Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Jakub (Oldřich Kaiser) musí během léta absolvovat prázdninový jazykový kurz. Hned po příjezdu jej ale čeká nepříjemné překvapení: lektorkou kurzu je učitelka Klára Fišerová (Daniela Kolářová), která Jakuba nechala propadnout. Rozvedená učitelka s sebou má pětiletého syna Davida (Tomáš Holý) a Jakub tak naplánuje brilantní pomstu. Akce se mu však vymkne z rukou i ze srdce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (211)

Radko 

všechny recenze uživatele

Kdesi som čítal, že ak by Oldřich Kaiser pôsobil v nejakej Mekke kinematografie, tak by bol svetoznámym hercom. Neviem, možno aj. Ale ak by sa film Stretnutie v júli stal nejakým, mne neznámym riadením osudu či náhody, klenotom svetovej kinematografie, tak Olda K. by sa veru svetom velebenou hviezdou nestal. Pretože s výnimkou živého a oduševneného výkonu Tomáša Holého, v úlohe nezbedného chlapca, všetci podávajú tak ochabnuté a unudené výkony, až sa tomu nechce veriť. Zrejme sa všetci na tom podivnom polohipisáckom doučovacom tábore angliny dopovali nejakou neveľmi kvalitnou trávou. Spôsobila skôr únavu a bad trip, ako očakávaný elán a životnú pohodu, sálajúcu z letných erotických dotykov mladosti a zrelosti. Alebo to všetko bolo prostým vyjadrením nechuti z normalizačných pomerov. No zase to bolo nakrútené tým príšerným normalizačným štýlom, že na nejakú rebéliu (ani utajenú, v náznakoch) to vôbec nevyzerá. Ďalším dokladom zvláštnosti filmu je napríklad oblievanie sa špinavou vodou z vedier s namočeným prádlom na pranie, ako súčasť erotickej predohry. Bŕŕŕ. To bolo odpudzujúcejšie, ako podaktoré zo scén z  "erotických" filmov Tinta Brassa. A že si učiteľka užila zo žiakom? No Bóže, to sa stalo snáď na každej škole. A v zopár prípadoch to viedlo aj celoživotnému partnerstvu. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"A na svatební cestu pojedeme do zoo.." ;) Film se "strašným numerem" Tomášem Holým snad nikdy nemůže být špatný. I zde řádí jako "ďábel", nad něž "žádné pozemské zákony neplatí".  Dospělácká dvojice Kolářová - Kaiser je poněkud nesourodá, ale ta proměna "staré, utahané a nerudné" učitelky v zamilovanou holku se Daně Kolářové vážně povedla. Kachyňova režie zrovna moc výrazná (snad kromě závěrečné karnevalové scény) není, letní atmosféru ten film ale určitě má. Naprosto vynikající je hudba Zdeňka Lišku, která svou nápaditostí i intenzitou krásně graduje právě v oné závěrečné karnevalové scéně. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Je mi přes 40, na Setkání jsem si udělal čas až dnes, a ještě jsem ho neviděl celé. Z toho, co jsem viděl, jsem nicméně pochopil, že je to (na dnešní poměry) neskutečně propracovaný, dokonale promyšlený film. Věřím, že pokud bych ho dal celý, a pokud bych na něj měl trochu víc klidu, tak bych mu ještě zvýšil hodnocení. Daniele Kolářové jsem věřil nepříjemnou učitelku i živočišnou samičku, Olda Kaiser byl pro tu roli jako stvořený. Na funkční vztah 18ti letého kluka s o 10 let starší ženou nevěřím, ale nápad na film o jejich letním románku kvituji s povděkem. Venku je dnes kolem nuly, závan léta přijde vhod, bodly by i třešně, ale na ty si holt ještě budu muset počkat. Mohla by mi je servírovat nějaká strašně stará 30ti letá paní učitelka... Konec snění ()

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Setkání v červenci je na dnešné počiny obyčajný snímok, ktorý však v dobe svojho uvedenia musel vzbudiť určite nemalé vášne, keďže zobrazoval zakázanú lásku medzi učiteľkou a študentkou. Kolářovej angličina za veľa síce nestojí, ale spoločne s Kaiserom vytvorila na plátne údernú dvojicu a pod taktovkou majstra Kachyňu vytvorili príjemné (v mojom prípade januárové/lednové) stretnutie s divákom. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Student Jakub (Oldřich Kaiser) je na prázdninovém doučování na reparát z Angličtiny doučován učitelkou Klárou (Daniela Kolářová), která ho nechala rupnout. Jakub se rozhodne pro pomstu skrze Klářino syna Davida (Tomáš Holý). Ale nějak se mu to vymkne z rukou a Klára s Jakubem se do sebe zamilují. Krásný letní film ve kterém Oldřich Kaiser podal snad svůj životní výkon. Okoukané, přesto stále skvělé. 85%. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Mejdany po večerech byly na denním pořádku. „Táboráky a veselí pokračovalo i v privátní podobě," přiznala Eliška Kachyňová, dcera slavného režiséra, která měla na starosti kostýmy. (Zdroj: ahaonline.cz) (DexMASTER094)
  • Natáčení probíhalo na zámku Roztěž u Kutné Hory (stejně jako později seriál Život na zámku). Film se natáčel od 14. dubna do 12. září 1977. (AndewMX)

Reklama

Reklama