Reklama

Reklama

Chlapec, který se stane králem

  • Velká Británie The Kid Who Would Be King (více)
Trailer 12

Obsahy(1)

Mladík Alex (Ashbourne Serkis) je jeden z těch, na které si každý dovoluje. Jednoho dne ale nalezne legendární meč Excalibur a pod vedením čaroděje Merlina (Patrick Stewart) se začne připravovat na dráhu rytíře. Nejprve ale bude muset své školní nepřátele proměnit ve spojence, aby se stal někým, o kom se mu ani nesnilo – vůdcem, který dokáže porazit podlou Morganu a zachránit tak celý svět. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 12

Recenze (85)

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Na dětský film je to docela slušná podívaná, která nepůsobí odfláknutě. Samozřejmě je to plné nesmyslů a blbostí, ale jako už jsem řekla. Je to film pro děti. Většina vtipů zafungovala, sympatické postavy a i ta děcka to odehrála dobře. Patrick Stewart byl tak maximálně cameo, ale i tak potěšil. V rámci žánru rozhodně povedené. 4* ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Chtěla bych dát více, ale nemohu.. hlavní hrdina naprosto nesympatický, jeho "povedený" kamarád je jen kvůli pravidlu: "ve filmu se musí objevit černoch a asiat, aby to bylo moderní", Merlin vypadá jak šašek, ale ve finále je ještě snesitelný.. a děj? Všechna spravování o Artušově legendě pláčou. Prostě moderní Artušova legenda, aby to dnešní smrady bavilo. Co dodat. Zklamání. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem zvažoval i 4*, protože jsem, se náramně bavil. Herci byli fajn, i když z toho čpělo to dětské klišé, kdy to prostě něvěříš nikomu, ledaže by byli všichni tak hloupí. Zachránila to britská angličtina, ta tomu dodala poetiku, efekty na úrovni, několik opravdu veselých scén a nádherná R. Ferguson, která bohužel neměla tolik prostoru.... No a pak přišla bitva.... konec, i teď nevím, jestli 3* nejsou moc. Protože kouzlo pohádkového příběhu v kombinaci s dětskou naivitou střídá totální zhovadilost, blbost a trapnost. Škoda, zničilo mi to celý film a zašlapalo totálnš do země. Nese to hezké posleství, jsou tam sympatické obličeje, ale ten konec totálně ne.... ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Blbost s přepálenou stopáží. Postavy neměly pořádné charaktery, které by aspoň z nich udělaly taháky děje. Příběh je utahaný, naivní, absolutně nerealistický. Jistě, jde o pohádku pro děti, které to jako jediné mohou ocenit, ale z pohledu diváka, který by si rád užil i jiné aspekty, zkrátka na filmu nenacházím žádné skutečné kvality. Zasadit artušovskou legendu do „moderní“ doby nebylo moudré, působí to stupidně a místy až lacině. Efekty jsou dobré, to neříkám, ale když nefunguje zbytek, k čemu to je? Závěr, kde se děckám podařilo zmanipulovat celou školu a zvrhlo se to v rádoby epickou bitvu, kde nikomu nic nehrozilo, jsem už vlastně vůbec nevnímal. Zbožňuju filmy, kde se dějí věci na obří škále, ale vlastně nijak nezasahují okolní svět, aby se zachoval důraz na to, že je vše jen v rukou dětí. Což už zdůraznil jen fakt, že se samotný Merlin měnil z dědy na své 16leté já (mimochodem, Patrick Stewart to měl vyloženě u zadnice, místy jako by vůbec nehrál). Tohle bych si dal podruhé leda za trest. /// Viděno na Prima MAX s českým dabingem. ()

PhillM. 

všechny recenze uživatele

Takže Pikoš ☑, stará anglická legenda ☑, točeno Brity (nikoli Američany) ☑. To vše sedí a stačilo to, abych se ke shlédnutí filmu odhodlal, aniž bych tušil cokoli dalšího. Že je to film pro mladší náctileté bylo první mírné rozčarování, ale to byl problém můj, nikoli tvůrců. Takže co? Druhé Goonies? No, proč ne. A těšil jsem se ještě víc. Pak nastalo čekání na Picarda (ech, tak s úctou k tomuto shakespearovskému herci to opravím), Sira Picarda, ale ten nikde. Aha, on bude asi dělat jen ten voiceover, říkal jsem si zklamaně. Jeho mladší alter ego (hraje ho Angus Imrie) sice roli pojímá spíš jako šíleného Doktora, nebo naspeedováného Dirka Gentlyho, ale budiž. Pak se ale v jednom krásném kouzlu objeví Sir Patrick Stewart a začne to šlapat. Do konce filmu se mi nepodařilo zjistit princip, na základě kterého je v tu danou chvíli Merlin v mladším vydání a kdy je stařec. Krom toho, že produkce měla na mistra omezený rozpočet, samozřejmě. All in all, jak říkají za kanálem, tohle bylo dost fajn, i z hlediska vizuálu a s přivřením oka i scénáře. I když souhlasím s jinými komentujícími, že to mohlo být klidně kapánek kratší. A ano, některé nápady (ruka Lady of the Lake vytrčená z vany) zůstanou jistě v dětském mozku vpáleny podobně, jako legendární scény z Goonies. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (1)

  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 13 000 pracovních míst. (BMW12)

Reklama

Reklama