Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stalo je jednou, že se v pekle uklízelo. Čerti se jen hemžili, ale protože si k práci neuměli šikovně zajít, navzájem si překáželi a klopýtali jeden přes druhého, prostě hotový blázinec. Toho zmatku využili dva mladí čerti, kteří schválně ještě víc při uklízení překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopl, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho využila hříšná duše. Rozběhla se k otevřené bráně, kterou zrovna staří čerti větrali a než se kdo nadál, byla pryč. Bylo zle. Luciper se rozhodl pro trest – čerti musí jít na svět a každý přivést do pekla jednu hříšnou duši. Pak jim bude odpuštěno. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (194)

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Bravó! Troška po dlhšej dobe nakrútil film, ktorý nie je totálna kravina, a nemal som po pol hodine nutkanie ho vypnúť. Áno, je to len klasická česká rozprávka, navyše veľmi prevarená (väčšina nápadov je trebárs okato prebratá z mojej obľúbenej klasiky S Čerty nejsou žerty), a nie je tak úplne pre deti, ale má to pekný spád, dobré rozprávkové kulisy a čertov, ktorí nelezú na nervy. Čakal som veru väčšiu katastrofu. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Malebná jihočeská pohádka, která se neodrodila, neboť souzní s malebnou jihočeskou krajinou - a jen sem tam si někam krátce odskočí. Kupříkladu do pískovcových skal, které evidentně jihočeské nejsou, či na hrádek Velhartice, o jehož jihočeském původu by se taktéž dalo pochybovat. Ale víc nežli tyhle krátké a dějovou linií ospravedlnitelné výlety jí trochu kazí image prakticky nulové charisma a nepříliš důvtipné repliky všech zúčastněných bez výjimky - i poněkud nevyhraněná povaha představitelů ústřední dvojice. Jejich láska je sice stálá, leč smutek spíše přelétavý, což lze s ohledem na jejich nezáviděníhodnou situaci stěží nějak smysluplně vysvětlit: Dcerka, jejíž sňatek s bohatým, leč neurvalým sedlákem a gamblerem v jedné osobě se zdá být nevyhnutelný, si co chvíli vesele prozpěvuje - a její milý taktéž nevykazuje známky trvalejší deprese. Znamená to snad, že jsou oba poněkud mdlého rozumu ? Naproti tomu čerti, za trest vyslaní na svět, se při nahánění hříšných duší jako mávnutím kouzelného proutku bleskurychle propracují od očividného ňoumovství téměř ke genialitě. Vskutku pozoruhodná proměna ! Nicméně ... určitou líbeznost milé pohádce upřít nelze, takže přivírám obě své západočeské oči a přiděluju jí poctivé 3*. ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Troškové čertoviny alebo aj troškoviny. Ako rozprávka celkom v pohode. Trápne dvojzmysly a nevtipné spievanie ale nepotešili. Čerti boli ale vydarení. Ale určite lepšie ako take babovresky 3. Záverom Troška zlomil svoje filmové neúspechy a za prostredie v ktorom sa natáčalo by sa nehanbil takmer žiaden režisér. Na Český film sa to dalo. 3* ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Rutinní Troškova pohádka, tentokrát ve variantě malebná jihočeská krajina + selské baroko + čerti + mladá láska + lakomí sedláci + předrevoluční šlechta. A protože tentokrát chyběl vodník (kterého nahradila zbloudilá duše), uvidíme ho zase hned v další pohádce Zakleté pírko. A místo klasického hašteření se tu pro změnu zpívá. Netuším, proč z toho rovnou neudělá seriál. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Je to takový mix více českých pohádek v jednom s lepšími a slabšími pasážemi. Čertoviny neaspirují na pohádku roku, ale dětského diváka by mohly pobavit a potěšit a dospělého neurazit. S čerty nejsou žerty zůstanou nejspíš dlouho nepřekonány jako nejlepší čertovská pohádka. Dvě a půl hvězdičky, v dnešním rozpoložení zvyšuji směrem nahoru. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Ve filmu si Marek Valášek zahrál malou roli chasníka, který se jmenuje Datel. Pod stejným jménem, respektive přezdívkou, vystupuje i na YouTube. (SONY_)
  • Za pekelnou lokaci si filmaři vybrali Peklo Čertovina u Hlinska, dále se točilo ve skanzenech Třebíz a Přerov, na tvrzi v Drslavicích a tradičně v malebných vesničkách jižních Čech. Natáčení začalo 23. května 2017. (Dejff_2004)
  • „Bába“, kterou čerti odvezou zkraje filmu na trakaři domů, sbírá borové větve pod břízami. (ČSFD)

Reklama

Reklama