Reklama

Reklama

Noví mutanti

  • USA The New Mutants (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rahne Sinclairová (Maisie Williams), Illyana Rasputinová (Anya Taylor-Joy), Sam Guthrie (Charlie Heaton) a Roberto De Costa (Henry Zaga) jsou čtyři mladí mutanti, které drží v odlehlé nemocnici dr. Cecilia Reyesová (Alice Braga) za účelem jejich psychiatrického pozorování. Je přesvědčená, že tito mladí lidé představují nebezpečí sami sobě a celé společnosti. Má je neustále na očích a snaží se je naučit ovládat jejich mutantní schopnosti. Když se však osazenstvo rozroste o Danielle "Dani" Moonstarovou (Blu Hunt), začnou se v nemocnici dít zvláštní věci. Pacienty začnou ovládat halucinace a vzpomínky z minulosti. Nepotrvá dlouho a jejich mutantní schopnosti - a vzájemné přátelství - podstoupí zkoušku, při které budou muset svést bitvu o to, aby vyvázli živí. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (305)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Najslabšou časťou filmu určeného pre teenagerov tentokrát nie je povinný LGBT vzťah ni bububu cirkev ale celý film. Úvodných 40 minút bolo tak nudných že by sa za nich zrejme hanbili aj amazon alebo iné streamovacie služby a aj keď záver to ako tak zachránil ja som sa pri jeho pozeraní strašne nudil. Ešte šťastie že sú u nás kiná stále zatvorené (teda pravdepodobne už to vôbec nesledujem) pretože s veľkým fanúšikom mutantov by sme pravdepodobne ako osvedčená kinodvojka na tento film došli do sály a toto by nezachránilo ani gigakombo a päť litrov coly. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(68%) Viděno v kině, a to v českém dabingu. Zvolil jsem si dabing, nemám nic proti němu, takže tak. Nyní k filmu. Je mi vlastně i jedno, jestli tohle mám zařadit do světa X-menů nebo ne. Nějaká ta zmínka o X-menech zde je, ale to je mi fuk … Film jako takový je docela dobrý, nenudil jsem se ani minutu. Potěšilo mě, že hned od začátku mě to tak nějak vtáhlo do děje, stále se tu něco dělo …. Neříkám, že to bylo narvané akcí, efekty apod. …. Ale potěšily mě i postavy, které nebyly úplně pitomé. Jen ten intimní vztah mezi dvěma ústředními děvčaty mi přišel divný, ale svůj logický smysl asi měl, co já vím. Celkově to není nic opakovatelného, možná to vidím naposledy a nebo si to ještě někdy jednou pustím. Postavy měly vcelku zajímavé super schopnosti, jen závěr to trochu kazí. Finále totiž už působí jak nějaké dobrodružné, rodinné filmy s Rockem nebo záležitosti Spy kids atd. … Ale nebylo to tak zlé, jen ten medvěd byl trochu už moc …. Ale líbilo se mi na tomto filmu dost věcí. Hlavní hrdinka byla dobrá, i role doktorky mi sedla. Na velkém plátně mi sledování tohoto snímku uteklo vcelku rychle, nic světoborného, ale i tak. Hudba od skladatele Akta X byla ucházející, chvílemi jsem měl pocit, že sleduji Akta X. Efekty jsou takové průměrné, ale co už …. Jen ten závěr mohl být lepší a obohatit ještě scénář, přidat rozpočet … ale to bych chtěl asi moc, odklad několik roků byl zbytečný si myslím …. ()

Reklama

Adasin 

všechny recenze uživatele

Zajímala by mě ta úplně původní verze, co měla jít do kin, pokud si dobře pamatuju, dva roky zpátky. Ale i tahle "finální" verze, co z toho všeho nakonec vylezla, je v pohodě stravitelná. Určitě pomohla kratší stopáž, protože čas, co při sledování Nových mutantů pocitově uběhl mi přišel stejný jako u Tenetu, který má o hodinu víc. Být film delší, stal by se nesnesitelným. Už tak jsem se občas dost nudila. Děj je jednoduchý a průhledný, většina stopáže zaplněná nevýznamnými kecy, jakože sbližováním a objevováním schopností, kterých si stejně moc neužijeme. Hned od začátku bylo jasný, že se tam děje něco divnýho a že odtamtud utečou nebo se o to minimálně pokusí. Taky bylo jasný, že ty mutanty na něco potřebujou a že je to nejspíš důležitý. Co mi tak nešlo do hlavy bylo, proč tam celý zařízení hlídá jeden jedinej člověk (vlastně mutant)? Zas na druhou stranu atmosféra se celkem povedla a jako Rko by to mohlo být ještě někde úplně jinde. Líbilo se mi i obsazení, jediná, kdo mě na začátku trochu štvala, byla Magik, ale to bylo spíš postavou než herečkou. Pokračování bych kvůli hercům i uvítala, ale nepočítám s ním protože Disney 6/10. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10. Ten film si prošel produkčním peklem a překvapivě to na něm nelze znát. A to extrémně cením. Příběh bohužel nepřináší nic objemného či nápaditého, ale jednotlivé scény, vyrovnávání se se strachem či samotné postavy dle mého fungují více než dobře. Je to úkrok pryč od typických superhrdinských témat a to mi vždy bude sympatičtější, než cokoliv jiného. Komornější pojetí prostě kvituji a i když nebyl naplněn potenciál něčeho progresivnějšího... užil jsem si to. Fakt jo. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem nečekal, že to bude až taková rána na solar. V rámci atmosféry hrozně nedotažené, v motivacích postav (respektive v tom, jak mění své chování mezi scénami) okatě odkazující k tomu, že tady se opravdu dramaticky stříhalo. A psychologicky až komicky naivní a neschopné jít za cílem. Zkrátka to vůbec nedrží pohromadě a ani konec to ve své přepálenosti už nezachrání. Jediným dobrým nápadem je plyšový kamarád na ruce. Tohle překvapení mělo jako jediné nějaké emoce. Zbytek těžká bída, která v sobě opravdu klopotně kombinuje Horizont události, Snídaňový klub a X-Meny. Film, který si neumí udržet tak základní věc jako je akcent postav, se zkrátka těžko bere jakkoli na milost. 30% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (26)

  • Organizace, pro kterou pracuje Dr. Reyesová (Alice Braga), je Essex Corp, která se již objevila v potitulkové scéně X-Men: Apokalypsa (2016). Dále figurovali jako hlavní antagonisté ve filmech Logan (2017) a Deadpool 2 (2018). Této organizaci velí zloduch Mister Sinister, jehož symbolu si lze zde všimnout. (Mikahu)
  • Ve filmu se objevuje postava Demon Bear, vytvořená stejně jako samotní New Mutants, Chrisem Claremontem a Bobem McLeodem. Stejně jako v komiksech i zde slouží jako antagonista primárně hrdince Mirage (Blu Hunt). (Mikahu)
  • Ve vizi Dr. Reyes je stejná laboratoř, v níž byla stvořena X-21, neboli Laura z filmu Logan (2017). (Mikahu)

Související novinky

Tenet v kinech uspěl

Tenet v kinech uspěl

31.08.2020

Tenet se stal prvním velkým filmem od počátku pandemie, který si studio trouflo nasadit do kin. Mnozí tak logicky netrpělivě čekali, jak si snímek v omezeném počtu sálů – a ještě navíc doprovázený… (více)

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

12.03.2020

Jen týden před premiérou se rozhodlo studio Paramount Pictures pro jistotu posunout snímek Tiché místo 2 na pozdější datum. Oznámil to samotný herec, producent a režisér John Krasinski na svém… (více)

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

25.12.2019

Původní mutantí univerzum de facto skončilo s filmem X-Men: Dark Phoenix. Škarohlídi by dokonce mohli říct, že skončilo už s Loganem v roce 2017. Existuje však ještě jeden snímek z téhož světa, který… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama