Reklama

Reklama

Píší se 80. léta minulého století, Detroit zachvátila epidemie cracku a drogám byla vyhlášena nemilosrdná válka. Mladý gangster vypráví působivý skutečný příběh dělníka a jeho dospívajícího syna, Ricka Wershe Jr., který se stal tajným policejním informátorem a později drogovým dealerem, aby nakonec skončil na doživotí ve vězení. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (86)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Relativně zajímavý osud pubertálního „gangstera“/dealera ze sociálního okraje se dramaticky tříští a uvadá, kdykoliv se filmaři pokoušejí hrát na city, v závěru navíc hodně falešně. Nevím, nevyhnutelný trest dostal možná nepřiměřený, nicméně zasloužený: Dráhu drogového krále s penězi a ženskými omlouvat zabezpečením (novorozené) rodiny a bez reflexe svalovat vinu za svoje jednání na „podraz“ FBI? Jako největší charakter se nakonec ukázal jeho buranský, ale zásadový otec v zapáleném podání Matthewa McConaugheye. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Malý komorní drama, který má ve svým čele M. McConaugheyho. Nečekejte megalomanský gangsta přestřelky, nečekejte pašování hromady koksu a neočekávejte taky limuzíny, paláce a kufry naruličkovanejch peněz. O tom to není a nemá být. Dokonce bych řekl, že to byl důvod, proč do toho Matt šel - on má rád tenhle špinavej styl a takovýhle postavy. Navíc mu to sedí. Je to sice pomalý, nicméně pomalu ale jistě se od začátku propracováváme k závěru, kde jasně vidíme selhání americké justice (aniž bych hlavní postavu jakkoliv obhajoval). Popravdě sedět od 17 let v izolaci a strávit tam 30 let, tomu se říká život v hajzlu. Silný téma od, dá se říct, začínajícího režiséra. Za mě dobrý... ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Životopisný film o jednom mladíkovi z nefunkčnej rodiny, ktorý sa zapletie do drogového biznisu. Hlavný hrdina pôsobí celý čas jak zbitý pes a príliš neprejavuje emócie, takže charizmou si diváka nezíska. A rozhodne to nie je ani žiadny svätec, takže nie je dôvod mu fandiť. To že ho využije a nepodrží FBI, nevidím ako niečo podstatné. Za svoj spackaný život si mohol hlavne sám. Film je po každej stránke priemerný, ale nenudí. Celkom som bol zvedavý jak to celé dopadne. Asi najviac zaujme Matthew McConaughey ako neschopný Rickov otec. Celkovo to je film na jedno pozretie. 5/10. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ďalší z hollywoodskych nepodarkov s nálepkou "podľa skutočných udalostí". Teenager ako informátor FBI, s ktorým to nedopadne dobre. Ani fúzatý McConaughey to nezachránil, pretože ostal bez výnimočného hereckého výkonu. Atmosféru osemdesiatych rokov bolo cítiť, ale inak je to pseudogangsterka, kde sa dokopy toho veľa nestane. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Film,který má poukázat na život chlapce co vyrůstá v ne zrovna dobrém prostředí a sklouzne k prodeji drog do které ho namočí policajti výměnou za určité lidi.Jenže jak to tak někdy bývá,systém se na něj vyse.... a my vidíme co znamená uvěřit někomu kdo vás zradí.Nejsilnější na snímku je určitě to,že je to podle skutečné události a tím to na vás působí o to silněji.Jenže všechno tohle co jsem vyjmenoval dost přebijí forma toho jak je to natočené.Ano můj oblíbenec Matthew McConaughey tu hraje parádně i když tu nemá tolik prostoru v roli otce chlapce,ale to je tak celé.Film je hrozně natahovaný,upovídaný tam kde by se to tak natahovat nemuselo a celkově je to takové nudné.Až jsem u toho proklimbával.Kdyby to nestálo na reálném příběhu a tím pádem jako dobré poučení pro lidi tak nevím no.Takže za mě celkově 50% a tři hvězdy. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se od 21. března do 6. června 2017 v Clevelandu, Detroitu, Las Vegas a Miami. (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 31. srpna 2018 na Telluride Film Festival. (BMW12)

Reklama

Reklama