Reklama

Reklama

Píší se 80. léta minulého století, Detroit zachvátila epidemie cracku a drogám byla vyhlášena nemilosrdná válka. Mladý gangster vypráví působivý skutečný příběh dělníka a jeho dospívajícího syna, Ricka Wershe Jr., který se stal tajným policejním informátorem a později drogovým dealerem, aby nakonec skončil na doživotí ve vězení. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (86)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slušná práca všetkých zúčastnených až na samotný scenár, ten mohol byť lepší. Na pohľad slabé hodnotenie, len tri hviezdy, ale určite nie márne. McConaughey je skvelý ako vždy a ostatní tiež ušli. Ale chýbala tomu väčšia myšlienka, resp. dokonalejšie spracovanie, aby to mohlo aspoň z diaľky pomrkávať na velikánov s menami Al Pacino, Robert De Niro, Joe Pesci či novších počinov American Ganster či famózny koncert Nicholsona, Damona a DiCapria v Departed. Toho popri tom všetko aj pri najväčšej snahe vyzerá len ako chudobný televízny príbuzný. Už aj Deppov Black Mass bol lepší. Nevadí. Lepšie niečo z daného žánru ako nič. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Príbeh mladého bieleho chlapca, ktorý sa v Detroite 80. rokov snaží zapadnúť do svojho okolia. Herecké obsadenie: Aj napriek tomu, že Matthew McConaughey (nar. 1969,  hrá iba druhé husle je jeho príspevok filmu z hľadiska vierohodnosti, jednoducho neuveriteľný. Čo sa týka hlavnej postavy ten mi bol dosť nesympatický a tak som mu jeho osud nevedel empaticky ohodnotiť. Prevedenie: Príbeh filmu si zakladá na skutočnej udalosti a aj napriek tomu celkom baví. Tá interakcia odlišných prostredí a polície je zaujímavá. Potom sa dej mieša aj do súkromného života hlavnej postavy kde trocha uberá na plyne ale mne to vôbec nevadilo. Pocity: Nejedna sa práve o vrchol kinematografie ale prekvapivo baví po celú dobu stopáže. Koniec je trocha neemotívny a akoby z rýchlika za čo aj strhávať hodnotenie. Pridaná hodnota: Film na jedno pozretie. Zaujme ale nemám rad filmy s touto tématikou. V podstate nenesie žiadny odkaz a to je jeho jediná vláda. 70% ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Malý komorní drama, který má ve svým čele M. McConaugheyho. Nečekejte megalomanský gangsta přestřelky, nečekejte pašování hromady koksu a neočekávejte taky limuzíny, paláce a kufry naruličkovanejch peněz. O tom to není a nemá být. Dokonce bych řekl, že to byl důvod, proč do toho Matt šel - on má rád tenhle špinavej styl a takovýhle postavy. Navíc mu to sedí. Je to sice pomalý, nicméně pomalu ale jistě se od začátku propracováváme k závěru, kde jasně vidíme selhání americké justice (aniž bych hlavní postavu jakkoliv obhajoval). Popravdě sedět od 17 let v izolaci a strávit tam 30 let, tomu se říká život v hajzlu. Silný téma od, dá se říct, začínajícího režiséra. Za mě dobrý... ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Obsazení hlavní mužské/ chlapecké postavy byl fail. Ten kluk tomu nedal vůbec nic. Možná nepochopil, čím by si ten vklad zasloužil ten původní, skutečnej Ricky..? Já jsem to nepochopil taky. Film o nesympatickým, bezcharakterním gaunerovi, zahranej jiným extrémně nesympatickým kořeněm. Matthew na vedlejší koleji, bez šance to ovlivnit. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Že svou roli perfektně vystřihne McConaughey, o tom člověk snad ani nemůže na chvíli zapochybovat - co tady ale předvádí neznámý pan Richie Merritt, to je neskutečný herecký koncert. Tenhle kluk s obrovským hereckým nadáním, jakoby se v chudé čtvrti pro svou roli dealera a syna pochybného tatínka, coby prodejce zbraní, narodil ! Fakt smekám před jeho autentickým výkonem a obecně před tímhle filmem, který mi přivodil husí kůži...................moje hodnocení = 8 z 10. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se od 21. března do 6. června 2017 v Clevelandu, Detroitu, Las Vegas a Miami. (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 31. srpna 2018 na Telluride Film Festival. (BMW12)

Reklama

Reklama