Reklama

Reklama

Hrůza na jevišti

  • Česko Jeviště děsu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Klasická vyvražďovačka na italský způsob – brutálnější, krvavější, zábavnější! Nucený přesčas v divadle se jedné deštivé noci stává pro skupinku herců čirou noční můrou. Nacvičovaná kriminální hra se s příchodem šíleného zabijáka mění v krutou realitu a více, než o cokoli jiného, jde bezbranným hercům o holý život. Není kam uniknout a duševně nemocný vrah v soví masce nezná slitování. Divadelní jatka začínají... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

fcreading 

všechny recenze uživatele

Hrôza na javisku si drží vysokú úroveň násilia a režisér Soave nám ukazuje brutálne zábery s elektrickou vŕtačkou, motorovou pílou a sekerou. To všetko slúži ktomu, aby to v nás vyvolalo dojem a že režisérova záľuba není len v ultra násilných scénkach. Soavi postupne preukazuje oveľa viac štýlu - najmä v momente, kedy namieša napätie s ilúziou javiska. Taliani vždy vedeli, čo divák chce a tak nám to prezentujú 100 percent. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Divadelní hra o tajemném zabijákovi s maskou se promění v realitu. Vrták skrz, šmejknutí pilou a ruka pryč a rozverná přetahovaná o děvenku, co si to užívá o něco méně než ti, co se o ni přetahují. Asi nejlepší je další z mnoha variací na populární scénu z Psycha. Vražda ve sprše je ovšem zakončena vykucháním... A zatímco venku lije a dva poldové v klidu hlídají, uvnitř bojují zamčení herci o život. Kdysi mě to bavilo více, ale zas ty vraždy jsou slušné, italské, takže hodnocení ponechávám. A samozřejmě závěrečné klišé potěší. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Giallo by som to nenazýval i keď mal v sebe istí "DarioArgentovský" feeling (Niečo v štýle Démoni bez vtipu). Avšak ide o čistokrvný slasher akoby z pera Johna Carpentera vypadol. Malo to celkom zaujímavé nápady... Noc v uzamknutom divadle kde herci skúšajú násilnú hru kde vrah s maskou sovy zabíja a znásilňuje. Utečenec so psychiatrickej kliniky sa chytne hlavnej úlohy vraha a postupne v nesmierne strašidelnej maske sovy zabíja jedného človeka po druhom. Vraždy sú pestré kruté a nesmierne krvavé. Vrah má talent a fantáziu. Nechýbajú vraždy so sekerou, vŕtačkou či motorovou pílou. Mňa to veľmi príjemne prekvapilo jediné čo mi tu vadilo a je to častá vada filmov 80´s rokov je soundtrack (tá elektronická hudba je hrozná) ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Od hrůzy na jevišti jsem očekával další kvalitní italské giallo. Tím, ale tento snímek vůbec není, jedná se o klasický slasher, ale s velkým S. To co "soví" zabiják předvádí, to se jen tak nikde nevidí. Vraždy jsou opravdu brutální, krví se nešetří. Bohužel na mě z filmu nedýchla atmosféra, k tomu mi jen vraždy a šílená hudba nestačí. Dle mého názoru Soavi ukázal, co v něm je až v Dellamorte Dellamore. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Svuj celovecerni horrorovy debut natocil Michele Soavi v dobe, kdy se mu uz pomerne slusne rozjizdela kariera, ale byl znamy predevsim jako herec. Jako asistent rezisera mel za sebou spolupraci a Argentem, D'Amatem, nebo treba Lambertem Bavou. Na Delirii se Soavim spolupracovala "jednodussi" cast italske horrorve spicky (D'Amato, scenarista George Eastman) a je to z filmu poznat. Priznam se, ze jsem puvodne cekal nejake giallo, ale dostalo se mi nefalsovaneho slasheru, coz nakonec vubec nevadilo. Cely dej se odehrava behem jedne destive noci v uzavrenem divadle (vzpomenme Bavovi Demony!), kam se, krom hercu nacvicujicih muzikal prisel podivat i psychopaticky nasilnik. To je vse, zadna prekvapiva odhaleni, zadne zmeny charakteru. Proste jen genialni nenarocna zabava. Cele prvni dve tretiny sledujete americky slasher po italsku, coz znamena trochu ostrejsi zabiti a specificka (vyborna!) hudba. Ale pak to prijde, najednou jakoby odnekud vykoukl Argento, tempo se zmirni a prijde naprosto dokonaly usek, ve kterem si vrah rovna sve obeti pro jakesi bizarni predstaveni. Od tehle chvile jsem mel celist u kolen a hodnocni razem poskocilo o par bodiku vyse. Nektere zabery, napriklad pres maly klic az na v povzdali sediciho vraha s maskou na hlave jsou rozhodne genialni, to se musi videt. A do toho vseho hraje nadherna hudba a poletuje peri....no proste nadhera. Takove drobnosti, jako reziser v roli policisty "Jamese Deana" jsou fajn, ale pro film uz nedulezite. Ten slape sam o sobe dokonale. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Scéna, kde se Brett (Giovanni Lombardo Radice) skloní před zrcadlem, aby odhalil, že Wallace (Clain Parker) stojí přímo za ním, je pocta filmu Tenebre (1982) od Daria Argenta, u něhož byl Soavi asistentem řežie. (hladass)
  • Luigi Montefiore napsal scénář pod jménem Lew Cooper, jedním z mnoha pseudonymů. (hladass)
  • České vydání od Řitka video je cenzurovaná verze ve formátu 4:3, zatímco originál je natočen pro ratio 16:9. (BoredSeal)

Reklama

Reklama