonec totálně zvrtne, bohužel ne tím správným způsobem. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa od apríla 2016 v Portlande, štát Oregon. (chesterko)
  • Film mal svetovú premiéru na filmovom festivale Sundance 19. januára 2017. Celosvetovo bol predstavený na Netflixe 24. februára 2017. (chesterko)

Reklama

Reklama