Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Perla je nejvyšší a zároveň nejlépe zabezpečená budova na světě. Přesto její majitelé najmou velezkušeného bezpečnostního experta Willa Sawyera (Dwayne Johnson), aby to oficiálně potvrdil. Jenže pak začne v budově hořet a o technickou závadu se rozhodně nejedná. Will, coby bývalý šéf týmu FBI, který se specializoval na záchranu rukojmích, zažil už leccos, ale tohle je přece jen silná káva. Požár se rychle šíří a Will zjistí, že právě on je podle policie odpovědný za jeho založení. I když se zrovna pohybuje mimo budovu, bude muset rychle dovnitř, protože v jednom z nejvyšších pater je uvězněna jeho žena (Neve Campbell) se dvěma dětmi. A to stále ještě není všechno, v mrakodrapu se pohybuje ozbrojený gang, se kterým se bude muset Will taky vypořádat, pokud chce své blízké zachránit. Ještě jsme zapomněli zmínit, že po vážném zranění z minulosti má jednu nohu umělou a že jediná cesta do domu v plamenech vede přes vedle stojící jeřáb, z jehož ramene ve výšce několika desítek metrů bude muset přeskočit. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (489)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že podobne ako Besnenie aj tento film mi celkom učaroval. Vôbec mi nevadí, že nejde o akčný bojový trhák, práve naopak potešila dávka adrenalínu a akcie. Nie raz som nadýchol pri skvelých záberoch z obrovskej výšky smerom dole. V doslova akrobatických kúskoch sa ťažko verí, že človek s takou stavbou tela akú ma D. Johnoson by to dokázal. Mohol zhodiť pár kíl a dať tomu ešte reálnejšiu formu. Nerozumel som ešte jednej veci, prečo mal afro-americké deti, keď rodičia boli beloši. Aj tak u mňa úspech 80%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Smrtonosná past říznutá Skleněným peklem není samozřejmě žádné veledílo. Jednoduchý příběh točící se okolo nejvyšší budovy světa má ale napětí, akci a švih. Ano, řada scén je naprosto nereálných a nejen Johnson by musel během filmu zařvat několikrát, jenže pokud vypnete mozek a necháte se unášet na vlně béčkových akčňáků 80. a 90. let, pak tvůrcům jistě odpustíte. Fascinoval mě samotný mrakodrap, který je udělán tak zdařile, že se ani nechce věřit, že neexistuje. Šablonovité postavy jak z nejlevnějšího comicsu, neohrožený hrdina bránící rodinu za každou cenu a záporák, který se sice moc neukazuje, ale odstraněn být musí. A do toho všeho šlehají plameny, skáče se z jeřábu či nad hořící propastí a vy víte, že hlavní postavy přežít musí. Jako oddechovka naprosto vyhovující. ()

Reklama

kiddo 

všechny recenze uživatele

Šla jsem na to jako na hláškoidní sled QTE ve formě vykrádačky Skleněného pekla a Smrtonosné pasti, v podání toho nejvíc elektrifikujícího kuchaře sportovní zábavy. To vše jsem dostala, a navíc charakterový oblouk, v jehož rámci se ženská naučí používat telefon. Nádherně blboučké. Doporučuju sledovat s někým, kdo má patologický strach z vejšek. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Je to OK. A víc než OK jsem ani nečekal. Dwayne Johnson to tentokrát zkouší bez humoru a hraje na vážnou notu a docela mu to jde. Je to vlastně stejně pitomé jako většina jeho filmů, ale i podobně výplachově zábavné. Mrakodrap má nakonec mnohem blíž ke Skleněnému peklu než k akcím Johna McClanea, ale skákání na obří barák, šplhání po římsách stovky metrů nad zemí a útěky před běsnícím ohnivým peklem rozhodně nenudí. Rawson Marshall Thurber je solidní řemeslník a pohlídal si, že se v jeho novince bude pořád něco dít. Takže nebudete mít moc času přemýšlet o tom, jak moc je to celé pitomé a jak to vůbec nedává smysl. Škoda slabších záporáků a celé do očí bijící neambicióznosti. Jako letní výplň mezi Ant-Manem a Jurským světem a další Mission: Impossible ale Mrakodrap funguje bez problémů. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

A je to tu... Přesně jak jsem psal u filmu: https://www.csfd.cz/film/474365-rampage-nicitele/komentare/ o nějakých 6 týdnů dříve tenhle snímek překročil hranici tolerance dospělého diváka, kór když se snaží (napodobovat/kopírovat/vzdát hold) takovým peckám jako jsou Skleněné peklo, Smrtonosná past I.a další. Přitom je to pouze napomádovaná na efekt hrajicí si předvídatelná TUPOST. Pod poslední dvě věty komentáře k tomuto filmu uživatele Verbal se s chutí podepíšu. Za mě 30% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • Zbraně použité ve filmu byly český samopal Scorpion EVO 3, TAR-21, KRISS Vector a Grand Power X-CALIBUR. (K98)
  • Když si Will Sawyer (Dwayne Johnson) vytahuje kus železa z levého ramene, má na sobě košili (vytahuje jej přes ni), v dalším střihu ji však má napůl sundanou. (pemap)

Související novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (více)

The Rock míří do džungle

The Rock míří do džungle

10.04.2017

Dwayne Johnson se nefláká. Letos ho uvidíme v Rychle a zběsile 8, Pobřežní hlídce a Jumanji, tedy ve třech docela velkých filmech, a do budoucna to s ním bude podobné. V roce 2018 nám naservíruje… (více)

Reklama

Reklama