Reklama

Reklama

Dabing Street

(seriál)
  • angličtina Dubbing Street (festivalový název)
TV spot

Epizody(12)

Obsahy(1)

Komediální seriál Petra Zelenky vychází ze stejnojmenné divadelní hry, kterou režisér a scenárista napsal pro Dejvické divadlo. V komediálním seriálu začíná příběh o malém dabingovém studiu ZERO smrtí jeho majitele, režiséra Archa, Evina manžela. Zneuznaná herečka Eva (Klára Melíšková) studio po svém muži zdědí. Její ambicí je přetvořit jej v úspěšný a respektovaný podnik, což je pro ni zároveň způsob, jak si tak trochu vyrovnat účty s osudem. Studioví technici Pavel (Václav Neužil) i Karel (Hynek Čermák) jí v tom nezištně pomáhají, motivováni tajnou láskou jak k ní, tak k profesi samotné. Aby dostali bankovní úvěr na modernizaci studia, rozhodne se Eva přijmout syna bankovního ředitele Davida (Marek Adamczyk) a také Karlovu promiskuitní sestru Ladu (Tereza Voříšková). Studio ZERO ale především potřebuje sehnat nového kmenového režiséra. Angažují sice schopného, ale neurotického a agresivního Jandu (Miroslav Krobot). Herci začínají díky Jandovým metodám práci ve studiu odmítat a dabování se z nouze ujmou samotní technici. Firma jde ke dnu. Eva se cpe koktejlem „fejkových“ prášků, které jí dodává její přítelkyně Lenka (Pavla Beretová), a vrhá se do ponižujících vztahů. Nakonec, když mají být studio a pozemek, na kterém stojí, prodány developerům, se Pavel s Karlem rozhodnou, že se nevzdají jen tak snadno… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot

Recenze (212)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Lepší nadprůměr. Kazí to nevýrazné postavy (obzvláště Voříšková je herecké poleno a její postava nepřináší žádnou přidanou hodnotu) a nudný děj. Ve srovnání s Mostem, Čtyřmi hvězdami nebo Okresním přeborem Dabing Street bledne, ale koukatelné to je :). Na rozdíl od výše zmíněných seriálů se ale na Dabing Street znovu dívat nikdy nebudu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Během sledování tohoto seriálu jsem se cejtil jako na horské dráze. Jednou přišla legrační bomba taková, že se jí nebojím označit za legendární a díl na to přemýšlím, jestli mi to vůbec stojí za to, abych Dabing Street dokoukal do konce. Nakonec jsem ale kvůli směsce herců vydržel a byl jsem po zásluze odměněn. Petr Zelenka si tu příběh dabingového studia na přelomu tisíciletí natočil opět podle sebe. Je to znát. Výbuchy smíchu střídá průměrnost a sem tam i trapnost. Nutno ale dodat, že jako celek to kupodivu funguje. Funguje to nejenom v humorné stránce věci, ale i po stránce dramatické, která mi kupodivu vůbec nevadila. Naopak jsem byl rád, že ji seriál dokázal dobře zneužít do té vtipné formy. A to i přesto, že pointa třeba trvala i o chvilku déle, než by bylo nutné. Herci tu ale udělali obrovský kus práce. Musím se přiznat, že byla vysloveně radost na ně koukat. Na všechny! Klára Melíšková, Hynek Čermák, Vašek Neužil, Terka Voříšková, Marek Adamczyk, Miroslav Krobot, Martin Myšička a hromada dalších tu tak perlí, že je budete milovat a budete se těšit na další jejich roli v jakémkoliv filmu nebo seriálu...a já věřím, že opět nezklamou. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„TOHLE BUDE NEJLEPŠÍ STUDIO VŠECH DOB! JIRKA NA NÁS BUDE PYŠNEJ...“ /// Tak scéna v krematoriu s Bartoškou v hlavní roli se může stát legendární… Hlavně v prvních dílech se na to dobře kouká. Nejsou zde zbytečný kecy, Krobot má svůj frajerskej part a utíká to hodně rychle. Je tady slušná várka fórů a baví camea a postavy, který si ze sebe dokážou udělat prdel. Pamatujete, jak tenkrát „letěli“ Sklepáci? Tak Dejvičáci maj našlápnuto podobně. Víc než nějakej prapracovanej příběh o studiu, který je odsouzený k záhubě, jde o skeče, gagy a štěky celebrit. Škoda, že ten mix fórů je dost kolísavej. Mít ty největší fláky v jednom filmu… tak by to asi nefungovalo. Ke konci fórů ubejvá, asi aby bylo víc příběhu. Moc to nefunguje. Ale třeba dialogová scéna z Na dotek je výborná, takže můžem obdivovat i herectví. Když já tady chcu spíš ten humor. Postupně je to s tím ftipem slabší a slabší… až to začne bejt takový lidský. Sitkomově tomu došel dech a na normální seriál to nemá žádnej (?) příběh. Prostě je tady od každýho kousíček a dohromady skoro nic. Fajnový jsou herci. Co fajnový… PARÁDNÍ! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou hru Dejvickýho divadla neznám. 2.) Zjistím, že BBC není „Big Black Cock“. 3.) Váhám mezi Bartoškou a Rodenem. 4.) Nevím, jak se nevede dabingový studio. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Super sranda, která na vážnosti začne bohužel přibírat až na konci, čímž se trochu vyladí z daného rytmu (proto 4*). Herci hrajou obstojně, námět naprosto skvělej a hlavně funguje, zvolené prostředí vystihnuto skvěle (asi, nepohybuji se v dabingovém průmyslu). Petr Zelenka předvádí svůj osobitý rukopis (a když si všechny jeho mnou viděné počiny dám dohromady, mohu začít klidně tvrdit, že to je ten největší český úchyl v dějinách kinematografie (v dobrém slova smyslu)), který je ale naprosto skvělý! Pěkně koukatelný seriál na zabavení dlouhé chvíle, ze kterého český vtip jen srší! ,,A Kájo, jak se furt horlivě pokoušíš přeložit to BBC, tak to neznamená big black cock, velký černý péro, ale britská veřejnoprávní televize.''  7,5/10 ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi Dabing Street přišlo opravdu jako nesmírně zábavné a originální zpestření (alespoň teda co se českých seriálů týče). Zhruba někdy v druhé polovině však seriál začne krutě ztrácet dech a sklouzávat k přehnané až nevtipné blbůstce vyloženě na jedno použití. Alespoň Klára Melíšková byla úžasná všech 12 epizod - ta role mírně náladové pipinky jí ohromně sedla! :) Jinak škoda, potenciál to mělo rozhodně větší. 60 % ()

Galerie (143)

Zajímavosti (38)

  • Děj seriálu se odehrává v létě 2001. (Greenscreen)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno